ЛА писмен
Модератори: Methuselah, thegirl
- lifeSux(svg);
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Re: ЛА писмен
Миналата година имаше да се смята някава детерминанта от n-ти ред, която не беше особено лесна (1.а) и да се докаже нещо за нея (1.б).
Втората беше за сечения, обединения на простраства (2.а) и след това трябваше да се направи нещо с тях .. не помня какво
(2.б).
Последната беше за някакви базиси .. изискваше да се сещаш разни неща, но в общи линий ако имаш представа някаква от теория не трябва да ти е проблем ..
Те задачите ги имаше качени някъде .. Предполагам нещо за пространства може да има, оператори разни ...
Втората беше за сечения, обединения на простраства (2.а) и след това трябваше да се направи нещо с тях .. не помня какво
Последната беше за някакви базиси .. изискваше да се сещаш разни неща, но в общи линий ако имаш представа някаква от теория не трябва да ти е проблем ..
Те задачите ги имаше качени някъде .. Предполагам нещо за пространства може да има, оператори разни ...
- borku
- В началото бе словото
- Специалност: Информатика
- Курс: четвърти
Няма ли такива задачи, като канонизацията при "АГ", които научаваш някакъв алгоритъм и без особена мисъл "действаш" ? Имам всичките лекции и упражнения, просто материала е доста, затова ако може да ме насочите към нещо (или към няколко неща), които могат да се паднат.
Един за всички и всичко пак за мен ; )
- innamorata
- Да живей словото
- Специалност: Maтематика и информатика
- Курс: първи
При нас първата задача беше матрично уравнение, втората беше да се намерят собствени вектори, собствени стойности и матрица на прехода и трета беше за линейни изображения. 
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
- DayDream
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
- Обратна връзка:
http://www.fmi.uni-sofia.bg/algebra/inf-exams.shtml
"Наслаждавай" се
Тези с "алгоритъм-а" са поначало 2рите задачи.
"Наслаждавай" се
A wise man said, life is a chess board, of days and nights where God plays with men as chess pieces, moves here and there. Gives check mate and kills, and piece by piece puts them back in their box. He has a destiny for the piece, for the player, and for God. Destiny will be fulfilled.
- borku
- В началото бе словото
- Курс: четвърти
Ако не ме скъсат по ЛА обещавам бира на всички писали в тази тема ; -)
Един за всички и всичко пак за мен ; )
- Methuselah
- Легендарен флуудър
Научи задължително как се намират собствени стойности и собствени вектори на линеен оператор, базис на подпространство и базис на сечение и обединение на подпространства. Също така ядро и образ на линеен оператор. Тези може да се каже, че са малко по-алгоритмични. Може и още да има, но аз това си спомням.
And now, let us step into the night
and persue that flighty temptress, adventure.
and persue that flighty temptress, adventure.