"Патиланско царство", "Маугли - Книга за джунглата", "Пипи дългото чорапче", имаше и една сборна книга с приказки, мисля че беше "Златната книга на приказките", с много прикакзи от "1001 нощ" и Братя Грим и какво ли още не =))))))
Любими детски книжки
- Angel
- Живее, за да пише
- Специалност: Информационни системи
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Re: Любими детски книжки
имаше една книжка за един рижав катарак ... ама не й помня името
"Патиланско царство", "Маугли - Книга за джунглата", "Пипи дългото чорапче", имаше и една сборна книга с приказки, мисля че беше "Златната книга на приказките", с много прикакзи от "1001 нощ" и Братя Грим и какво ли още не =))))))
A is for always thinking of others!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
N is for numerous kind acts!
G is for going above and beyond!
E is for endless devotion!
L is for how much you are loved!
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
Моята любима е Дядовата ръкавичка. С голямо удоволствие я слушах и после я четох. Имам я в няколко екземпляра и наскоро осъзнах, че ми е оказала голямо влияние. Защото винаги съм се опитвал да събера всичко възможно в стаята си. Легло, маса, библиотека, гардероб, комп, пиано, бюро, велоергометър... всичко, което може да ми дотрябва... и става нагъчкано и така ми харесва. Както навремето ми е харесвала идеята толкова животни да се съберат в една толкова малка ръкавичка. 
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
хеей в детската градина играхме пиеска по тая приказкаа беше много яко... аз бях лисицата

В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
"Ан от фермата Грийн Гейбълс"...и продълженията след това...не мога да се сетя как се казваха...
"Малки жени"
"Ребека"
"Сърце"
"Черният красавец"
"Ането"
"Островът на съкровищата"...
За тези се сещам в момента- бих ги препрочела отново
"Малки жени"
"Ребека"
"Сърце"
"Черният красавец"
"Ането"
"Островът на съкровищата"...
За тези се сещам в момента- бих ги препрочела отново
- valandin
- Живее, за да пише
- Специалност: Политология
- Курс: втори
О,това е моята тема:
1.Моето семейство и други животни
2.Барон Мюнхаузен
3.Приказка без край
4.Патиланско царство(!!!!!)
5.Приключенията на Лукчо
6.Двойната Лотхен
7.Малкият мъж
8.Алиса-двете части
9.Ан от фермата Грийнгейбълс
10.Малки жени,Добри съпруги,Малки мъже(
)
Има още много,но тези са ми на прима виста
1.Моето семейство и други животни
2.Барон Мюнхаузен
3.Приказка без край
4.Патиланско царство(!!!!!)
5.Приключенията на Лукчо
6.Двойната Лотхен
7.Малкият мъж
8.Алиса-двете части
9.Ан от фермата Грийнгейбълс
10.Малки жени,Добри съпруги,Малки мъже(
Има още много,но тези са ми на прима виста
New jorney
- night_eyes
- В началото бе словото
- Специалност: Икономика с английски език
Обожавам да чета детска литература...Често препрочитам книги от детството ми или пък чета нови, на които не съм имала щастието да попадна като малка...Например наскоро прочетох "Сърце" на Едмондо ди Амичис и страшно ми хареса...Особено месечните разкази, макар че повечето бяха тъжни...
Харесвам много "Алиса в страната на чудесата". Това беше първата мнига, която прочетох. След 1-2 години попаднах и на "Алиса в огледалният свят". Тя също е много хубава.
Много ми харесваше "Моят прадядо и аз" на Джеймс Крюс. Особено стиховете и разказите, които си измисляха, бяха супер интересни.
"Мечо Пух" и "Къщичка в къта на Пух" също ми допадаха, но имам смътен спомен за тях...
От книгите на Астрид Лингрен най-много съм се смяла на "Карлсон, който живее на покрива", но и "Пипи Дългото чорапче" ми харесваше...
Харесвам приказките на Андерсен (любими са ми "Историята на една майка" и "Кърпежната игла") и тези на Оскар Уайлд-"Славеят и розата", "Звездното дете" и др.
"Книга за джунглата" страшно много ми хареса не само заради сюжета, но и заради самата атмосфера и начина, по който е описана дивата природа. Това беше и причината да ми допадне "Тарзан, храненикът на маймуната Кала" от Едгар Бъроуз...Чела съм и "Великанът на джунглите", но така и не успях да намеря "Завръщане в Африка"
А също така съм и вманиачен фен на Туве Янсон. Първо попаднах на сборника с приказки, след това прочетох "Корабът на вселените. Мемоарите на татко Мумин" и в "Края на Ноември", а наскоро и двете нови-"Цилиндърът на магьостника" и "Татко Мумин и морето". Сега си търся "Омагьосаната зима"...Обожавам героите на Туве Янсон. Любимци са ми Малката Мю и Снусмумрик, но много харесвам Старчето и Хомсчето от "В края на Ноември". Филифьонката също е запомнящ се образ . Малката Мюмла и Пърхалчето от "Корабът на вселените" са големи сладури...И Развейпрах...Абе всичките са готини.
А и замалко да забравя-"Патиланско царство" и "Тошко Африкански"! Страхотни са!
Харесвам много "Алиса в страната на чудесата". Това беше първата мнига, която прочетох. След 1-2 години попаднах и на "Алиса в огледалният свят". Тя също е много хубава.
Много ми харесваше "Моят прадядо и аз" на Джеймс Крюс. Особено стиховете и разказите, които си измисляха, бяха супер интересни.
"Мечо Пух" и "Къщичка в къта на Пух" също ми допадаха, но имам смътен спомен за тях...
От книгите на Астрид Лингрен най-много съм се смяла на "Карлсон, който живее на покрива", но и "Пипи Дългото чорапче" ми харесваше...
Харесвам приказките на Андерсен (любими са ми "Историята на една майка" и "Кърпежната игла") и тези на Оскар Уайлд-"Славеят и розата", "Звездното дете" и др.
"Книга за джунглата" страшно много ми хареса не само заради сюжета, но и заради самата атмосфера и начина, по който е описана дивата природа. Това беше и причината да ми допадне "Тарзан, храненикът на маймуната Кала" от Едгар Бъроуз...Чела съм и "Великанът на джунглите", но така и не успях да намеря "Завръщане в Африка"
А също така съм и вманиачен фен на Туве Янсон. Първо попаднах на сборника с приказки, след това прочетох "Корабът на вселените. Мемоарите на татко Мумин" и в "Края на Ноември", а наскоро и двете нови-"Цилиндърът на магьостника" и "Татко Мумин и морето". Сега си търся "Омагьосаната зима"...Обожавам героите на Туве Янсон. Любимци са ми Малката Мю и Снусмумрик, но много харесвам Старчето и Хомсчето от "В края на Ноември". Филифьонката също е запомнящ се образ . Малката Мюмла и Пърхалчето от "Корабът на вселените" са големи сладури...И Развейпрах...Абе всичките са готини.
А и замалко да забравя-"Патиланско царство" и "Тошко Африкански"! Страхотни са!
- theDarkSite
- Танцуващия с клавиатури
Любима Детска Книга
Повечето от вас са се наслаждавали на детски книжки като малки или са ви чели такива ^^ Споделете кои са ви любимите детски книги 
На мен много любима книга е Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада, невероятна книга е
Също така и Мечо Пух
Малкият Принц... макар че не се води за детска книжка, но като малък много й се забавлявах и си я четях постоянно
На мен много любима книга е Маншон, Полуобувка и Мъхеста Брада, невероятна книга е
Малкият Принц... макар че не се води за детска книжка, но като малък много й се забавлявах и си я четях постоянно
Re: Любима Детска Книга
Пипи Дългото чорапче и Книга за джунглата! 
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: Любима Детска Книга
Има, имаgunner_pz написа:Струва ми се имаше подобна тема...

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
- Sweetanie
- В началото бе словото
- Специалност: История
Ако почна да изброявам всичките ще станат доооооста, за това ще посоча THE ONE & ONLY, SIMPLY THE BEST - "Малкият Никола" от Рене Госини. Нещо не мога да докопам всичките части на български... май изобщо не са преведени 
- svetleto89
- Паисий
- Специалност: Магистратура Литература, кино и визуални изкуства
- Обратна връзка:
Виждам, че доста хора споделят обичта ми към "Малки жени" и "Добри съпруги".
Харесвах още и "Мери Попинз", "Мери Попинз отваря вратата","Какво направи Кейти" на С.Кулиндж и "Тайната градина" на Фрaнсис Бърнeт.
Харесвах още и "Мери Попинз", "Мери Попинз отваря вратата","Какво направи Кейти" на С.Кулиндж и "Тайната градина" на Фрaнсис Бърнeт.
От какво се прави ливада?
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
Нима не знаеш?
Трева -
и една пчела -
и да мечтаеш.
Ако пчелата не пристига -
мечтата стига.
Емили Дикинсън
- My Phoenix Dreams
- От дъжд на вятър
Да, все хубави книжки са. Те повечето бяха част от една жълта на цвят поредичка детски книги... Ех, хубави спомени 

I sure got my feathers burned, but I'm stronger than the flames...
- Shawty
- От дъжд на вятър
- Курс: кандидат-студент
"Вечните детски романи"My Phoenix Dreams написа:Те повечето бяха част от една жълта на цвят поредичка детски книги...
"В миналото са корените на настоящето, към миналото човек се обръща и в жаждата си за знания, в желанието си да познава човешкия живот, също и в стремежа си да проникне в бъдещето." - Димитър Талев
- My Phoenix Dreams
- От дъжд на вятър
Feed Me!