razor написа:А беше абсурдно да разчитам на записки от упражнения, щото тоя брадатия тип, дето са го сложили там просто не преподава. То тва неговото нищо не е. Няква интуиция се опитва да втълпи, общи приказки разправя, не пише условия на задачите (!). То записки на практика няма. Като си погледна в тетрадката (а и записките на колегите, които снимах) виждам картинка с букви по нея, до нея 5-6 други букви, които не е ясно какви са - дадени ли са, търсят ли се, кво ли, и три реда неясни сметки отдолу. Няма един ясен логически извод...
На Лилов лекциите да не са по различни... Видях го брадатия (по-точно няма кой да го обръсне, брадат да кажеш е целенасочено пускане на брада съобразно хигиенни и естетически норми). Мисля, че той ви е бил на упражненията. Той дойде на устния. Имах чувството, че беше пийнал. Не го клеветя, ама погледа да му беше видял с кръвоизливи...
razor написа:Аз по задачката от статика пробвах да пиша, обаче като дори не съм минал теорията
е там няма върла теория. Едни реакции определяш, проектираш по хикс, проектираш по игрек, спастряш една-две системи и готово. Може кретенски да обясних общия алгоритъм, ама щото тия лекции на Лилов, съответно и упражненията му са високо академични и затова толкова скъсани имаше.
razor написа:Та заради това в момента факултетът има една катедра в повече и все трябва да намира работа на тези хора...
Верно това е една от най- как да го кажа... катедрата, която чака на просия и милостиня. Ама после им гледай сеира кви са пичове и как могат да късат. Нормално, нали и работа да имат през поправителните сесии. Да са в торнадото на нещата, иначе съвсем ще Умрат.
А точно това се питахме и ние. За какво ни е точно на нас механика. Ей тъй - да ни е гадно.
razor написа:Абе, ще го преживея някак си... Просто ще трябва да забавя развитието си на математик с още няколко месеца.
Така ще го преживея... че няма и накъде... да не свършва живота с една механика, я. Така или иначе ще се вземе, ама защо по този начин...