кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Re: кандидати ПСИХОЛОГИЯ

Мнение от arthaz »

Знам че конкуренцията ще е голяма, но кой знае дано ме приемат. Като цяло съм уверен, но знам че ще трябва да се боря с доста хора за да вляза. Аз ще кандидатсвам единствено Психология с СУ, така че ако не стане ще си търся късмета на друго място :roll:
Последно промяна от arthaz на 15 Фев 2009, 08:30, променено общо 1 път.
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Специалност: психология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

arthaz написа:Знам че конкоренцията ще е голяма, но кой знае дано ме приемат. Като цяло съм уверен, но знам че ще трябва да се боря с доста хора за да вляза. Аз ще кандидатсвам единствено Психология с СУ, така че ако не стане ще си търся късмета на друго място :roll:
Единствено психология в СУ значи ли че няма да се пробваш в други университети или други специалности в СУ? Напиши още едно - две желанийца :) А винаги можеш да не се запишеш ако в последстиве размислиш. Има и вариант да се преместиш, ако изкараш отличен успех от 1та година следване. При мен така се получи и не съжалявам, за мен поне беше спечелена година, а не загубена :)
Късмет!
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Има още време да поразмисля, но мисля че ако не ме приемат Психология в СУ ще имам и други възможности, защото ще кандидатсвам и в други университети.Много ми се иска да уча в СУ , но все пак ако трябва да бъдем реалисти- 15 места не са особенно много. Така че ако не изкарам на изпита 5.50+ не мисля че ще имам реален шанс да вляза.
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Аз и тук да пиша ;)
Трето мнение... днес се регистрирах!
Всичко ви изчетох тук, а и в другите теми, където писах ( 2009/2010- Събудете се! и ПСИХОЛОГИЯ) :)
Нека ме добавят в Скайп кандидат-психолозите, много ще се радвам да обменим очаквания и идеи... а дори и малко скептицизъм ;) Аз не го притежавам, но е добре дошъл от страна на другите!
Та, да... това ще кандидатствам, това желая да уча от 6 години вече...
Пишетееее!
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

arthaz написа:Има още време да поразмисля, но мисля че ако не ме приемат Психология в СУ ще имам и други възможности, защото ще кандидатсвам и в други университети.Много ми се иска да уча в СУ , но все пак ако трябва да бъдем реалисти- 15 места не са особенно много. Така че ако не изкарам на изпита 5.50+ не мисля че ще имам реален шанс да вляза.
Ти ме шашна ;) И аз ще кандидатствам психология с английски, ма ми се струва малко невъзможно да изкарам 5.50...Да не би оценките ти от дипломата по БЕЛ и език да са по-ниски, че 5.50...А и да те питам, както и всички други които ще се пробват с английски, колко горе долу изкарваш на примерните тестове за СУ?
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

Темата започва бавно да се изпълва :)
Явно отново нашата специалност ще е доста популярна, това ще бъде интересно :)
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Ariel написа:Темата започва бавно да се изпълва :)
Явно отново нашата специалност ще е доста популярна, това ще бъде интересно :)
О, колко много ще има още кандидат-студенти... :)
Просто тук, във форума, пишат изключително дребна част от цялото :faroah:

"Елате повече!" :cheers:
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Ти ме шашна ;) И аз ще кандидатствам психология с английски, ма ми се струва малко невъзможно да изкарам 5.50...Да не би оценките ти от дипломата по БЕЛ и език да са по-ниски, че 5.50...А и да те питам, както и всички други които ще се пробват с английски, колко горе долу изкарваш на примерните тестове за СУ?
Първо, здравей Loli. Радвам се че и ти ще кандидатстваш психология и ще се радвам да станем колеги един ден :roll: . Ами всъщност оценките от дипломата ми ще са БЕЛ 5.75 и английски 6.00. Не искам да сея негативизъм, но поне моите планове са да се боря за такава оценка( това естестевно не означава че няма вероятност да се изложа на изпита :) ).А и имай предвид, че по принцип, баловете на момичетата са с 2 единици повече от тези на момчетата Както и да е, стига съм те плашил :D , както се пееше в една песен, само времето ще покаже. А що се отнася за тестовете, обикновенно ги правя около 42,44/50. Но това не е кой знае какъв показател. Мен лично доста ме притеснява диктовката, защото не ходя на уроци и няма как да се упражнявам за нея. Ако някой имам някаква идея ще съм много благодарен :bigsmurf:
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

Привет отново бъдещи колеги :)
Това колко изкарвате на пробните тестове, наистина не трябва нито да ви плаши, нито да ви успокоява, защото не е сигурен показател... ще дам за пример себе си - от всички решени тестове от всички излезли книжки, резултатът ми на истинския изпит ми беше най-нисък - хахаха само дето не ме скъсаха направо... сега като се сетя се усмихвам, но когато ми излезе резултатът бях ужасно разочарована от себе си... Дано не ви се случва!

Иначе за диктовките - има няколко варианта според мен, ако не ходиш на уроци:
- помоли някой приятел/ роднина, който има хубаво произнушение, да ти ги чете
- ако учителката ти по английски в училище е мила и отзивчива - може и тя да ти помогне
- в краен случай запиши се как четеш диктовката и после слушай и пиши (само дето така текстът вече няма да ти е непознат, каквато му е целта)
- намери някой чужденец и му прати по скайп сканирани текстовете от книжките (или какъвто и да е текст) и да ти диктува :)
- или поне докато гледаш филми на английски, опитвай се да си представиш написано какво говорят :)

Варианти има, просто бъди креативен :)
То освен да заенш как се пишат думите, трябва и да свикнеш да ги разбираш.. някои имат по-странно произношение и иди се чуди какво значи...

Успех! :)
"Поезията и Тананикането не са неща, които можеш да вземеш, те са неща, които те вземат. Единственото, което можеш да направиш, е да отидеш там, където те ще те намерят" (Мечо Пух)
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Хм, Jelena, мерси за предложенията. Първите две отпадат, защото честно казано не познавам някой толква добър, а за пародията ми на учителка, имам чувството че и е все тая за учениците. Отправял съм се и преди с молби и въпроси, но в повечето случаи не ми е оказвала кой знае каква помощ. Бях си купувал едни тестове на времето и там имаше диск със записани диктовки, и долу-горе ги правях с 3-4 грешки, на както казах и преди, това не е кой знае какъв показател. Както и да е, стига съм разбозявал темата :)
Аватар
Brizeida
Да живей словото

Мнение от Brizeida »

Arthaz, пускай си видеонца на National Geographic по youtube и пиши на листа, каквото чуваш ;D Това ти е диктовката :mrgreen: :geek: :joker: :rr: :bounce: :lol: :salute:
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

Да ти приличам на пишеща машина :mrgreen: :reindeer:
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

arthaz, относно диктовките, не си ли пробвал гугъл? Ето това бяха едни от първите два сайта които ми излязоха като написах "dications in english":
http://www.learnenglish.de/dictationpage.htm леснички ма пак е нещо
http://www.fonetiks.org/dictations/ най-долу
Колкото до пробните тестове, не разбирам защо да не са критерии. Да, не са гаранция,че на изпита ще се справиш добре, но ако изкарваш по малко от 35 точки примерно ще си знаеш, че няма смисъл изобщо да се явяваш на изпит.Поне това е моето мнение ;)
А пък за оценките, мин. бал за момичетата, до колкото съм запозната, е 27. Смятала съм си почти всички възможни варианти и мога да ти кажа, че за нас момичетата, при две 5ци от дипломата, оценката на изпита не трябва да бъде под 5.67. Един вид няма за какво да се притесняваш и да не изкараш 5.50 пак ще влезеш :) Което е малко нечестно мен ако питаш, но какво да се прави :)
Аватар
arthaz
Драскач
Обратна връзка:

е

Мнение от arthaz »

Права си, Loli. Можеш да с тях да видиш долу-горе на какво ниво си, но както много пъти споменхаме вече- не е гарнция, че на изпита трудността ще е същата.Мерси за съвета, ще се поразровя насам-натам когато имам време. Айде стига сме говорили за балове, че плашим бъдещите колеги. Аз честно казано, доста се спарвам като чета темата 'Изпит по английкси език', За това и прочетох само 1-та страница и се отказах :scratch:
Аватар
Jelena
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Jelena »

Я малко да се върнем към темата - психология, ако не възразявате :)

Тук най-честият кандидат студентите питат за специалноста и какво представлява и дали си струва и т.н.

На мен обаче ми е интересно, какво ви кара вас лично да искате да следвате точно психология, как си представяте следването, какви са ви очакванията?
Все трябва да имате някаква идея :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”