Уха, "Тристан..." Ти обаче хич не се шегуваш, директно нагазваш в най-дълбокото. Ако "Тристан и Изолда" ти хареса, си те ангажирам за постоянно оперно другарче като се прибереш. Има една история - не знам дали и доколко е вярна, не знам и името на диригента - че въпросният човечец се е споминал, докато е дирижирал десетина-минутния любовен дует от тази опера. Аз все още не се разбирам достатъчно добре с нея, макар да слушам опера от... 12 години.
Хм... бих отишла на "Двамата Фоскари": March 2009: 24, 26, 29, 31; April 2009: 2, 4. Ако бях там, бих преглътнала дори присъствието на Лео Нучи на сцената - просто не бих бИла толкова път, ако знам, че той ще пее - не го обичам особено. Иначе операта е много хубава, една от любимите ми е.
Датите за "Аида" са June 2009: 20, 22, 25, 27; July 2009: 4, 6, 8. Мисля за някоя от последните, защото съм в сесия, все пак.

Не че няма да тегля една на някой изпит...

Постановката е на Дзефирели и много, ама много искам да я видя. На всичкото отгоре, има умопомрачителни имена (не най-най-най, но много по-, ако ме разбираш

) - работата е там, че съставите са 2, а не е ясно кой кога ще пее (това ако го научиш, цена няма да имаш - искам Виолета Урмана, Салваторе Личитра и Хуан Понс, ама Понс е и в двата състава, така или иначе). Билетите ги пускат в продажба на 20 април, имам си римайндър на телефона.

Не че другият състав няма да е добър - в "Ла Скала" случайни хора не влизат, понеже публиката разбира, не е като тукашния всеяден добитък - там и Рене Флеминг са освирквали (т.е. омяуквали), и Аланя освиркаха миналата година. Иначе казано, не се иска само талант, иска се и бая смелост, за да се изправиш на тая сцена (щях да обяснявам, че са нужни определени мъжки... атрибути, ама говорим за опера, все пак).
А, и още нещо - "Пътуване към Реймс" (или
до Реймс, така и не се разбраха) - един от бисерите на Росини, датите са разпределени между съставите и мога да ти гарантирам, че 7, 14, 16, 23, 30 April; 8, 10 May ще са...

Дамите, които ще пеят, са прекрасни. Ако можеш, отиди. *въздъхва*
EDIT: Видях състава на "Аферата..." Признавам, че не съм ги чувала, само си мисля, че ако Миро Дворски има общо с Петр Дворски и талантът има връзка с гените, би трябвало да е звучал добре.