Scarface написа:Значи...и аз не искам да влизам в някъв спор, все пак всеки си има глава на раменете и може да си мисли с нея, искам само да доуточня нещо. За римейка на химна - най-голямата прилика е заглавието, всъщност то си е същото. Обаче разликата е в това, че химнът God save the queen има тотално различен текст и като думи, и като замисъл. Песента на ... Pistols има точно обратното на текста на химна значение, но предполагам, че британците и въобще живеещите във Великобритания могат да усетят по-добре замисъла.
За актуалността и 30-те години - давам един пример със същата песен : вече изясних какъв е по-скоро замисъла на пистълския God save the queen, та в този смисъл The Smiths имат албум (според мен най-здравият им) The queen is dead от 1986 - почти 10 години след God save the queen, като до ден днешен Morrissey (вокалистът на The Smiths) все още продължава открито да атакува кралското семейство (не само в соловата си работа след разпадането на The Smiths, но и в интервюта). За справка чуй Irish Blood, English Heart на Morrissey. Песента е от 2004, което означава 27 години по-късно.
П.С. обичам се все повече с всеки изминал денсъщото ти го препоръчвам и на тебе.
П.С.2 обещал съм да дойда някой път да ви чуя групата, така че на 27-ми може да цъфна
П.С. Много ясно, че значението на химна и на версията на Пистълс е различна! Ако беше сходна щах да кажа "кавър', а не "римейк"!
П.С.2 Аз гледам да се обичам, но понякога слагам спирачки, че не искам да си посегна сам!
П.С.3 Ще се радвам да посетиш концерта ни. Ние се водим рок група, но нека хората ни оценяват. Все пак ще пусна покана към всички в темата на групата, но евентуално другата седмица. Още се чудя дали да публикувам и концертния лист за 27 Февруари, но ще видим!
П.С.4 СТИГА ОФФТОПИК!!!
П.С.5.