1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от Scorpion »

Логично е този с 33-те въпроса да е актуален, при положение, че фигурира на сайта на факултета.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Да, но щом ни служи само за систематизиране, а изпитните въпроси ще са свободно формулирани, за мен конспектът с 41 въпроса е по-логичният избор; не че има значение - аз чета учебниците, а конспект даже не съм отварял.
mitakkk
В началото бе словото

Мнение от mitakkk »

Прави ли ви впечатление колко пунктоационни грешки има в книгите на Дачев ?
Аватар
Сенки и прах
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Сенки и прах »

Advocate написа:ркк, така обаче можеш да го оплетеш много с ОУД-то ,има връзка ,но поне според мен трябва да се внимава.Сега как ще пише определен човек мисля че е строго индивидуално не само от четенето ,а и от начина на разбиране на нещата.
Това е невъзможно защото ако всеки си разбира нещата по своему ще се получат 200-300 мнения на изпита.А човекът който е писал учебника е един и той си има едно,максимум две мнения.Тогава на принципа "Ако аз твърдя едно а ти - друго,то един от нас греши" - ще има много хора които ще взимат 2 изпита втория семестър....
pink floyd написа:Да, но щом ни служи само за систематизиране, а изпитните въпроси ще са свободно формулирани, за мен конспектът с 41 въпроса е по-логичният избор; не че има значение - аз чета учебниците, а конспект даже не съм отварял.
И аз така...Учебниците са от 2007-колко актуален конспект могат да измислят за 2 години?Както и да го въртят пак трябва да е по тези учебници...
Weakness is a sin punishable by death.
Аватар
Сенки и прах
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Сенки и прах »

mitakkk написа:Прави ли ви впечатление колко пунктоационни грешки има в книгите на Дачев ?
.
Да..има и други.Но гледам да не им обръщам внимание...Какво значение имат ?
Weakness is a sin punishable by death.
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Някой ще ме уведоми ли кога започва семестърът?
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Scorpion написа:
pink floyd написа:При положение че се падат теми от рода на "Гаржданинът срещу държавата" и "Утопист ли е Платон", смисълът от конспект е?
Да набележи основните мислители, идейни направления, концептуални акценти, които ще бъдат основа за формулирането на изпитната тема... да речем.
Скорпион, за тая работа си има съдържание на учебника.

Колеги, 100 страници :wink: Евала!
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Сенки и прах написа:
Advocate написа:ркк, така обаче можеш да го оплетеш много с ОУД-то ,има връзка ,но поне според мен трябва да се внимава.Сега как ще пише определен човек мисля че е строго индивидуално не само от четенето ,а и от начина на разбиране на нещата.
Това е невъзможно защото ако всеки си разбира нещата по своему ще се получат 200-300 мнения на изпита.А човекът който е писал учебника е един и той си има едно,максимум две мнения.Тогава на принципа "Ако аз твърдя едно а ти - друго,то един от нас греши" - ще има много хора които ще взимат 2 изпита втория семестър....
pink floyd написа:Да, но щом ни служи само за систематизиране, а изпитните въпроси ще са свободно формулирани, за мен конспектът с 41 въпроса е по-логичният избор; не че има значение - аз чета учебниците, а конспект даже не съм отварял.
И аз така...Учебниците са от 2007-колко актуален конспект могат да измислят за 2 години?Както и да го въртят пак трябва да е по тези учебници...
Лол...незнаех че между колегите имало и вундеркинди :shock: Освен ако неможеш да запомниш всичко дума по дума от учебника , няма начин да не сложиш от себе си в темата за да я развиеш.Другото нещо е че ти разбираш по един начин например И.Кант ,а аз по друг.Разбира се тук опира и въпроса за общата култура на човек - поне за мен в подобен изпит с подобни теми ще има значение и то не малко.Разбира се който не слуша говори без да знае , а Дачев каза че ще са есета въз основа на материала , със скромните ми познания есе - да изразиш мнение.
@карас
Започваме на 23 , но още няма програма.
@хората , които още питат за конспект
33 въпроса е конспекта , лично Дачев ни го даде да си го размножаваме.
Salus populi suprema lex
kapac
Пишете, о, братя

Мнение от kapac »

Нали щеше да има ваканция 3 дни :x
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

"Есето е като прасето, всичко може да сложиш в него" Радой Ралин :mrgreen:
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Аз пък съм решила, че няма да се затормозявам с четене и като даде някоя завъртяна тема ставам и си излизам, така или иначе съм си решила, че 2-ия семестър ще взимам 2 избираеми и ППУ-то няма да ме сбърка :wink:
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

bobenceto написа:Аз пък съм решила, че няма да се затормозявам с четене и като даде някоя завъртяна тема ставам и си излизам, така или иначе съм си решила, че 2-ия семестър ще взимам 2 избираеми и ППУ-то няма да ме сбърка :wink:
ОМГ ново 20 ,Боби е ти направо ме разби!!!! :shock:
Salus populi suprema lex
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Що бе Васе ? :lol: 8)
Don't think about the problem, think about the decision...
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Странни птици сме :mrgreen: Аз при такъв вариант бих се помъчил да понапиша страничка-две, пък ако ми пише тройката - дюшеш :)
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

Какви 3ки, какви скъсвания. Стига сте се вкарвали в някакви филми. Поинтересувайте се как е минал изпитът при задочното като сте толкова притеснени :wink:
Заключено

Обратно към “Други”