Аферата "Мургина"

Модератори: Don Horhe, Lord

Joker
Легендарен флуудър

Аферата "Мургина"

Мнение от Joker »

Насъбра се доста материал - най-вече анализи и позиции по случката с шефката на НАП. Видяхме реакции или липса на такива, от ръководните в държавата фактори - Гоце (пусни му водата! :pottytrain4: ), премиера (дето тук го пишеха само с главно "П" :mrgreen: ), финансовият министър (ако си спомняте беше кметска кандидатура на убавото Наде неотдавна :wink: ).
Смятате ли, че Мургина е действала сама и е била начело на източването на астрономическите суми от ДДС или е действала в комбинация със свои шефове?
Аз си мисля, че при такива суми, съчетани със закриване на Инспектората в НАП и уволнението на подалите сигнали шефове на областните структури на НАП, очевидна над нея са знаели в детайли какво се случва - министъра Орешарски и неговият пряк началник - тоже. Станишев заяви, че НАП е елемент от националната сигурност. Означава ли това, че критиките срещу безобразията, вършени там са подриване на националната сигурност или както обикновено управляващите се олицетворяват с държавата? Какво прави прокуратурата? Опитва се да разкрие истината или да потули случая? Рингът е ваш! :naka:
Аватар
Bethany
Да живей словото

Re: Аферата "Мургина"

Мнение от Bethany »

В България е валидна поговорката "Всяко чудо за 3 дни", така стна и с Мургина. Според мен в НАП се извършиха множество злоупотреби, но наказани няма и няма да има. Някой знае ли къде е Мургина сега, дали въобще е в страната? Днес четох, че сме на едно от водещите места по борба с корупцията, което за мен си е пълен абсурд. Просто ми се "гади" като се сетя, че живея в тази държава.
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

Ако ти се гади да живееш в тази държава имаш алтернативи:
1. Емигрираш
2. Самоубиваш се... :drunken:
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Joker написа:Ако ти се гади да живееш в тази държава имаш алтернативи:
1. Емигрираш
Не, чакам да им свърши мандата на едни некадърници!
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Връх на наглостта е изказаването на финансовият министър Пламен Орешарски днес по БТВ. Той отрича да има информация за източване на ДДС с участие на данъчни служители и твърди:
"Стоя зад всичките си 14 хиляди експерти, които не са с доказано провинение, включително и зад бившия директор Мария Мургина. Тя подаде оставка заради натрупано напрежение, отсече финансист номер едно."
:shock: Нямам думи направо!
Аватар
proUSA
Легендарен флуудър
Специалност: Журналистика
Курс: втори

Мнение от proUSA »

Joker написа:Ако ти се гади да живееш в тази държава имаш алтернативи:
1. Емигрираш
3. Ставаш концесионер на соф. боклук.

4. Нарязваш подводница.