Не мисля, че е коректно да се правят сравнения с други форуми. Защото всички знаем, че съществуват както форуми с много повече спам и боклук, така и форуми с много по-малко спам и боклук. Но тук говорим за нашия форум и това как може да го направим едно по-добро място. Или по-скоро искаме ли да го правим по-добро място. Или най-скоро - обсъждаме дали е станал по-лошо място от обикновено или си е все тая. Няма значение какво става на другите места, важното е при нас нещата да прогресират. Въпросът е дали те прогресират сега чрез спам или деградират сега чрез спам.
Но факт е, Евтиме, че флуудът преди не е бил толкова много. За справка погледни топ 20-те потребителя в бройката мнения и виж кой води, с колко води и въобще какъв процент от тези 20 потребителя са си направили мненията за някакъв разумен срок и колко от тях са писали по 200 мнения на ден. В общи линии след появата на Бавария нещата започнаха да ескалират. В началото спамеше само той, постепенно се събраха разни хора, зарибили се покрай него да спамят и се стигна до ситуацията в която всички спамят. И някои от тези, които са се регистрирали след него и те почват щото са се сблъскали със спам още от момента в който са се вяснали тука
Но очевидно всички си харесваме малката кочинка, в която живеем и нямаме желание да я променяме. Прав ли съм? Аз това се опитвам да разбера. Щото то за всеки влак си има пътници, дето се вика - глистите са щастливи като си живеят в лайното, катеричките - като живеят в клоните. Искам да знам кое е нашето лайно? Щото в момента се чувствам като глист, провиснал от клон. (дали е добра идея даси го сложа за аватар