Как учехте темите за изпита ?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Аватар
milady
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от milady »

Nazi написа:
Kenzo написа:Намери си учебника на Планета 3.Доколкото си спомням,Пламен Митев ни препоръча да не ползваме Саздов.
незнам за доц.Пламен Митев, но аз лично изгълтах и двата учебника на Саздов таман по два пъти и ми беше много полезно!!Не само, че така се подготвях едновременно и за СУ, и за УНСС, а на много места написаното се припокриваше дословно с това, което пишеше в учебника по история...Вярно е, че в него се съдържат по-обширни икономически данни, особено за Новото време (но нека ви подшушна нещо-в СУ НВ не се е падало освен за Стамболов и Съединението...), а за Възраждането и особено Средновековието нещата са съвсем същите. твърдо поддържам мнението, че зелените книжки на Саздов са много полезни...колкото и да е тъп и надут автора им!!;)
Колкото до запомнянето на темите, наистина всеки си има индивидуален подход, аз мога само да кажа моя-имах по един частен урок на седмица, после темата си я пишех сама с помощта на на-различни материални и така докато ги свърших. После ги четох всичките по цал ден в продължение на месеци. Естествено, наизуст не ги научих, но това, че си ги бях писала сама ми помогна много! Признавам, че се бях побъркала с тва учене, но поне резултата е налице-изкарах 5.63 на Априлското въстание и влязох първото си желание-МО, та сега ме мъчат студентски кахъри за първата сесия... :lol: желая успех на всички, захванали се с история-не е леко, но пък накрая си струва!!
"Този, който говори на чужд език, би трябвало да е благодарен дори и само за това, че е бил разбран."
Инадзо Нитобе
stelii
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от stelii »

А някой,кандидатствал с география....? :)
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

stelii написа:А някой,кандидатствал с география....? :)
Стелии ти с география ли ще кандидатствашш ? :)
© 2006 The Donna Karan Company. DKNY ®
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

аз ще! :D ... и определено ме е шубе :cry:
Помощ? :roll:
Аватар
Diva_Magia
Пишете, о, братя
Специалност: География
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от Diva_Magia »

linnie написа:аз ще! :D ... и определено ме е шубе :cry:
Помощ? :roll:
Дон'т притеснявай се. :lol:
Влиза се, аз го направих от втория път, ма вече с летящ старт:)
Основни моменти много, но е хубаво да знаеш структурата на темата така, както я искат в СУ а не по другите университети. И обръщай внимание повече на "природните" неща в темата - релеф, климат, почви и тн. :idea:
Почни да учиш по отрано, щото ако оставиш всичко за две седмици, нищо няма да стане(това пак от опит)
Ииии двете основни неща: Късмет и Не Се Спичай!
Географията в СУ не е най-прекрасното нещо, което може да ти се случи, но си заслужава.
Поне силно се надявам да е така 8) :lol:
Изображение
u-chebin estel anim
http://diva-magia.blogspot.com/
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

благодаря за ценните съвети!

имам си още едно върпосче обаче и то е: дължината на темата препоръчително е? :roll:

силно се надявам и аз да си заслужава и ако успея то повярвай ми няма да има по-хубаво нещо от това за месеца с изключение на празнинствата.. :D но за къде съм тръгнала и аз.. като само за туй си мисля .. :oops:
пожелавам на всички ни УСПЕХ! :)
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

linnie ... до коя тема си стигнала.А за дължината на темата ... мисля че поне 10-15 листа най-малко трябва да е за да се надяваш на нещо.Но всъщност това е мн обективно .. тоест аз примерно пиша по 22-25 реда на лист , а има такива които пишат 30 и нагоре ... така че ... :) И пфф няма смисал да се спичаш...
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

dkny, при транспорт и съобщения плюс природната география.. на 10 тема съм с две думи.
а на лист и аз към 23-25 реда ги изкарвам. :)

пък за спека си е нужничко, поне в моя случай, че нали знайш :"страх лозе пази"; по-добре да не съм много, много споко :wink:

.. но дочух нещо, че 2-3 теми отпадат :D
някой друг да е попадал на подобен слух?
Kато преодолеем пространството, едничкото, което всъщност ни остава, е Тук. А преодолеем ли времето, едничкото, което ни остава, е Сега. И не мислиш ли, че насред това Тук и Сега не бихме могли да се виждаме от време на време?
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

linnie написа: .. но дочух нещо, че 2-3 теми отпадат :D
някой друг да е попадал на подобен слух?
хмм не съм чул такова нещо но се надявах. Дано да са Дунавска равнина и Черно море , които ги има само в СУ.Ти имаш ли представа кои са тези теми ? :)
Пък иначе добре ти върви подготовката ... няма да се притесняваш :)
Аватар
linnie
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от linnie »

dkny написа: хмм не съм чул такова нещо но се надявах. Дано да са Дунавска равнина и Черно море , които ги има само в СУ.Ти имаш ли представа кои са тези теми ? :)
доколкото знам са от природната част .. но кое точно?! стискам си палци за релеф + полезни щот по моя преценка е убийство да се пише наедно и за двете.. но природните области също са добър вариант :D няма да им се разсърдя и тях да са махнали

а ти какво учиш?
Аватар
dkny
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от dkny »

linnie написа:
dkny написа: хмм не съм чул такова нещо но се надявах. Дано да са Дунавска равнина и Черно море , които ги има само в СУ.Ти имаш ли представа кои са тези теми ? :)
доколкото знам са от природната част .. но кое точно?! стискам си палци за релеф + полезни щот по моя преценка е убийство да се пише наедно и за двете.. но природните области също са добър вариант :D няма да им се разсърдя и тях да са махнали

а ти какво учиш?
Ами тъкмо уча Енергетика :) тфа трябва да ми е 15 тема май или 16 ... щото ги минавам 1-во от Първичен сектор и така.
А колкото до темите които трябва да се махнат ... аз съм по скоро за ВОДИ от колкото за Релеф :)))
П.С. От къде си ? :)
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

здр

Мнение от Johana Jotkova »

Здравейте и от мен. Аз ще кандидатстам с история и литература и реших да си сверя часовника с вас. По история съм на темата : "Движение за новобългарска просвета и култура", а по литература съм до Далчев. Какво ще кажете? Вие до къде сте?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Ами аз утре почвам Калоян.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

Аз съм на антиосманска съпротива ,но прескочих тази за ересите, защото чух че щяла да отпадне. Някой друг да е чул нещо подобно
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

здр

Мнение от Johana Jotkova »

ми аз нищо нз за ересите, в смисъл да я няма. аз пък съм пропуснала да науча антиосманската съпротива, щот още я нямам.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”