Кога ще спрат СУ и УНСС да си мерят... силите?

Място за дискусии на протребителите на форума на СУ

Модератор: Плазмодий

Публикувай отговор
rkk
Драскач

Re: Кога ще спрат СУ и УНСС да си мерат... силите?

Мнение от rkk »

дайте да не се лъжем за журналистиката в СУ - по-голяма връзкарщина няма... :idea:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

rkk написа:дайте да не се лъжем за журналистиката в СУ - по-голяма връзкарщина няма... :idea:
ахахахха,
моля?!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Киселото грозде ли е станало :lol:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Аз и моя много добър приятел Мирослав, лично уредихме доста хора в Журналистика, ФЖМК...
:mrgreen:
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Потвърждавам, добре, че беше Кристо да ме уреди КНИГОИЗДАВАНЕ ВЪВ ФЖМК, че иначе щях да уча някое забутано МО или право :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Мила написа:Потвърждавам, добре, че беше Кристо да ме уреди КНИГОИЗДАВАНЕ ВЪВ ФЖМК, че иначе щях да уча някое забутано МО или право :lol: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не схващаш майтапа и ми разбиваш идеята, егаси.
Ние с Миро уредихме 2 момчета за Журналистика, щото влязохме други специалности... :mrgreen:

пс: а тва, че реших да му вгорча живота, като платих щедър подкуп, да си в една специалност с него, вече е друга тема...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Scarface написа:Киселото грозде ли е станало :lol:
Значи първо да, аз кандидатствах журналистика, ама на първо място не беше тя :wink: Фактът, Мила, че си влязла книгоиздаване, е достатъчен. Впрочем аз не говоря за книгоиздаване.... :wink: :D
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

На мен книгоиздаване ми беше на първо желание ;)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Мила написа:На мен книгоиздаване ми беше на първо желание ;)
Супер значи :) И аз си влязох първото желание... Друга ми беше думата, няма значение :idea:
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология

Мнение от bubbly_water »

е има го и връзкарството в журналистиката, но го има и това....че там не се учи много много....
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Абе някои изпити съм ги минавал почти без да си мръдна пръста, но пък за няколко съм си скъсвал гъза...така че и това не е съвсем вярно, но пък аз лично не бих се оплакал, че не ми остава свободно време от учене :wink:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Scarface написа:аз лично не бих се оплакал, че не ми остава свободно време от учене :wink:
Тази година как свикнах да си клатя ташаците... не е истина...
Даже на моменти се чудя, как съм ходил от 9 и 15 до 4 часа, че и по-късно на лекции и упражнения :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Предния семестър помня, че няколко пъти се опитах да остана махмурлия на една от двете лекции за седмицата в петък от 13 часа! Отиване - трудно, а дрямката е неизбежна. И като пия, си знам - просто следващия ден е отписан. Пък и какъв е смисъла, като допреди няколко часа е било - певици, твати оновати, тоя на дъската ти пише съвършено различни неща. :shock: Но не съм изтървал много заради купони. Малко часове имахме :lol:
Ооо, няма да забравя на едни географчета в НПМГ какъв урок им изнесох. Абсолютно насвирен бях до 6 сутринта. Пробваха те да си правят ташак с батко си, ама къде си одят? Стефани как пее - Сбъркал си адреса :lol: :lol: :lol: :lol:
Между другото НПМГ е метълско даскало, колкото ФМИ е метълски факултет :wink:

Обаче 10-то в Младост голям кеф... бях там медийната звезда 8) ФЕН ТВ е много гледана телевизия. Ама кофти, че една даскалка реши да ми трови живота. Аз събрах супер рейтинг за кратко време. Да ти преподават само отрепки и изведнъж такъв образ 8) А тя за една година там много не й са качили акциите. Как няма да ми завиди, мама й проста. Страшно противно ми е даскалското племе с такива представители.

Днес не успях да се вдигна за разпределението на стажа. И да си бях навил алармата, просто щях да я изключа. Утре ще си избирам даскало, ако е останал избор. Тия които от дъжд на вятър ги виждаме са първи на такива опашки.
Искат 20 и там колко часа да бъдем в училище. Те луди ли са, полудяват ли? 2-та ми часа дето трябва да ги изнасям ОК, още някой друг дето трябва да прослушам ОК, но 20... не ми плащат, че да наложат такава заетост. :evil:
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Бeтон написа: Тази година как свикнах да си клатя ташаците... не е истина...
Как...я сподели техники :) :) :)
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
darkmol
В началото бе словото
Специалност: statistika
Курс: трети

Мнение от darkmol »

тва е все едно да питаш кога ще спрат ЦСКА и Левски. СУ бил университета с главно У. Това ако го дадете на някой който нищо не разбира първото което ще види е Университет и Унсс. Така, че тва с У се нахендряте сами и то незнаете колко. Както християнството почита кръста на който е разпнат Христос. Бе ви в час ли сте. Аз ако убия приятелката си с нож дали родителите й ще започнат да почитат ножа и да го превърнат в символ? Освен това СУ почиват на стари лаври. И двата университета имат кусури. Но общото е че ползват литература от памтивека. Уж била нова - да да. И пълна с грешкиии. Много от овците са заблудени и заблуждавани. А ако някой се опита да покаже тези грешки и да изрази свое мнение сички го мислят за луд. Освен това не е важно колко много знаеш (Не е важно да знаеш сичко, важно е да знаеш къде да го намериш). Важно е да имаш и интуиция. И въпреки това дори 1 гениии да се появи в единия от двата университета то той може да засенчи всички останали от другия. Особено я си представете че от унсс някой вземе нобелова награда. Айдее СУ отиде да си играе с рибите в реката. Сред толкова много физици от принстън, охфорд, станфорд, кеймбридж, бостън, СУ и други неизвестни един служител в швейцарското патентно ведомство открива Теорията на относителността.

Университетът за национално и световно стопанство е най-старото, най-престижното и най-голямото висше икономическо училище в Югоизточна Европа, лидер в българското висше образование.

През 2006 г. УНСС получи от Националната агенция по оценяване и акредитация най-високата институционална оценка сред всички български университети, а през 2007 г. професионално направление “Икономика” – най-високата оценка, давана досега в България.Оценката е дадена от Националната агенция за оценяване и акредитация — единствения компетентен орган, оправомощен да оценява висшите училища на територията на Република България.

УНСС е на първо място в класациите на български и чуждестранни висши училища с икономически специалности.

Традиционно в УНСС има най-много кандидат-студенти и рекорден брой отличници в сравнение с останалите висши училища в страната. От 2007 г. входът в университета е с единен приемен изпит (тестове) по подобие на SAT.

Университетът е на първо място в България по реализация на випускниците си, преобладаващата част от които са с изключително високи позиции на пазара на труда. Държавните и частните работодатели приемат УНСС като синоним на отлична подготовка и висок професионализъм на неговите възпитаници. Неслучайно той е известен като българския Харвард – висшето училище, което подготвя държавния, политическия и бизнес елит на България. Само през последните години негови кадри са четирима премиери, вицепремиери, министри, председател на Народното събрание, депутати, председател на Сметната палата, главен прокурор, банкери, бизнесмени и др.

УНСС има:

- 7 факултета: Общоикономически, Финансово-счетоводен, Отрасловоикономически, Икономика на инфраструктурата, Международна икономика и политика, Управление и информатика и Юридически;
- 36 катедри;
- отделения “Магистър”, “Институт за следдипломна квалификация” и “Факултативно обучение”;
- Център за дистанционно обучение;
- Институт за икономическа политика;
- Институт по предприемачеството;
- Център по интелектуална собственост (единственият в България);
- Междууниверситетски център за развитие на кариерата и др.

Преподавателите са 500, от които 285 професори и доценти.

В редовна и дистанционна форма в УНСС се обучават повече от 16 хиляди студенти в 39 бакалавърски специалности (в две от тях – “Икономика” и “Международни икономически отношения” - само на английски език) и в 40 магистърски програми.

УНСС е първият български университет, сертифициран по международния стандарт ISO 9001:2000.

УНСС е координиращ университет за България в Централноевропейската инициатива за междууниверситетски връзки и си сътрудничи с над 100 университета от САЩ, Европа и Азия.

Въведената кредитна система позволява от УНСС да вземат кредити студенти от цял свят, а негови студенти да завършват с диплома от чуждестранни университети.

През 1990 г. се открива и офис на най-голямата международна студентска организация AIESEC.

Университетът издава алманах, годишник и “Научни трудове”, научно списание “Икономически алтернативи” и вестник “Икономист”.

Материално-учебната база беше изцяло обновена през последните четири години. В момента се ремонтира основно спортният комплекс “Икономист”.

Сградата на УНСС е с 41 хил. кв. м разгърната застроена площ със 120 аудитории, компютърни зали и кабинети, лаборатории, 367 учебни кабинета, съвременна библиотека със 100 компютърни места със свободен достъп до Интернет, аула, модерни конферентни зали, електронна система за информационно обслужване на студентите, издателство, печатница, книжарница, уеб-страница, спортен център, общежития за близо 5000 студенти, учебно-оздравителна база на Черно море и др.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

1рвия пост, който чета цял в тази тема е горния...
Без да разгръщам предните страници ми е пределно ясно, че има 3 вида поста...1)СУ 2)УНСС 3)"Абе вие луди ли сте...как може да ги сравнявате....и дрън дрън дрън...

Та и моето мнение...
Винаги има изключения...винаги има прецеденти...винаги има изненади и парадокси...
Но общо взето всичко е систематично и се подчинавя на общоввалидното...
Усреднения профил на студент в УНСС според мен е...
1) Човек, който е кандидатствал в СУ...право (на пример), но не са го приели...
2) Човек, който учи (нещо) в УНСС и крие от всички, че е кандидатствал (право) в СУ
3) Човек, който е "супер доволен" че е в УНСС и се радва, че е влезнал в толкова перспективна и модерна специалност като "Икономика на къра" (на пример)
4) Човек, който и сам осъзнава, че оценката на общата му култура по десетобалната система е 0.5 (все пак знае къде се намират УНСС и Плаза)
5) Човек, който все пак, защото осъзнава горното...се опитва всячески да се облече възможно най-умноизглеждащо в УНСС и най-чалгарски в Плаза (Специално за Ники, Бетон и сие:подчертавам, че не желая да се ззаяждам на тема чалга в този пост, а отбелязвам мои наблюдения)
6) Човек, който знае всеки от курса каква кола кара и баща му какво работи...
7) Човек, който си мисли, че трите вица за Саздов и легендите за преподавател наречен "Водката" са някакъв вид университетски дух на учебното заведение
8 ) Човек, който всеки път въздиша като види братята, застанали гордо пред ректората на Софийски Университет
Последно промяна от Дичоу на 26 Фев 2009, 01:31, променено общо 1 път.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Публикувай отговор

Обратно към “Потребители”