Стипендии 2008/2009

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
Solveig
Постоянно присъствие

Re: Стипендии 2008/2009

Мнение от Solveig »

zvezdichka написа: И вторият въпрос е, има ли СУ договор с някоя банка, тоест картата, по която ти превеждат парите трябва ли да е някоя определена банка или може да е на която поискаш? Мерси много! :wink:
В Паричния салон до касата за стипендиите е залепена бележка с информация за това, но не обърнах внимание коя беше банката... а ако питаш касиерката, тя също ще да знае.
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Даам, определената банка е Първа инвестиционна, от клона до хотел радисън, но тази която е откъм страната на университета, защото там има два клона през 100 метра .
Като птичка в небесата :)
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

А ако в молбата за стипендия се сложи тикче на опцията за използване на подобни карти, после накъде??? Какви са процедурите, от Университета ли ти вадят карта, ти ли трябва да го направиш и най - важното - КОГА? След като излезе класирането ли? :?
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Blood Countess написа:А ако в молбата за стипендия се сложи тикче на опцията за използване на подобни карти, после накъде??? Какви са процедурите, от Университета ли ти вадят карта, ти ли трябва да го направиш и най - важното - КОГА? След като излезе класирането ли? :?

Значи не е задължително да си получаваш парите чрез карта?
Няма невъзможни неща!
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Университета ти вадят карта. Освен ако вече нямаш такава(например преди да е взимана стипендия?) - като си попълвате молбата при инспекторката ще я попитате какво е точно това с картата и т.н.
Картата отиваш и си я взимаш от банката като се преведат парите.
Не можеш да си получиш парите по друг начин, освен по банков път на картата си.

Така знам. Не съм взимала стипендия иначе и не знам как стоят нещата съвсем. :)
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Жалко, че ни обвързват с една банка, аз имам карта към друга, но щом така стоят нещата..... Мерси много за информацията! :D
Няма невъзможни неща!
Blood Countess
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Blood Countess »

zvezdichka написа:
Blood Countess написа:А ако в молбата за стипендия се сложи тикче на опцията за използване на подобни карти, после накъде??? Какви са процедурите, от Университета ли ти вадят карта, ти ли трябва да го направиш и най - важното - КОГА? След като излезе класирането ли? :?
Значи не е задължително да си получаваш парите чрез карта?
Не е задължително, просто трябва да отбележиш в молбата, че не искаш карта. Но в противен случай ще трябва да се редиш доста по опашки, за да си вземеш паричките :wink: .
"Do you know, Gabriel, that the path to Hell is lined with poppies? Lovely little red flowers, and they bloom all year round."

I swear I'm not the devil though you think I am...
StephenFen
В началото бе словото
Специалност: Културология
Курс: първи

Мнение от StephenFen »

Здравейте,

На молбата най - отдолу има 2 въпроса на които трябва да се отговори с тикче съотвтетно с "Да" или "Не". Там попълвате, че нямате издадена карта Виза към ПИБ и всичко свършва до тук. Когато излезе класирането и видите, че сте класирани и взимате стипендия директно отивате в ПИБ до Радисън на някоя каса и казвата , че сте за стипендия от СУ. Там ви вадят един списък, намирате се, подписвате се и си взимате картата.... След това нещата са ясни - Унито излива парички вътре и всички са усмихнати и щастливи!

Успех!
А тази молба дали може да се свали от някъде?
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

В крайна сметка колко пари получава средностатистическия студент? От стипендия? И колко месеца я взимаш?
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

zvezdichka написа:Жалко, че ни обвързват с една банка, аз имам карта към друга, но щом така стоят нещата..... Мерси много за информацията! :D
Кое му е обвързването не ми е ясно?
Че трябва да помниш още едни 4 цифри в строгата последователност.
Вече на българина и пари му даваш и той недоволен - обвързан бил. Ами пренасочи ги към моята карта, няма да ги откажа.
Изображение
Аватар
zvezdichka
В началото бе словото

Мнение от zvezdichka »

Бeтон написа:
zvezdichka написа:Жалко, че ни обвързват с една банка, аз имам карта към друга, но щом така стоят нещата..... Мерси много за информацията! :D
Кое му е обвързването не ми е ясно?
Че трябва да помниш още едни 4 цифри в строгата последователност.
Вече на българина и пари му даваш и той недоволен - обвързан бил. Ами пренасочи ги към моята карта, няма да ги откажа.

Няма лошо, сигурно им е по-удобно да си работят с една банка, но и на мен би ми било по-удобно да нямам повече от една карта, да не търся различни банкомати, да нямам различни сметки, да ходя до различни банки, ако се наложи и т.н. - всичко би било по-лесно, ако имам една карта. А и не е задължително да харесвам и да се доверявам на банката, която те са избрали.
Няма невъзможни неща!
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

zvezdichka написа:сигурно им е по-удобно да си работят с една банка
Поразен съм от тази логическа връзка, за колко време стигна до извода? Сега виждам, че е напълно вярно това твърдение. :shock:
zvezdichka написа:но и на мен би ми било по-удобно да нямам повече от една карта
Мама, тате пращат пари, стипендии 3 наведнъж, 2 наведнъж, други доходи от унито (ако имаш) - къде счетоводителката протака нещата, къде някой друг...
Аз в такава бъркотия няма да мога да им хвана спатиите. Е, един гадняр ме резна, вече по-лесно ще си оправям сметките. :evil: :evil: :evil: :evil:
zvezdichka написа:да не търся различни банкомати
Точно на ПИБ, когато ми са притрябвали пари от картата от СУ (или да проверя дали има налято), са били до гъза ми. Би трябвало да има в близост до всеки факултет, има в студентски, по морето също. Най-близкия ми беше на 7 километра, но там такова разстояние е все едно до съседната пряка.
zvezdichka написа:А и не е задължително да харесвам и да се доверявам на банката, която те са избрали.
Не съм чул някой да си откаже картата, пробвай да си първия.
Изображение
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Наистина, какво значение има каква карта ти дават :roll: .
Най- вече пък - когато е с пари :mrgreen: !
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Аватар
kristina_fan
Пишете, о, братя

Мнение от kristina_fan »

колко трябва да имаш като успех за да ти дадът стипендия?и в размер на колко лева е стипендията? :roll:
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър

Прочети последните три страници и ще разбереш.
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”