Най-НЕлюбим поет/писател ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?

Мнение от JudyRamone »

eurosky написа:На мен пък най-симпатични са ми точно Яворов и Славейков засега :albino:
Евалата, и аз бях така :wink:
Само тва за Вазов беше малко тъпа изцепка... :roll:
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Пишете, о, братя
Специалност: Журналистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Аз пък намирам по нещо, което ми харесва, в творчеството на почти всички автори от конспекта... Естествено имам си фаворити - Славейков, Дебелянов!, Смирненски, Вапцаров, Далчев....но изобщо НЕ харесвам Яворов (като изключим "Нощ")...никак не ми е приятен. Силно се надявам да имам късмет и да не се падне той на изпита. :Р
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Между другото, съветвам всички кандидат-студенти, да не се влияят от личните си предпочитания към отделните автори при подготовката, а да обръщат достатъчно внимание на творчеството на всеки от тях. А и в крайна сметка, изкуството е и в това, да разработиш качествено съчинение по автор, който не ти е особено приятен.
За мен също в определен период бяха неудобни за тълкуване и дори непонятни произведенията на Далчев, Яворов, Славейков. Но...колкото повече се задълбочавах в тях, толкова по-стойностни ми се струваха. Обратно, колкото повече се ориентирах във Вазовото творчество, толкова намаляваше предпочитанието ми към него като автор, което обаче не означава, че ми е бил труден.
Оказва се, че когато човек е добре подготвен, е добре дори да се падне по-трудносмилаем автор - тогава можеш да се развихриш, да покажеш какво можеш, а и имаш по-големи възможности за алтернативни интерпретации.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
lavidaloca
В началото бе словото
Курс: трети

Мнение от lavidaloca »

Може малко нескромно да прозвучи (на изпитите ще си проличи, доколко е нескромно), но определено занимавайки се сериозно с авторите вникваш в същността на творчествтото им. Откровено казано аз не подхождам към тях със симпатия, а по-скоро като нещо, което трябва да знам.
Гледайки другите коментари май стигна до извода, че едни от най-нехаресваните автори са Никола Вапцаров и Атанас Далчев, а аз бих могъл да кажа, че те са едни от най-лесните (според мен). Творбите им са доста еднотипки и едва ли не шаблонни, и вникнеш ли в същността на художественото изображение, характерно за всеки един от тях, то спокойно можеш да расъждаваш в този ред на мисли във всяко едно тяхно произведение :)
Аватар
allshallperish
Легендарен флуудър
Специалност: полонистика
Курс: четвърти

Мнение от allshallperish »

Хъм, всички български /почти,де/, са ми симпатични. С изключение на повестите на Вазов :roll: , нищо не им зацепвам :x . Иначе определено, най- дразнещ - Владимир Набоков ! :mrgreen:
...and I find it kind of funny, I find it kind of sad, dreams in which I'm dying are the best I've ever had.
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”