Подготовка за изпита по Английски език

Архив на теми от раздел "Студенти"
Публикувай отговор
Аватар
Nimex
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Подготовка за изпита по Английски език

Мнение от Nimex »

Ще ми кажете ли каква е скалата на оценяване...колко точки са за тройка...4..5...??
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Броят точки, които имаш умножени по 6 върху 90 мисля беше формулата. И да не е, горе-долу ще добиеш представа.
Аватар
black_lady
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от black_lady »

Nimex написа:Ще ми кажете ли каква е скалата на оценяване...колко точки са за тройка...4..5...??
В книжките с тестчетата от СУ е много добре обяснена скалата :) Време е да ги купите ;)
Изображение

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

На последния тест се представих доста зле
38 от 50 ;(
Аватар
Nimex
В началото бе словото

Мнение от Nimex »

Хаха...аз ги имам, ама няма кой да ги отвори :lol: Понеже се подготвям с география...и не обръщам много внимание на английският...
svd
От дъжд на вятър
Специалност: Международни отношения
Курс: първи

Мнение от svd »

Nimex написа:Хаха...аз ги имам, ама няма кой да ги отвори :lol: Понеже се подготвям с география...и не обръщам много внимание на английският...
И аз съм в същото положение
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Loli написа:Megera, значи аз съм си ги смятала по погрешен начин, защото гледам само теста. Есето няма кой да ми го оцени според критериите на СУ.Въпросът ми беше по-скоро за самия тест, който е с 50 точки, колко точки горе-долу изкарвате.
По принцип изкарвах към 40 - 43 точки на тестовата част. На изпита имах 47 точки (1 грешка на cloze test-a, 1 на Error Identification и 1 на Paraphrase). Принципно хората, с които бяхме заедно на курс и те бяха в графата 38 - 44. Най-много грешки се допускаха на Error Identification-a. По-значимите разлики в цялостния брой точки идваха точно при есето и диктовката.
Аватар
CHESSMISTRESS
В началото бе словото
Специалност: Английска филология

Мнение от CHESSMISTRESS »

не се притеснявайте, аз правех между 3 и 13 грешки, когато се готвех, по-точно накрая.
А когато започнах да се готвя не можеше да ми се диктува изобщо, имах по около 20 непознати, а другите не можех да ги пиша. Сега съм 4 курс англ. филология. Не се страхувайте, на изпита човек се активира до такава степен, че надминава дори себе си, или не по-точно активира всичко акумулирано до този момент и чак изненадва себе си. Поне при мен беше така.
Един съвет от учителя, който ме готвеше, тя каза: "Не редактирай толкова диктовката си, ръката знае как да я напише, най-вероятно ще сгрешиш". Е, разбира се услушвайте се за мн.ч и мин.време ed и др., а когато проверявате, вярно че само 5 мин, но четете смислово, не гледайте правописа, по-скоро грешките са граматични.
Успех!
:idea: И никакъв страх, желанието да е по-силно от страха от конкуренцията, и ще успеете... :D
"When you know what you want, and you want it badly enough, you'll find a way to get it."
"In the confrontation between the stream and the rock,
the stream always wins-
not through strength but by perseverance."
Аватар
Ariel
В началото бе словото

Мнение от Ariel »

И на мен Error Identification ми се струва най-трудно
Аватар
Loli
Пишете, о, братя

Мнение от Loli »

CHESSMISTRESS дай Боже всеки му твойта съдба ;) А колкото до диктовките, на мен това ми е голям проблем като си ги проверявам - задълбавам в някоя дума и дори преди това да съм си мислела,че съм я написала правилно, започвам да се съмнявам. Ще пробвам твоя начин :)
Аватар
arthaz
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от arthaz »

CHESSMISTRESS e напълно права- не трябва да подценявате ролята на подсъзнанието при диктовките. А за тестовете, по принцип ги правя с около 5-6 грешки. Най-трудният ми компонент е диктовката и честно казано там имам най-голям шанс да се изложа. :(
Elämää täytyy rakastaa ^^
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

На мен диктовките ми са силни, почти нямам проблеми, само не дай си ... да забравя какво беше semi-colon и т.н. :D :drunken:
А какви са тези абсурди, които чувам, че времето за есе ни е 40 минути и по-рано не дават да го започваш?! :drunken:
Аватар
Megera
От дъжд на вятър

Мнение от Megera »

Ами точно така е, всяка секция се започва след изтичането на времето за предната. Нямаш право да отгръщаш преди всички да са приключили, като квесторите следят на коя страница ти е отворена книжката. Отгоре на страниците на книжката с теста е написано кой номер е, така че да се вижда. Времето за есето си е точно 40 минути.
Аватар
Brizeida
Да живей словото
Курс: четвърти

Мнение от Brizeida »

Megera написа:Ами точно така е, всяка секция се започва след изтичането на времето за предната. Нямаш право да отгръщаш преди всички да са приключили, като квесторите следят на коя страница ти е отворена книжката. Отгоре на страниците на книжката с теста е написано кой номер е, така че да се вижда. Времето за есето си е точно 40 минути.

Разбирам. Значи си е вярно.
А ще има ли устен изпит последно? :rr:
Аватар
KRSOne
Форумозавър Рекс
Специалност: Туризъм
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от KRSOne »

Устен изпит няма. А 40 минути за есе са предостатъчни, аз моето го написах за 15, преди това се чудих как може да се паднат такива смотани теми. :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - АРХИВ”