1-ви курс Право (2008 - 2009)
-
dimeto
- От дъжд на вятър
- Специалност: 1група право
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Ивчо ти като се записва за 2рия семестър ,а нямаш подпис на Пантев проблем направиха ли ти ? 
- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Аа, не, споко, те въобще не гледат страницата с оценките от зимния семестърdimeto написа:Ивчо ти като се записва за 2рия семестър ,а нямаш подпис на Пантев проблем направиха ли ти ?
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Да, така каза, макар че аз имам подпис и не ми дреме особено 
-
dimeto
- От дъжд на вятър
- Специалност: 1група право
Мерси за инфото, Ивчо! 
- Advocate
- Драскач
А бе , то на 23 втори семестър ,но днес ни казаха че програма още няма.Не се знае кога ще има и дали ще има.Дори нещо и да се появи до неделя ни казаха , че ще има промени така че ... без коментар 
Salus populi suprema lex
Еми супер,значи една седмица ще го раздаваме свободно.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Аз много силно се надявам на това да ни отпуснат една седмица, защото не познавам никого около мен, който да е имал изпит и в първия, и в последния ден от сесията. Всички вече приключиха и ще се мотаят, пък мен лично и колоквиум ме очаква, а както не знам програмата - си нямам понятие и кога ще е колоквиумът.
Заканила съм се ако още ден-два няма информация да се обаждам и да питам какво става, какво да очакваме.
Дано да ни оставят на мира до края на февруари, дано, дано, дано, дано....
Заканила съм се ако още ден-два няма информация да се обаждам и да питам какво става, какво да очакваме.
Дано да ни оставят на мира до края на февруари, дано, дано, дано, дано....
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
За колоквиума при Шопов ще ни трябват ли Търговският закон и ГПК, или само Конституцията, ЗНА, ЗКС, ЗМД и указа за прилагане на ЗНА?
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
СИЛНО се надявам да няма нужда от ГПК. Аз директно го изключвам за себе си от нещата, които ще използвам. В момента се чудя дали ще ни трябва ЗЗД?
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Scorpion
- Легендарен флуудър
Понеже колоквиумът е върху източници на правото, е логично да използваме само Конституцията, ЗНА, ЗКС, ЗМД и указа за прилагане на ЗНА, защото те имат пряко отношение към темата - регламентират различните източници на правото, йерархията, структурата, процедурата по приемането и влизането им в сила и т.н. А относно Търговския закон, ЗЗД и ГПК, смятам, че ги използвахме единствено като илюстрация за ролята на обичая, морала и справедливостта в правото. Дано да съм прав.
А и си спомням, че когато попитах Шопов преди доста време кои нормативни актове ще са ни необходими за колоквиума, той изрично посочи само онези пет.
А и си спомням, че когато попитах Шопов преди доста време кои нормативни актове ще са ни необходими за колоквиума, той изрично посочи само онези пет.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ок, вярвам ти
Сега се успокоих.
Сега се успокоих.

От ГПК Шопов каза само чл.5, а от Търговския само чл. 288, трябват ни само Конституцията, ЗНА, Указа за прилагане на ЗНА, ЗКС и ЗМД.
Don't think about the problem, think about the decision...
Здравейте!
Искам да попитам: когато си оставим книжките в отдел "сутеднти", веднага ли ги връщат след подпис или пак трябва да се редим да си ги получаваме отделно, както първия път?
Освен това наистина ли си спазват "работното" време или приемат, докато има хора, както би трябвало да е?
Благодаря предварително! 
Искам да попитам: когато си оставим книжките в отдел "сутеднти", веднага ли ги връщат след подпис или пак трябва да се редим да си ги получаваме отделно, както първия път?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
Книжката ти я връщат веднага. Онзи ден минах през въпросното крило извън приемното им време и нямаше никой на опашка, така че явно само в приемното време става заверяването.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Имаш предвид заверката на втори семестър ли? Ако е това, първо се редиш на опашката пред отдел студенти. Тя е голяма и е разделена на Право и МО. Отделно има хора, които подават молби за държавен изпит. Нещата се точат бавно и болезнено, при всички обстоятелства чакаш, така че е по-добре да си там в началото на работното им време. По принцип си го спазват. Влизаш, даваш си книжката, там жената почва да рови из едни купища книги, намира твоята страница, вписва разни неща вътре, слага ти печат на книжката и ти я връща.