Портиерите - явен мързел!

Тук можете да задавате всичките си въпроси, които се отнасят да общежитията на СУ и Студентски град, както и за квартири в София.

Модератори: peterdi, thegirl

Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Портиерите - явен мързел!

Мнение от Бeтон »

Значи всеки да беше хвърлил по едно гребло сняг пред входа за паркинга до всеки блок, нямаше обстановката да е такава. Докато навън пада яко буксуване, бутане, тикане, разгорещена люта битка с преспите, тея седят в кюмбетата си и ядат или четат вестник.

08:30 сутринта. Никой от блока не е излизал, аз съм първият! След 50 маневри между две дървета напреко, като разстоянието отпред и отзад беше по 10-тина см (о, Боже някои на сухо не биха минали така). Защо предприех това ли? Навсякъде имаше навявания и просто това беше "най-лекия" начин за излизане. Доволен и щастлив се измъквам от дървения капан, затъвам тъкмо на включването в уличката. Двама мъжаги ме бутнаха и излязох.
Симеоновското, Вапцаров, Черни връх бяха добре обработени, Баучер в киша, трамвайните линии малко поднасят, но това е нищо в сравнение с жълтите павета, примерно.
12:00 по обед. Пробвам да вляза - йок. Вятърът така е насял снега, че още по-голям ужас от сутринта беше. Избутаха ме, ама не към блока, а към улицата. Обиколих целия Студентски в търсене на място, където да паркирам, че да започна с риненето. Всички копелета бяха спрели по главните улици. Както и да е - паркирах до блоковете около марсилията.
След топла супичка в стол в блок 54, взех греблото от портиерната, портиерката си правеше обеда. Разринах, по-голямата част от купчината е моя, по-малката част са я направили манготата за да чистят кофите. Ето вижте:
Изображение
Около другите блокове положението е абсолютно същото. Като излизах от 55-тите, пак затънах, за трети път ме бутаха. А там беше супер балъшко, щото един кроманьонец много гадно ми се запречи. Как го псувах копелето... добре че има разбрани хора и веднага се притичват.
Изображение
Както и да е, паркирах си до блока, от отсреща бутат нещастно кърджалийско Жигули
Изображение

Дънките ми долу бяха замръзнали. Постоплих се малко и реших да връщам жеста. Поразкарах се малко и въобще не беше трудно да открия хора, нуждаещи се от помощ. Където видя, че някой се тормози, бутам и го изкарвам. Четирима човека изкарах 8)

Сега да видите какво става - всеки е заебал колата си, където му падне. Един до кофите за смет, щото го мързи да поразрине, че да се мушне до някой блок. Това са 2 провинения - затруднява движението и на практика прави кофите необслужваеми. На фона на купчината - при такава обстановка червеното фордче е в нарушение.

Бива бива българщина, ама такова чудо... На едните греблата им седят за украса в портиерните, другите пък не хаят за положението, мислят, че са единствени на пътя. Е, видях че има и съвестни, които с разум подхождат в обстановката.
Нека, нека да вали. Днес имаше учудващо много коли и жени шоферки, но ако продължи времето да е така, ще се откажат. То на повечето кашонадите им няма да запалят на студа. Като ги затрупа партината, понеже са мързеливи повечето и няма да излязат... и така :P
Изображение
Joker
Легендарен флуудър

Re: Портиерите - явен мързел!

Мнение от Joker »

Just enjoy the sight of shit happening.... :drunken:
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Бетон пак се изказа неподготвен! Работата на портиера не е да чисти улиците, т.к това не им влиза в задълженията, пък и за тези пари, които им се плащат кой ще ти се наеме за доброволни комунални услуги? Повечето от тях са жени, с кой акъл си помисли, че те са виновни не знам?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Улиците. Кой казал улиците. То е работа на общината, а никой не може да отрече, че бат Бойко не го изненада факта, че обилен сняг обикновено вали декември, януари и февруари. :cheers:
Да се върнем край околоблоковите градинки. Моя работа ли е? Купчината горе едва ли ми отне и 15 минути. И после колко хора се възползваха... какво ви говори това? Че са чакали някой прецакан да свърши тая работа. Значи да кажем купчини на три места ще отнемат 45 минути. Добре, 1 час перфектно свършена работа. Много ли е? После ще си отидат в кошарката, дето нема да ви казвам на какво смърди, ще се сгреят и ОК. Бях на лаф мохабет един път при един пич (аз му викам сваляча) - само за коли и жени говори, не изпуска поглед от всяка минала на входа :lol: :lol: Та колкото пъти ми се наложи да отида в портиерната... на същото смърди.
Горките просто не могат да си поемат дъх от работа. Не знам заплатите им... Но ще питам и ще разбера. И той пича ми услужи с греблото, ама тогава наистина не беше негова работа, защото където трябваше да разрина засягаше само мен.
В една смотана Флора те изцеждат за 12 часова смяна. 750 кинта. Ако няма клиенти, пържиш отзаде... няма хлабаво. Особено ако има наплив от клиентела... само от наблюдения се побърквам :shock:
А портиерите... минал някой запишеш му три имена, стая, чудиш се къде да си бръкнеш. Не им давам повече от 1 лев на час. Аз мога да ви намеря работа моментално за 1,50 на час със същата трудност и заетост - трябва да запишеш някой заблуден решил да чете книги, такива неща, да принтираш нещо... Просто не ми казвайте, че работата им е по-трудна от оператор в Студентски компютърен клуб.
В тази връзка с почистването на стълбите с ръсване на един пакет сол не им се изчерпва задължението по поддръжката. Аз като я питах за греблото, тя не можа да се сети къде е. Много се използва този инструмент нямам думи. А защо е купен от ПСБО, като няма да се ползва? Но все пак някой се е сетил, че гребло трябва, видиш ли сняг вали :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: А използването му... не е от значение. Ето тук се прекъсва връзката.
Изображение
Soffianec
В началото бе словото

Мнение от Soffianec »

Не е работа на портиерите да ви чистят снега . Вие сами трябва да си почистите. Живеещите в даден блок трябва да поддържат около дадения блок. Аман от нагляри- живеят при символичен наем и пак са с претенции.
И се научете да не си хвърляте боклука от стаите.
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Soffianec написа:...И се научете да не си хвърляте боклука от стаите.
ама не през прозореца
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Soffianec написа:И се научете да не си хвърляте боклука от стаите.
Твоята стая сметище ли е станала :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

А ти изрина ли си около блока, отворко? Изринал си чушки! Чакал си дедо Пешо пенсионера от съседния вход да го стори. :evil:
Изображение
Soffianec
В началото бе словото

Мнение от Soffianec »

абе едвали ще се научат, първите седем години когато липсват си личи. Не е лесна задача да си хвърлиш боклука в контейнера за смет, а не от стаите
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Soffianec написа:абе едвали ще се научат, първите седем години когато липсват си личи. Не е лесна задача да си хвърлиш боклука в контейнера за смет, а не от стаите
то и проблема с боклука е само за Студ. град, нали?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ти кретен ли си? Честно кажи.
Пееш си едни и същи песнички, пробутваш ги по всяка задала се тема. Ами не си интересен. Ако си идиот и ти се налага да подесетваш, другите схващат от първия път.

Разбрахме за торбичките за смет отдавна. Подай си документите за инспектор по чистотата в общината, чакай пред някой блок и при първата излетяла торбичка отивай да глобяваш.
Изображение
Soffianec
В началото бе словото

Мнение от Soffianec »

Да най-мръсния квартал е стуселски град, не защото общината не го чисти, а заради липсата на хигиенни навици на обитателите. Около блоковете е пълно с боклук изхвърлен директно от стаите. Доста е опасно да стоиш около блоковете в студентски град, заради постоянно падащите предмети. Толкова ли не можете да си занесете пликовете с отпадаци до контейнера за смет. Когато сте си на село така ли си хвърляте боклука- направо на улицата?
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Аз пикая през прозореца.
Хвърлям си бутилките.
И всичко каквото се сетиш
Станало е сметището в суходол, не то пасти да яде, слънце не се вижда, купчината е толкова висока, че от четвъртия етаж слизат по боклука директно долу.
Ето снимка и на боклуците. Белия сняг ако е боклук...
Прикачени файлове
DSC00089 - Copy.JPG
DSC00089 - Copy.JPG (27.25 KiB) Преглеждано 1626 пъти
Изображение
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Студентски наистина е мърляв. Само където навсякъде е мърляво, не само там.
И аз не мисля, че портиерите трябва да чистят около блока. Те са там за да стоят на входа, а не около блока. Ако някой иска да влезе или излезе(за да го отпишат от книгата) през това време трябва да чака един час? За да излезе ли? Докато портиерът се нарине !?

Който иска чисти тротоари си ги чисти сам. Там където е пред и около блока.
Както магазините си чистят около магазина, така и хората от жилищните блокове трябва да чистят около сградата. Не знам дали в задълженията на портиерите влиза чистене на снега от тротоари и т.н.
И щото сте 100 човека в един блок все някой от вас ще има 1 час време за да изрине една пътечка и един тротоар.

Бетоне, не омаловажавай работата им на портиерите!!! Това, че на теб ти изглежда лесна, не означава, че трябва да е зле платена!!!!!
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Pisobella написа:И щото сте 100 човека в един блок все някой от вас ще има 1 час време за да изрине една пътечка и един тротоар.
Над 10*100 човека в двата входа, а някой от тия с времето бях аз.
Изображение
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Сефте я виждам тая тема, ама все пак да похваля Бетона. :) Бравос!
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Публикувай отговор

Обратно към “Студентски град и общежития, квартири”