незнам за доц.Пламен Митев, но аз лично изгълтах и двата учебника на Саздов таман по два пъти и ми беше много полезно!!Не само, че така се подготвях едновременно и за СУ, и за УНСС, а на много места написаното се припокриваше дословно с това, което пишеше в учебника по история...Вярно е, че в него се съдържат по-обширни икономически данни, особено за Новото време (но нека ви подшушна нещо-в СУ НВ не се е падало освен за Стамболов и Съединението...), а за Възраждането и особено Средновековието нещата са съвсем същите. твърдо поддържам мнението, че зелените книжки на Саздов са много полезни...колкото и да е тъп и надут автора им!!;)Nazi написа:Kenzo написа:Намери си учебника на Планета 3.Доколкото си спомням,Пламен Митев ни препоръча да не ползваме Саздов.
Колкото до запомнянето на темите, наистина всеки си има индивидуален подход, аз мога само да кажа моя-имах по един частен урок на седмица, после темата си я пишех сама с помощта на на-различни материални и така докато ги свърших. После ги четох всичките по цал ден в продължение на месеци. Естествено, наизуст не ги научих, но това, че си ги бях писала сама ми помогна много! Признавам, че се бях побъркала с тва учене, но поне резултата е налице-изкарах 5.63 на Априлското въстание и влязох първото си желание-МО, та сега ме мъчат студентски кахъри за първата сесия...