1-ви курс Право (2008 - 2009)
- alhana_
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Колеги, днес кои въпроси са се паднали?
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Ох, колеги как се справяте с ученето. Мен въпросите от конспекта след около 30...или главите 5 6 7 от учебника ме разбиват =/
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Днес ОУД мина перфектно. Аз отидох в 8 без нещо и въпреки това пред мен вече имаше записани три дванайстки от хора. Примирих се, че трябва да чакам поне 3 часа и така. Преди самият изпит преговорихме на бързо на една оперативка и се договорхме за чисто практическата страна на изпита - писане четливо, с големи букви, правене на план, стойката - изправена, без да пречи на хората да ти гледат в листа, без лакти по масата, листите да не се застъпват един друг и така. Голяма част е късмет, коя тема ще ти се падне. Никой не беше научил всички теми. Падна се 13 - възникване на държавата като социална закономерност. Беше елементарно да се препише - 7 души наблъскани на една масичка. Листовете ни бяха точно един до друг. За да не гледаш в чуждия лист, трябваше да гледаш към пода. Ама късметът играе много голяма роля. Някой по-гаден въпрос и го издухвахме всичките колективно. Темата горе-долу я знаехме компанията на масата и кой със знания, кой с преписване, ама всички минахме. Аз изкарах 4 без да се взирам много по чуждите листи, щото темата беше лесна и в общи линии я знаех.
Та това, което мога да посъветвам е да се уговорите няколко човека преди да влезете и директно да се пльоснете на диванчето, което се пада веднага вдясно след влизането. Който не е учил много, там може да си препише. Е, момичето до мен непрекъснато ми гледаше в листа, ама мен това хич не ми пречи. Кофти е, че част от колегите позабравиха да пишат големи букви и четливо, ама пак който иска, разбираше.
Едит: Аааа, и още нещо. Нашите работи професорът ги провери за точно 20мин, което означава, че вече му е било писнало да проверява. Особено в края на деня ОБЕМЪТ Е ВАЖЕН. На човека логично му е втръснало да проверява. Ако ви се падне гадна тема, пишете обемно, ама да са верни работи, които ако ще поне косвено да са свързани с темата.
Та това, което мога да посъветвам е да се уговорите няколко човека преди да влезете и директно да се пльоснете на диванчето, което се пада веднага вдясно след влизането. Който не е учил много, там може да си препише. Е, момичето до мен непрекъснато ми гледаше в листа, ама мен това хич не ми пречи. Кофти е, че част от колегите позабравиха да пишат големи букви и четливо, ама пак който иска, разбираше.
Едит: Аааа, и още нещо. Нашите работи професорът ги провери за точно 20мин, което означава, че вече му е било писнало да проверява. Особено в края на деня ОБЕМЪТ Е ВАЖЕН. На човека логично му е втръснало да проверява. Ако ви се падне гадна тема, пишете обемно, ама да са верни работи, които ако ще поне косвено да са свързани с темата.
Благодаря за информацията, Ники! Изкажи само и ти мнение по отношение на това дали са подредени въпросите. За да се падне 13 въпрос "поразяващата ръка" откъде извади листчето? 
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Ники, мерси за полезната информация.
Знаеш ли какви са били темите на др. групи и дали е имало 2ки ?
Знаеш ли какви са били темите на др. групи и дали е имало 2ки ?
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
А на другите групи спомняш ли си какви бяха въпросите
?
?
- ники
- Легендарен флуудър
Ами според мен са били подредени в самото начало, когато е изпитвана първеа група, но с времето си се разбъркват. Когато мине първата група за деня, Дачев май заделя техния въпрос настрани, но не разчитайте де. Не съм много сигурен. При нас момчето ми се стори, че бръкна някъде към средата, от което ми призля, защото уговорката ни беше да се тегли от първите въпроси, защото ако са подредени, да ни се падне нещо, което се знае. Били са подредени, но си се мешат постепенно. Няма да се очудя обаче, ако изтеглите последното листче, то да се окаже за ЕС.
На другите групи бяха за социалната достатъчност, общество и етнос и типизация на държавата.
Едит: в нашата компания двойки нямаше, ама все пак за деня имаше и скъсани. Много е важно да се падне готин въпрос.
На другите групи бяха за социалната достатъчност, общество и етнос и типизация на държавата.
Едит: в нашата компания двойки нямаше, ама все пак за деня имаше и скъсани. Много е важно да се падне готин въпрос.
Последно промяна от ники на 11 Фев 2009, 16:24, променено общо 1 път.
- nikinho
- От дъжд на вятър
Дачев и асистентът му много ли се озъртат или си проверяват там нещо ... само да не са като ястреби, че иначе лошо
П.С. НЯМААА ПО-ТЪП ПРЕДМЕТ ОТ ТОВА ОУД
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Хубави въпроси са се паднали и на другите групи. Дано и ние утре имаме такъв късмет 
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
На мен ли ми се струва или има тенденция свързана наистина с първата половина на конспекта?
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Мисля, че досега 1-2 теми да са се падали от 2рата половина. Смятам, че тази тенденция не е никак лоша 
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
- ники
- Легендарен флуудър
Изобщо, ама изобщо не те гледат. Дачев си проверява работите на бюрото, а Шамов си излиза да пуши редовно. Тях им е ясно, че хората преписват. Естествено не трябва да се прекалява де. Ако преписвате, да е тактично и на диванчето, което пак казвам като влезете е точно вдясно.nikinho написа:Дачев и асистентът му много ли се озъртат или си проверяват там нещо ... само да не са като ястреби, че иначе лошо![]()
ПП: падат се от първите въпроси, защото винаги хората, които теглят, взимат от първите. Никой не се занимава да рове толкова. А, и въпросите на листчетата прозират. То са написани само номерата де, но пак с малко повече напъване се вижда примерно далие едноцифрено или двуцифрено.
- nikinho
- От дъжд на вятър
А ако не успеем да седнем на това въпросно диванче другаде няма ли шанс да се препише ???ники написа:Та това, което мога да посъветвам е да се уговорите няколко човека преди да влезете и директно да се пльоснете на диванчето, което се пада веднага вдясно след влизането. Който не е учил много, там може да си препише.
- ники
- Легендарен флуудър
Мъчно. Другото е бюрото на Дачев, където сте на две педи от него.nikinho написа:А ако не успеем да седнем на това въпросно диванче другаде няма ли шанс да се препише ???ники написа:Та това, което мога да посъветвам е да се уговорите няколко човека преди да влезете и директно да се пльоснете на диванчето, което се пада веднага вдясно след влизането. Който не е учил много, там може да си препише.
- nikinho
- От дъжд на вятър
Да, ясно ... начи като влезем 10-12 души просто от сега си представям как всички ще седнем на диванчето и никой няма да иска да се мести, ако ще и един върху друг да сме