Едно водно поколение. Дискусионна тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Едно водно поколение. Дискусионна тема

Мнение от Smoking Mirror »

Ефффтиме, (пардон, Плазмодий) ти си простак :lol: Ама това е друга тема

Не мисля, че е коректно да се правят сравнения с други форуми. Защото всички знаем, че съществуват както форуми с много повече спам и боклук, така и форуми с много по-малко спам и боклук. Но тук говорим за нашия форум и това как може да го направим едно по-добро място. Или по-скоро искаме ли да го правим по-добро място. Или най-скоро - обсъждаме дали е станал по-лошо място от обикновено или си е все тая. Няма значение какво става на другите места, важното е при нас нещата да прогресират. Въпросът е дали те прогресират сега чрез спам или деградират сега чрез спам.

Но факт е, Евтиме, че флуудът преди не е бил толкова много. За справка погледни топ 20-те потребителя в бройката мнения и виж кой води, с колко води и въобще какъв процент от тези 20 потребителя са си направили мненията за някакъв разумен срок и колко от тях са писали по 200 мнения на ден. В общи линии след появата на Бавария нещата започнаха да ескалират. В началото спамеше само той, постепенно се събраха разни хора, зарибили се покрай него да спамят и се стигна до ситуацията в която всички спамят. И някои от тези, които са се регистрирали след него и те почват щото са се сблъскали със спам още от момента в който са се вяснали тука :P

Но очевидно всички си харесваме малката кочинка, в която живеем и нямаме желание да я променяме. Прав ли съм? Аз това се опитвам да разбера. Щото то за всеки влак си има пътници, дето се вика - глистите са щастливи като си живеят в лайното, катеричките - като живеят в клоните. Искам да знам кое е нашето лайно? Щото в момента се чувствам като глист, провиснал от клон. (дали е добра идея даси го сложа за аватар :roll: )
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
^PrincessA^
Легендарен флуудър
Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от ^PrincessA^ »

Smoking Mirror написа:(дали е добра идея даси го сложа за аватар :roll: )
Не :twisted:
Изображение

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Смокинг, никой не задължава никого да седи във форум,където не му е приятно - тва е едно на ръка. А ако иска да промени нещо, не става с обиди, не става с класификации, защото сме достатъчно големи и развити индивиди, за да влизаме в "схеми".
Toto-I will remember
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Относно броя на мненията - тук има прекалееено много и разнообразни теми, също и хора, които биха ти отговорили на някое мнение, така че и дискусиите са много. Няма как човек да не направи порядъчен брой мнения за няколко месеца (имам предвид себе си например). Освен това вие сте си избрали да правите теми като "асоциации", "настроението ни съ с смайли в момента" и тем подобни, чиито мнения се състоят от по една (!) дума, а понякога и само от емотикони (а лично аз пиша рядко и в двете, особено пък във втората имам май едно мнение).
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Аз да съм обидил някого :roll: Не е било нарочно. Ако някой се е обидил му се извинявам. (примерно Евтим щото му казах, че е простак, ама съмнявам се да се е засегнал) Всички сравнения, които съм направил са били единствено за да изясня тезата си по-добре и за да опитам да ви подтикна към дискусията, която исках да постигна още с първото мнение, ама тя взема, че се изроди :roll:

А, Иве, вярно е. Никой никого не държи на сила по форуми. Просто аз предпочитам като нещо се прецака и държа на него до известна степен да не си тръгвам, ами да опитам да го оправя. Ако не успея - тогава, в зависимост от това колко е важно за мен или ще се опитам да свикна с промененото нещо или, ако не успея - ще го оставя тогава само.
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Иве, не е вярно... Този форум не е нито на Иллуш,Милуш или (патриарх) Ефтимий....
Той колкото твой...толкова и мой...и най-вече на Софийски университет...
Когато кажеш "като не ти харесва...Аааай..." си звучи малко..."My way or the highway"...много задължаващо и шеФско некак си...
Ще се цитирам...няколко страници назад:
Дичоу написа: И сигурно всичко започва с "Пиши си...никой не те спира" и приключва с "Като не ти харесва просто не пиши"
Все пак мисля, че идеята на Георги (ех как свикнах да му викам по име...) не е да изгоним недовлните и да ги подканваме с подобни слова, а да намерим взаимноизгоден изход от ситуацията...не мислиш ли?
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

аз къде съм писала,че имам проблем с воднистото :wink: поколение,както смокинг нарича определена клика хора.
И как може някой да критикува други потребители за начина им на писане, изразяване, творене.
Темата си е чиста форма на "аз съм по-добър от теб и ти ми пречиш" - досега не съм видяла конструктивно мнение по темата (да не говорим,че някакъв си човек, уж нов потребител, Shadow, дезинформира и генерализира).
Единствените проблеми,които възникват във форума, са междуличностни. Като такива, защо не се решават на тази основа, а се прави нещо коренно различно.
Toto-I will remember
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Ах, Митенце, колко добре казано :lol: :lol: :P
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Дичоу само се жалваш наляво и надясно,но и аз не съм виждал твои конструктивни мнения по проблема (който "проблем" реално не съществува, всичко случващо се е абслоютно естествено). Как па ти излезе най-засегнатия от мнението на Георги и как нямаше никакви претенции преди да се пусне тая тема. Позицията ти се разбра още преди няколко страници и няма нужда да репликираш всяко мнение. Като нямаш желание да идваш по форум срещи и да опознаеш хората, с които пребиваваш тук, изборът е твой и не те прави по различен, бунтар, и прочие. Мисля, че получаваш необходимата информация, за която явно ползваш форума, винаги ще се намери някой, който да ти помогне по конкретен проблем, винаги ще се намери някой, който можеш да засипеш с думи и да си начешеш егото. Какви са конкретните ти оплаквания от конкретни потребители ("флуди се" или "старите кучета ме мачкат" звучат доста необосновано след като не се цитират имена)?

И ще те помоля най-любезно да използваш за оригиналните си изказвания нечие друго име, не моето, най-малкото, защото не ме познаваш.

И да Айс Спирит е напълно права, че всички проблеми тук са на междуличностна основа. Ето например ако не ме беше адресирал индиректно, въобще нямаше да се занимая с терзанията ти.

Хау :reindeer:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Тинтири-минтири...не съм целял да те провокирам с поста си...ако се чувстваш засегнат...извинявай...
Да, нямам конкретни постове от които не съм доволен или проблем с конкретни юзъри...и репликирам само мненията, с които не съм съгласен...
Виждането ми е за цялостната обстановка във форума и мисля, че стана ясно...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Cecilia Lisbon
Легендарен флуудър

Мнение от Cecilia Lisbon »

Някъде по-напред се заговори за Зона 18+ като за раздел, целящ да ограничи флуда. Не помня кой го каза, но, позволете да изразя несъгласие. Според мен 18+ е арена на изяви на искреното изтрещяване на голяма част от онези презряни пионери на форумните срещи; с други думи, там си пишем хора, които реално и подробно се знаем (единственото изключение, което ми идва на прима виста, е Кити). Ако някога/някъде има основания да се говори за "клика", според мен те са там.

Ениуей, за флъда. Не е толкова трудно да има раздел, в който спама да се концентрира. Но това категорично не е "Хоби и забавления" -- първо, името го подсказва; и второ, в "Хоби и забавления" има твърде много ценни теми ("Размислите", "Какво ви направи щастливи днес", фотоконкурсите, и др.), за да се прибегне до "чистка". НО! Мисля, че би било добре да се създаде нов такъв, разположен най-отдоле или пък около тея за ай-ер-си чат, който да носи заглавието: "Добър ден, безделници" or something и да има следните характеристики: 1. брой постове да НЕ СЕ отчитат (знам, че може, виждала съм в други форуми); 2. да се прехвърлят там всички честитки, асоциации, теми за забавни линкове, вицове и судоку-та, теми от типа "Какво хапвате/слушате/мислите/е*ете" и прочее. И аз ще пиша там, добър ден, Иринка :>

Е, не че при наличието на такъв специален раздел спамът няма да залее и другите... то адекватното и сдържано спамене си зависи само от нас...
Аватар
Mushmul
Флъдзила
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: завършил

Мнение от Mushmul »

Аз не мисля, че има смисъл от нов раздел. Така спамът само ще го има на още едно място, защото от "Хоби и забавления" няма да може да се изкорени според мен. Пък и в крайна сметка винаги съм възприемала този раздел като по-свободен.Нали уж идеята е да се забавлаваме в него...някои хора може да се забавляват и разпускат флудейки :lol:
These are crazy days...

http://www.freerice.com
Изображение
Аватар
bubbly_water
Легендарен флуудър
Специалност: културология
Курс: първи

Мнение от bubbly_water »

защо трябва постоянно да се ограничаваме? ограниченията само пораждат желание за освобождаване от тях... не не... не е на хубаво така.
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Чат имаше преди известно време, никой не влизаше и Димо го махна. Разтърсете се из архивите и ще намерите инфо.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

Настоявам компетентни лица да изготвят алманах в три раздела.
Раздел - Старейшини, младежи и младенци.

Така де, всеки да си знае мястото.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”