как върви подготовката ви по история за КСК 2006?

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Заключено
Аватар
milady
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от milady »

и аз съм от тези, дето миналата година бяха на тоя хал, ама пък сега с гордост (или не чак толкова)могат да се нарекат студенти. Ей няма да се шашкате за темите-аз по същия начин започнах сериозното учене през януари, изкарах 4.50 на предварителния, оттам се депресирах яко и се скъсах от учене, та мога да се похваля с 48 написани страници в УНСС (кой каза, че 5ч не стигат??А доколкото си спомням, писах букв до последната минута!!комбинираната тема Раковски/Левски/Каравелов/Ботев не е шега работа-да не ви се пада!!) и 5.63 в СУ на Априлското-и всичко това с твърдото убеждение през цялото време че нищо не знам, че ще се проваля, че нищо не запомням...От това май излиза, че тези, които си мислят, че нищо не знаят, изкарват мн повече от твърдо убедените в своите знания...Успех на всички!!И все пак мислете за това, че като ви дойде до главата първата сесия, ще си спомняте с умиление за времената, когато сте имали 27 теми за ЦЯЛА ГОДИНА! Няма страшно!8)
"Този, който говори на чужд език, би трябвало да е благодарен дори и само за това, че е бил разбран."
Инадзо Нитобе
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

и все пак според моито скромно мнение не е много нормално да ни карат да пишем и преди това естествено да учим толкова обемен материал. всеки нормално, трезво мислещ даскал ще ви каже, че ученето на подобен обем като този по география и история (например) е безумие. евала на тея дето са се заели с биология и химия...направо ви се възхищавам, че имате нервите да учите наизуст толкова материал. аз съм профил биология и химия и има някой неща, които знам че посмъртно няма да успея да науча (не че с това ще кандидатствам де)...а относно 5-те часа, убиите ме не мога да написха 48 страници :( стигала съм до 25 само. в подобни случаи според мен вероятно въобще не трябва да се замисляш и съответно да не спираш и за минутка да пишеш:(а това определено не ми се струва нормално
Manchmal braucht man auch Leute,mit denen man schweigen kann!
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Миналата година едно девойче два пъти иска
да й дават допълнително листи.Не знам...Или е писала
някой роман, или пише доста широко.Но не е възможно,
поне според мен, за Калоян да се изпишат две туби мастило.
Особено при положение, че всички пишем едно и също.
Аз например като се подготвях вкъщи я изкарах 11 страници.
Най - голямата ми тема - 16 страници - е тази за Аспарух.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

Паган, 11 страници или листа?
Паган
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Паган »

Страници, а да изпиша 11 листа не е за мен :lol:
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!

Аз - По-груб и по-брутален от преди!
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

е при мен са в листове...аз затова говоря за 5-те часа, въпреки че е напълно възможно де да се непише много и milady е съвсем конкретен пример за това
Аватар
milady
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от milady »

Всички знаем, че понякога е по-важно не количеството,а качеството. Колкото за моите 48стр., просто тогава в УНСС се падна най-силната ми тема, писах без изобщо да мисля, нали си представяте състоянието, в което си знаете перфектно темата, но не стига време да напишете всичко което знаете!!чувството е еуфорично! :shock: мдаа и аз сигурно исках 5-6 пъти допълнителни листове, а малкото хора, които не си бяха излезли още на обявяването на темата, ме гледаха кръвнишки...и все пак, този обем не ми попречи да изкарам 4.85-защото се готвех за СУ и нямах икономическите данни, които се изискват за УНСС. За Априлското въстание на редовния изпит изписах 30стр., клатих си краката 30мин проверявайки, и пак предадох по-рано. Може би бързото писане е въпрос и на тренинг.
Ей да знаете ако мога да съм полезна с каквото и да било на някой кандидатстващ с история за каквото и да е-мнения, препоръки и т.н. ще се радвам, защото си спомням моята истерия от миналата година твърде добре!
"Този, който говори на чужд език, би трябвало да е благодарен дори и само за това, че е бил разбран."
Инадзо Нитобе
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

milady за качеството и количеството е така...само че малко или много винаги гледат и количеството...комбинацията с добро качество ти носи добрата оценка. поне на мен са ми казвали че няма някакво правило колко реда да има на страница, но е препоръчително да не са повече от 30-32. ти какво ще кажеш?
Аватар
milady
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от milady »

доколкото си спомням аз май пишех средно по около 25 реда на страница- моя учител ми беше казал, че е по-добре да пиша с малко повече разстояние между редовете, за да може да се нанесат необходими поправки, а и за да е по-четливо. :!: не мисля обаче, че това има чак толкова голямо значение...
Инадзо Нитобе
Аватар
feichka
Форумно зомби
Специалност: Минало и съвремие на Югоизточна Европа
Курс: четвърти

Мнение от feichka »

Паника! Шок и ужас! В тази тема започва да става наистина интересно! :) Мерси на всички, които дават някаква информация за изпита по история. А ние от Клуба <аз знам, че нищо не знам> можем да започнем тук да си задаваме въпроси свързани с материала. Е, това е лесно, но ако ме накараш една тема да развия цяла - убий ме - не мога! :shock: Темите ми досега са в рамките на 20-25 страници...ааааа....:)))
"Да прощаваш истински, означава да приемеш другия такъв, какъвто е..."
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

хора, честито за предварителния! кога са ви баловете, за тези които завършват тази година, защото моя е на 22, а имам и изпращане на 19 :cry: ще ходя да притестирам:( някой да ме подкрепи?
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Заповядай да протестираш - утре има пресконференция от 13.00 в зала 1 на СУ

Ще ти изслушат мнението, предполагам.

Ако проявяваш интерес заповядай...
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
everyday_
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от everyday_ »

alhimikat отказах се...по-добре да се примиря, едва ли ще повлияе на нещо моя протест
Аватар
fatalno_f
В началото бе словото

Мнение от fatalno_f »

everyday_ написа:хора, честито за предварителния! кога са ви баловете, за тези които завършват тази година, защото моя е на 22, а имам и изпращане на 19 :cry: ще ходя да притестирам:( някой да ме подкрепи?
Аз също имам изпращане на 19, а балът ми е на 24
Да не искаш да кажеш че предварителният е около тези дати
Да се обичате не значи да гледате един в друг а в една и съща посока
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

:(((

Мнение от Johana Jotkova »

ми и аз имзм изпращане на 19 и бал на 22. кво да се направи- гадно е. нз защо толкова тъпо са го замислили.
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”