Едно водно поколение. Дискусионна тема

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Заключено
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Re: Едно водно поколение. Дискусионна тема

Мнение от Мила »

black_lady написа: Между другото само... Само на мен ли мненията на Shadow толкова ми напомнят на Longbow? :twisted: :wink:
офтопик: не, но той отрича да е Longbow. Както и да е. Браво на Камилчо за поста!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

какви воднисти поколения, кво чудо?!
Важното е да има водни колелаааа :bounce:
Toto-I will remember
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

... и пляскане!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Мила написа:... и пляскане!
Да си дойдем на думата 8)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Prudence
Легендарен флуудър

Мнение от Prudence »

После аз и Кристо сме били спамили :) :) :) :oops:
If you don't like something change it; if you can't change it, change the way you think about it.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Prudence написа:После аз и Кристо сме били спамили :) :) :) :oops:
Той целия форум флудъри, и Георги ше ми обяснява "някои поколения"
Нищо лично, но двулично.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Joker
Легендарен флуудър

Мнение от Joker »

camel написа:Пич не беше инакомислещ. Пич беше малоумник.
Това е мноого грубо и невярно!

Водно поколение....
"Пляс-пляс педалите, пляс-пляс педалите,
водно колело!" :mrgreen:
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Не знам дали Пич е бил малоумник, без личен контакт с даден човек, според мен това няма как да се определи, но лично по мнение той прекалено много преекспонираше собствените си интереси и нагласи, в което няма кой знае какво толкова ужасно, но лошото при него беше,че умишлено се заяждаше във всевъзможни теми с други потребители и се опитваше да налага своето мнение като единствено и меродавно, а в това няма никаква градивност.
Що се отнася до флуда, от достатъчно дълго време съм тук и мога да потвърдя ,че си го е имало и преди, има си го и сега, по всяко време си има и разни всеобщи дразнители, но това си е в реда на нещата и развитието на форума. Неизбежен е различният начин на мислене между различните поколения, това си е съвсем в реда на нещата, и въпреки ,че съм един от старите потребители тука и от доста дълго време, мога да кажа,че познавам наистина голяма част от тези стари потребители и от по-новите, които съм опознала по форумни срещи и винаги е било много приятно и разтоварващо, дори забавно. Въпреки това не съм част нито от т.нар. "форумна клика", нито пък от другата група, и не само аз, просто защото не съм чак толкова социално същество и това си е мой личен избор :idea:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Ice_Spirit
Легендарен флуудър

Мнение от Ice_Spirit »

Joker написа:
Водно поколение....
"Пляс-пляс педалите, пляс-пляс педалите,
водно колело!" :mrgreen:
Старото поколение - ей, знаем ко да слушаме,майна :salute: :lol: :lol: :lol: :cyclopsani:
Toto-I will remember
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

Айде, най-старото поколение каза : Клююююч.
Не можем да следим и трием всеки офтопик...
Ако искате, можем да се опитаме, но тогава ще кажете, че било...как беше...диктатура...
Радвайте си се на сегашното средно положение.
А ако ви се стори, че някоя сериозна тема съвсем се наводни, винаги можете да ни пишете да трийнем тук-там.
Със здраве. :)
Crematory
Легендарен флуудър
Специалност: френска филология
Обратна връзка:

Мнение от Crematory »

ТЪй като Смокинг Мирор обеща, че ще наблюдава темата да не излиза съвсем от темата :lol: , отключвам я.
Обаче се поограничете наистина с наводняването.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

А защо Георги а.к.а Смоукин мирър...не се изкаже най-накрая по нея...
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Мнение от Smoking Mirror »

Тъй.

Да кажа и аз 5 приказки по въпроса.

Първо, благодаря на всички, че изказахте своето мнение. Без него няма как да стане дискусия :compress:

Понеже аз дадох разделението още в заглавието се чувствам длъжен да направя някои уточнения. Разделение на "стари" и "млади" е малоумно да се прави, защото 1. то не съществува и 2. то няма как да съществува. Колкото и време да мине и колкото и "стар" да съм аз спрямо новорегистриралите се винаги ще съм точно толкова по-млад от Жокера, Боромир, Принцеса, Айс Спирит, Блек Лейди, Петерди, Пора и още много други за които в момента не се сещам и са повече или по-малко активни. По същия начин Джеймсманьо, Матусал (това е Methuselah - просто така се превежда ника му на бг. сега да не кажете, че си викаме на малко име), Кристо, Бавария, Камел, Блъди Каунтес и още много други ще са по-млади от мен, както и ще има солидна разлика във форумната възраст между самите тях. Най-вярно в този случай е мнението на Кристо, който каза, че разделение се прави на базата на вълните новодошли в началото на всяка учебна година. Не че не идват нови и през останалото време, просто в началото на годината те са повече.

Назоваването на форумци с личните им имена - като цяло самият аз никога не съм бил особен привърженик на говоренето по малки имена в интернет. Дори си спомням, че до едно време се дразнех много, когато хората си говореха по малко име, че и на мене ми викаха по малко име и им казвах да използват никовете във форума, защото може да чете някой дето не знае кой как се казва. Още повече, че никовете са сложени там за да се ползват, не за да се правим на оригинални с тях.
Практиката обаче показва друго. С времето и аз свикнах да наричам повечето хора, с които се сбилижих покрай форума по малко име, да не говорим пък за хората, които познавах много преди да се регистрират на форума. Би изисквало от мен усилие да свикна да викам на въпросните хора по начина, по който са избрали да се пишат във форума. Викането по малко име идва неволно и никой не го прави нарочно, за да дразни другите. Извинявайте ама с Н (Боромир), Иван (Джеймсманьо) и Мартин (Матусал) се знаем много преди да се регистрираме тук и сме свикнали да си викаме така. Да не говорим пък за Киро (онзи с многото Г-та), който дойде на форума сигурно 5 години след като сме се запознали и си написа напълно нечетим ник. Как очаквате да му викам по ник при това положение? В другия случай пък - в началото, когато познаваш човека с когото комуникираш само форумно му викаш по ника, защото не знаеш неговото истинско име. После се виждате, почвате да излизате по-редвно и започвате да се запознавате с негови други приятели, братя, сестри и т.н. Нормално е в процеса на сближаване да започнете да си говорите с личните имена, вместо с никовете. Не че не познавам хора, на които до ден днешен им се вика основно "Кюри" вместо Криси или "Яго" вместо Петър или пък такива, за които като някой пита как всъщност се казва "Драгъни" никой не знае, но обичайната практика е обратната. И когато свикнеш да му викаш по друг начин вече ти е трудно да разграничаваш форумното общуване с него от реалното общуване с него, защото - ами просто си свикнал да мислиш за човека вече не като за "Айс Спирит" ами като за Ива, въпреки, че в телефона ти още е записана по стария начин.

И при все това не мисля, че е особено сложно да се разбере за кого става дума, когато се говори на лично име, вместо на ник - винаг имаш контекст, странични коментари и лични обръщения към въпросния човек и е лесно да се разбере кой е. Още повече, че когато започне да се вика на хората по име вече голяма част от останалите редвони форумци, участващи в съответната дискусия, ги познават и знаят за кого става дума и и те го наричат по същия начин. Още по-лесно пък става, когато човекът вземе, че отговори. Позволете ми да ви дам пример по въпроса със съвсем противоположна ситуация, която в същото време е доста показателна за това. С Хейти се запознах от форума. На нея и в реалния живот и тук й викам по друг начин, който дори няма нищо общо с истинското й име - Хейти. Това снижава шансовете да се сетите коя е въпросната Хейти до минимум, освен ако не сте повече или по-малко вътрешни в конкретния случай. При все това след като й виках така известно време доста хора започнаха да я наричат по същия начин - очевидно е, че се разбра достатъчно бързо и лесно за кого говоря. За непросветените Хейти е Faith и не пише от едно известно време. Поне не и редовно. И въпреки това и аз заставам зад инициативата викане по никове, както бях направил по едно време много отдавна. Никовете са тук за да ги ползваме. Ползвайте тях. Още повече, че съм сигурен, че тук има повече от един Георги, Иван, Мартин, за повече от един Киро вече знаем.

При всички положения обаче викането по имена не е с цел да се създаде вътрешна форумна "клика", която да не допуска до себе си външни лица. Такова нещо като вътрешна форумна клика не съществува. Съществува само по-задълбочено ниво на познанство между определени хора от форума, които в никакъв случай не са в кръг. Познанството е двустранна, а не многостранна връзка. Във форума има мноооооого двустранни връзки и почти всички от тях са били задълбочени в следствие на форум срещите. На тях никого не сме изгонили и аз лично, който съм бил на бая голямо количество форумни срещи миналата и по-миналата година се сещам само за един случай на описаното от Джуди висене в ъгъла и тъпеене. Това беше първата форум среща на Блъди Каунтес. Тя нека си каже дали на втората форум среща беше по същия начин. Според мен не е било защото от тогава насам стана сравнително редовна посетителка и създаде много свои двустранни задълбочени връзки с другите посещаващи ги форумци. В същото време мога да ви дам и още един, малко по-различен пример. Аз и Лорд Носферату не се познаваме лично. В същото време и двамата сме "стари", и двамата познаваме прилично количество форумци и стоим на единия край на много много двустранни връзки с други форумци без между нас да съществува такава. Прочее не се познавам и с Димо, а пък Писобела например видях съвсем случайно за първи път по Коледа без изобщо да зацепя, че това е тя, на едно аниме събиране. Това, което се опитвам да обясня е, че така наречената "вътрешна форумна клика" не съществува - ние не сме група хора, които се събираме на тъмно да правим оргии, разбираме се как да дразним новите потребители на форума и се смеем зловещо като се сетим, че те не са част от нас. Това правят само модераторите, при това от време на време :P Да не говорим пък за другата страна на монетата и различните не толкова приятелски търкания между доста стари потребители, членове на въпросната клика.

Така. След тези уточнения бих могъл само да помоля Боромир да обясни отново защо си викаме по малки имена ние, дето се знаем, защото предния път го направи доста успешно и след това да започна да говоря по темата :P

Когато написах в заглавието и в първото мнение за "новото водно поколение" имах предвид хората, които флуудят усилено като бях останал с впечатлението, че те са само най-новите форумци, тези дошли след началото на тази учебна година. Позволете ми да оттегля това твърдение. Не бях прав. Не флуудят те. По-скоро не флуудят само те. Флуудът на този форум изглежда се осъществява масово от всички - без оглед на дата на форумно регистриране, пол, специалност или каквото още се сетите. Подобно на Кристовата теория за форумния дарвинизъм и метълите, която ще ми бъде интересно да чуя и аз имам теория защо последната вълна регистрирали се потребители флъъдят толкова много, но това сега не е важно :P Важното е, че ВСИЧКИ ФЛЪЪДИМ. И аз, и джеймсваньо, и айс спирит, и блек лейди, и мила, и киро, и кристо, и пора, и бъбли уотър, и изобщо всички. нека никой не се сърди, защото съм го изпуснал при изброяването :P Очевидно не са виновни "новите" и няма какво да им се хвърля вината на тях. Извинявайте. При това положение очевидно е, че флуудът не ви дразни, защото го правите всички вие. Включително и аз. Въпросът, който е логично да си задам сега, и който ще задам и на вас е

Редно ли е да флъъдим толкова много?

по принцип има два вида спам. Единият е забавният и креативният спам. Това са всичките забавни коментари, които потребителите пускат по иначе сериозни теми. Той на моменти може да бъде много смешен, много интересен, много образователен дори. Той не е проблем, защото именно той води търсените ефекти от спаменето (освен в случая, когато спаменето се прави с цел да се повишат мненията на потребителя - феномен, на който, мисля, сме ставали свидетели един единствен път на тоя форум) и освен това той не пречи.
Вторият вид спам е друго нещо. Това е баш флуудът - писането на напълно безсмислени и в повечето случаи безинтересни мнения. Това е именно чатът, от който Айс Спирит толкова много си пази подопечния форум, че вече е станала параноична. За мен той не е интересен, нито е полезен по никакъв начин. Когато двама души искат да си чатят и непрекъснато си отговарят един на друг на офтопиците в дадена тема без да говорят нищо интересно за страничните наблюдатели - тогава се получава той.

И така, след всичко това новоформулираният въпрос на темата би изглеждал така -

Смятате ли, че е редно и приятно на нашия форум да съществува толкова много флууд от втория описан по-горе вид? И въобще съгласни ли сте с разделението на двата вида флууд, което описах (макар и да не съм го правил аз) или не?

п.п. Дичо, постнал си докато съм писал. Бахти, тва мнение го пиша от 7 часа. (сега е 8 и 14 тука)
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Тоест цялата дискусия се завъртя около недомислено твърдение на Смоукито :bounce:

Ест, че флудът пречи,и то пречи главно на хората, които пребивават от повече време в тоя форум, защото просто вече не им се занимава да търсят нещо стойностно (а такова винаги има) из десетки безмислени мнения. Усилието не си заслужава и съм убеден, че именно това е една от основните причини много от активните преди не чак толкова дълго време потребители, просто да изчезнат от форумния небосклон (хохохо). Няма значение кой наводнява, важното е че това напоследък наистина е тенденция и до известна степен отблъсква хората, на които вече им е минал меракът и първоначалната еуфория от навлизането в едно колоритно форумно общество каквото е нашето. Но моето виждане по въпроса е, че флудът е необходимият естествен социален коректив за смяна на потребителския състав, за обновлението и освежаването му. Което от своя страна следва да покаже, че никой не може да цикли по форуми вечно щото омръзва и щото се изчерпва. Плюс това някои хора вече се познават достатъчно добре, за да не им е нужен форума да поддържат контакт и алкохолен градус.
Сиреч недейте се впряга за нещо, което е нормално и неизбежно. Кажете кога ще се събираме на тъмно да правим оргии :compress:

Едит:С този пост не целя да оакам с обреченост всички, а просто да апелирам към избягване на такива безмислени спорове и към насочване на енергията към по позитивни неща (Откога не сме имали тема за лайна например?)
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Norwegian Wood
Легендарен флуудър

Мнение от Norwegian Wood »

Нещо му позагубих нишката на това....
Ако смятате, че има проблем - много спам, окей. Може и тъй да е. Идете в на УНСС форума(айде, пак подклаждам) и вижте дали там няма повече спам и дали има теми за Хемингуей и изборите в Зимбабве. Може и да има, не знам.
Туй, другото, за иринчи и георги, и не знам си кво определено не е проблемът-на-живота-ми. Не го сънувам и не се будя облян в студена пот.
Има един друг форум, дето също пиша. Там май почнах да се водя от "старите" потребители, появявам се само в общите приказки и в срещите, където редовният ми пост е "Кога пак шси направим среща". Не знам и там на някого да му е проблем и да са ме обвинили, че само им флудя.
Малко понакъсано ми стана мнението, ама нейсе. :D
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
Заключено

Обратно към “Хоби и Забавления”