КСК 2009 - География
Re: КСК 2009 - География
мен ми е ясно че най висок може да бъде 36, ама си мислех че от общо изкраните оценки на изпитите се е с сформирал най висок 32, а то май е обратното а? тва е най ниският бал така ли?
Внимавай какво си пожелаваш...
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
- Специалност: Регионално развитие и политика
- Курс: втори
Ами тази година най-ниския с който момичетата(това е много важно) влязха за туризъм беше около 32 мисля. Изкараните оценки на изпитите не те интересува какъв бал правят, те са важни само в комбинация с оценките ти от дипломата по език и география, което прави максимален бал 36.
- Nimex
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Хихи...на наз момечетата ни е екстра....вашия минимален бал е бил 31.....а нашия 24

тва е голяма дискриминация начи...... не е честно така, щото момчетата учели по-малко, та за тва
имам по аглийски 6 и по география 5.50 в дипломата начи =11,50 трябва да изкарам най-малко 5 по география и 4.50 по английски за бал от 31
не само че ще ми е много трудно но и бала ми пак ще е нисък
помощщщщщщщщщщ
- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
Тази година бала може да е по-нисък от миналата. Не се знае нищо, докато не минат изпитите. Но от опит ти казвам, не смятай колко трябва да изкараш на изпитите, кой е най-добрия случай, кой не е...Това е губене на време. Научи си темите и на изпита дай всичко от себе си. Научи ги отлично, а не за 5 примерно, ако прецениш, че петица ти стига.
ами аз уж за 6 искам да ги науча ама ми се струва че критериите за 6 са мноооого високи и няма да мога да ги покрия, казаха ми че е почти невъзможно да изкарам 6, а вие който сте с повече опит какво ще кажите? прекалено трудно ли е да имаш 6 по география, в смисъл до колко процента трябва да предадеш темата както е в учебника написана на самия изпит ( аххах сигурно 99%), а? оффф абе я ме успокойте нещо че много ми е притеснено

- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
Ами каквото и да кажа, отличната оценка по принцип се изкарва трудно. А критериите за оценяване са доста противоречиви. Всмисъл един преподавател държи на подребата повече, друг цени вярната статистическа информация, трети иска да вижда в темите многобройни чертежчета, таблички и тем подобни, за четвърти е важно да си максимално изчерпателен, пети твърди, че логичната връзка в темата е от много голямо значение...
Но не се стряскай излишно.
Моят съвет към теб и към всички кандидат-студенти е да си подредиш правилно темата, да се постараеш да напишеш колкото се може повече неща, които се сетиш по темата, не само да напишеш някакъв факт, но и да обясниш поне с едно изречение защо е точно така и ако не си сигурна за някаква точно цифра по-добре не я пиши. Пиши само тази цифрова информация, за която си 100% сигурна.
Но не се стряскай излишно.
Моят съвет към теб и към всички кандидат-студенти е да си подредиш правилно темата, да се постараеш да напишеш колкото се може повече неща, които се сетиш по темата, не само да напишеш някакъв факт, но и да обясниш поне с едно изречение защо е точно така и ако не си сигурна за някаква точно цифра по-добре не я пиши. Пиши само тази цифрова информация, за която си 100% сигурна.
- Mushmul
- Флъдзила
- Курс: завършил
Наблегни на изводите.Не се оплитай в много сложни изречения. Пиши само това в което си сигурна. Много е важно да не се панираааш. Щом ве4е си учиш сериозно всичко ще е ок. Хубаво е да завършиш темата. Не знам колко бързо пишеш, на някои хора не им стига времето...По-добре е да пропуснеш някои несъществени неща но да я завършиш. Това прави добро впечатление. Гледай темата да е логически свързана. И само спокойно!...Това е само един изпит...колко още те чакат след това. Ака хабиш толкова нерви за всеки....
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Още е едва февруари, а някой хора вече са в криза. 
- Mushmul
- Флъдзила
- Курс: завършил
Да бе... и аз това забелязах....аз едно време почнах да уча сериозно април месец някъде...
Преди това само от време на време си четях темите, че от курсовете ме натискаха 
- KRSOne
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Туризъм
- Курс: трети
- Обратна връзка:
И ви казах, не си правете планове колко трябав да имате на изпитите. Сметките никога не излизат верни. Така че си избийте тези глупости от главата и се концентрирайте върху темите. 
ами в криза съм че то февруари вече почти си мина 1 месец и айде предварителния
а да ви питам за какви таблици и чертежи говорите? аз не съм срещала такива освен там за години и проценти но то тва е невъзможмоно да се научи, не ми казвайте че трябва да се учииииииии

- lLady_MooN_RaiN
- Пишете, о, братя
Ами точно това е. Примерно някаква схемичка на почви и пише всеки вид почва какъв процент от територията на страната заема. Или мисля, че имаше в темата за релеф всеки хипсометричен пояс от колко до колко метра е и какъв процент от територията е в този пояс. Но това не е толкова важно. Просто ако си запомнила някакви проценти или години или някаква друга таблица от учебника на Славейков можеш да ги включиш в темата и това да ти е като бонус. Някои преподаватели го оценяват високо.
Аз се притеснявам, че трудно запомням последователността на отделните елементи , а знам, че много се държи на правилната структура на темата
. И все ме е страх, че ще пропусна нещо важно и ще се усетя чак като съм написала цялата тема

" Има много хора, които са постигнали съвършенството да четат, без всъщност да четат. Преминават през книгите подобно на водолази, без да поемат и капка вода."
- Nimex
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Разбрахме критерийте за 6....интересно ми е за 3 какви са