О, аз такъв списък си имам отдавна, ама а' де... Ще ми позволиш обаче да се отклоня от условието ти, щото половината са ми съвсем в мъгла относно настоящите им занимания, някои вече не са между живите, абеее... Тъй че - който пял, пял. Явно ще си остана с мерака.
Дует "АвеНю" - тия хора една песен направиха, ама
каква песен... Първата, която си свалих, като ми пуснаха Интернета преди много, много години. Втората беше "Ой, Ламьо"
"Киора" - а на тая как сме вили с чичо ми някогаааа...
"Атлас" (с вокал Дони). И "Капка от любов", разбира се, ама тя е от бая по-късно.
ФСБ - просто защото точно тая песен е уникална. Даааа, като "Клетва" от "Вчера" - изпразнена от съдържание, но пълна с емоции. И в момента ми се пълнят очите със сълзи, като я слушам. Само за справка - "Клетва" не ми влияе по абсолютно никакъв начин.
"... влакове тръгват от всички страни - но един от тях остана на една далечна гара... пак на двадесет и две." И тук аз вече си рева преспокойно.
Но обичам и много други техни песни (
"Обичам те дотуууук..." 
)
И, като казах "Обичам те дотук" - накъде без "Контрол"?
За ужас на майка ми - Дони и Момчил. Ама като Дони и Момчил, а не като Дони и Нети. Много куражлийска музика правеха някога.
"Диана Експрес" - още една песен, която може да ме разплаче при подходящи условия. Бих искала да ги чуя наживо, да.
И, за десерт - "Сигнал" и
"Тангра". Двете мои любими групи - "Сигнал" съм ги слушала наживо, голяма емоция беше. А "тангра"... ех, Чочо...

"Тангра" ми е българският еквивалент на "Smokie".
Хм... те станаха доста... и са все невъзможни.

но не бих отказала и да чуя отново "Фамилия Тоника" в състава им отпреди разрива, бих се зарадвала да чуя и Силвия Кацарова и Васко Кеца с "Огън от любов" (чийзи, знам, ама какво пък - песента е хубава!), "П.И.Ф." също не ги връщам, когато имам възможност.
Иии... "Черно фередже". Не съм ги слушала наживо - позор.
М, сега се сетих за още 2 групи - имаше някаква... май "Елит". Барабанистът им беше един синеок симпатяга, имаха една песен "Приятели" - ако не ме лъже паметта. И, разбира се, "Ревю" - но само за да видя наживо Васо и да мирясам.
Но да не пропусна и моментът, в който мога да се отдам на местен патриотизъм - "Perfect Strangers". Тъкмо тая седмица трябва да видя дали имат участие някъде.