1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
aL`
Постоянно присъствие

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от aL` »

Напразни са надеждите ти. В паричния салон няма да имаш голям проблем, но при нашата администрация . . . дано греша :) .
Значи, така решихме да ги подредим във форума - потребител, модератор, потребител, модератор . . .
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Таксата е 213.50 лв. Аз се записах днес и, за моя приятна изненада, чаках само час. Няма да сбъркате, ако се запишете по-рано през седмицата.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

Сенки и прах написа:
Advocate написа:
DaRkGoDDeSs написа:Абе, колеги. Аз па се заблях и току - що осъзнах, че нямам конспект по ИППУ. Има ли някой желаещ да ми съдейства по въпроса :lol: (ама, че съм троха :salute: )
Ако си в Сф отиваш в методологическия и си го взимаш.Учебниците са ти по конспекта и за капак на изпита въпроса ще е комбинация от няколко въпроса така че поне според мен конспекта леко се обезмисля.
Аз доколкото четох(май в legaltheory) се пада тема от типа "Утопист ли е Платон"
И трябва да разказваш за Утопиите на Томас Мор Т.Кампанела и Фр.Бейкън И да ги стравниш с идеите на Платон....или да изрецитираш и двете по отделно.Какво всъщност ще се иска от нас на този изпит?
Сравнение?Изброяване?
И какво се случва ако не вземем изпита?
Мда , има нещо такова , все пак мисля че като си прочел не е толкова трудно да вкараш логика и да го напишеш.
Salus populi suprema lex
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Може и да не се падне сравнение между определени автори/мислители. Миналата година е било "Гражданинът срещу държавата", което предполага по-цялостен поглед върху развитието на това отношение, а не съпоставяне на конкретни автори. Според мен важното е да се усетят основните тенденции на развитие на идеите за държавата и правото, както и различните аспекти на връзката между тях.
Аватар
Сенки и прах
В началото бе словото
Курс: първи

Мнение от Сенки и прах »

Scorpion написа:Може и да не се падне сравнение между определени автори/мислители. Миналата година е било "Гражданинът срещу държавата", което предполага по-цялостен поглед върху развитието на това отношение, а не съпоставяне на конкретни автори. Според мен важното е да се усетят основните тенденции на развитие на идеите за държавата и правото, както и различните аспекти на връзката между тях.
:scratch: Кажете какво бихте писали за това...На мен ми идва на ум само темата за политическата свобода...
Weakness is a sin punishable by death.
Аватар
stoevinc
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от stoevinc »

някой да светне до кога трябва да се плаща семестриалната такса и да се заверят книжките, защото чувам че било до 21-ви, а днес ни ги събраха по ОУД и ще ги връщат на 22ри :scratch:
ПОДПИС
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Срокът е до 25-ти.
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър
Курс: трети

Мнение от nikinho »

Scorpion написа:Таксата е 213.50 лв. Аз се записах днес и, за моя приятна изненада, чаках само час. Няма да сбъркате, ако се запишете по-рано през седмицата.
Защо мислиш, че ако отидем четвъртък или петък по-дълго ще чакаме ?
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Сенки и прах написа:
Scorpion написа:Може и да не се падне сравнение между определени автори/мислители. Миналата година е било "Гражданинът срещу държавата", което предполага по-цялостен поглед върху развитието на това отношение, а не съпоставяне на конкретни автори. Според мен важното е да се усетят основните тенденции на развитие на идеите за държавата и правото, както и различните аспекти на връзката между тях.
:scratch: Кажете какво бихте писали за това...На мен ми идва на ум само темата за политическата свобода...
Жан-Жак Русо - Народен суверенитет, легитимно/нелегитимно управление, право на съпротива :wink:
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър

Мнение от nikinho »

Хора, кажете, моля ви по кой конспект учите и кой конспект е актуалният всъщност, че ми писна от тоя Дачев :x
Аватар
Advocate
Драскач

Мнение от Advocate »

ркк, така обаче можеш да го оплетеш много с ОУД-то ,има връзка ,но поне според мен трябва да се внимава.Сега как ще пише определен човек мисля че е строго индивидуално не само от четенето ,а и от начина на разбиране на нещата.
Salus populi suprema lex
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

nikinho написа:
Scorpion написа:Таксата е 213.50 лв. Аз се записах днес и, за моя приятна изненада, чаках само час. Няма да сбъркате, ако се запишете по-рано през седмицата.
Защо мислиш, че ако отидем четвъртък или петък по-дълго ще чакаме ?
Защото повечето хора са мързели и ще изчакат последните дни. И тогава ще се струпат големите опашки.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
pink floyd
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

При положение че се падат теми от рода на "Гаржданинът срещу държавата" и "Утопист ли е Платон", смисълът от конспект е?
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

pink floyd написа:При положение че се падат теми от рода на "Гаржданинът срещу държавата" и "Утопист ли е Платон", смисълът от конспект е?
Да набележи основните мислители, идейни направления, концептуални акценти, които ще бъдат основа за формулирането на изпитната тема... да речем.
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър

Мнение от nikinho »

Кажете, моля ви, кой е ш***ният конспект по който учите ... тоя от 33 или този от 41 въпроса? Кой е актуалният!?
Заключено

Обратно към “Други”