Журналисти 2009 ;)

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
NeBuLa
В началото бе словото
Курс: четвърти

Re: Журналисти 2009 ;)

Мнение от NeBuLa »

darika чак сега видях за въпроса с телефоните :? Радвам се, че си се записала. Значи ще се видим през април :P На оригиналност държат 100%. Това ми го разказват доста хора. Според вас какво ще се падне на предварителния? Изборите са далече... трябва да е някакъв скорошен, наболял проблем :? Може би газовата криза с насока че сме "доста" по-изостанали от останалите европейски държави. Тя доста шумно отмина. или нещо за изкавзването на бате Бойко :?:
Аватар
NikTa
Да живей словото
Специалност: Журналистика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

И аз се записах за курса през Април :D
Не очаквам там да научим какво да пишем... По-скоро ще ни изяснят нещата откъм тематика и методика... Другото е въпрос на стил и умение, а тези работи няма как да бъдат научени за 5-дневен курс... ;)
Oh my darling, oh my darling, оh my darling, Clementine!

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Хм, а аз да питам (понеже вече няколко човека казаха, че са се записали)... внесли ли сте вече таксите?
Понеже съм поръчала на един приятел да ме запише на 16ти, за да не се разкарвам до София . И ми беше интересно. :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Аз не съм я внесла , от Бургас съм и като се записвах се разбрах с жената , че направо на 1-ви ще внеса сумата в кабинет 10 :) Доста хора се събрахме , като наближи датата ако искате може да си организираме среща преди началото на курса за да се запознаем официално :)

И аз се чудех за евентуална тема на предварителния , и си мисля , че е много възможно да е нещо свъразано с Борисов , предизвика истиснки политически скандал и ако се разрасне още може и над неговите думи да си блъскаме главите на 12ти ...

Останалите как мислите , имате ли други предположения ?
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Благодаря! :Р
А иначе...според мен също е доста вероятно да се падне нещо такова,свързано с изказването на Бойко Борисов за "състава на обществото"...още повече, че преди няколко месеца (визирам Декември) в медиите много нашумя проблемът за in vitro-оплождането. (хах, правя си някакви асоциации)
Но според мен има доста актуални (и с други думи- "наболели") въпроси, които биха могли да се превърнат в евентуални теми за изпита...естествено само мога да гадая какво точно ще се падне.

П.П: Срещата е добра идея :)
..Аз съм само прашинка в човешката лудост...и все пак добра прашинка...поне си следвам корените..
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

И аз съм "за" срещата. Като наближи, ще се уговорим:)
Колкото до евентуалната тема за 12... аз мисля, че ако има нещо общо с изказването на Борисов, ще е по-скоро изведена към нещо по-глобално...например наглостта на политиците като цяло. :lol:

"Предупредих те. Не можеш да се намесваш в живота на хората дори с едно махване на ръка. Понякога, без да искаш, се превръщаш в съдбата им."
(Г. Г.)
NeBuLa
В началото бе словото

Мнение от NeBuLa »

и аз съм "за" срещата :P а таксата я внесох ;) Дано да има полза... мн ме е страх. А ние изпускаме толкова наболяла тема... Газовата криза. Нищо че отмина си беше доста шумна в ЦЯЛА ЕВРОПА. Или пък за представянето на България като тоалетна. Има над какво да мислим :wink: Сетих се да попитам и още нещо. Признава ли се специалността в други държави(ПР, Журналистика)? И може ли да се специализира в др. страна?
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър
Курс: кандидат-студент

Мнение от beroeca »

Темата за изказването на Бойко Борисов е доста добра.Има добър "материал":) за размисъл.Както неговите думи,така и реакцията на политическите му опоненти!Такъв вой вдигнаха,че никой не отрази спирането на ОЩЕ 140 000 000 евро по европейските програми.Безочие.Няма да пиша за това,защото се изнервям!!!Ако няма някоя по-голяма издънка през Март,много вероятно темата да е свързана с тези вълнения(според мен)

За срещата...мисля,че е добра идея,но както писах преди-няма да мога да дойда на курса през Април.Запознаването ще го оставим за Октомври-като влезем:):):)

Дерзайте и умната:):):):):)
Победа без чест е огромна загуба!
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Можете ли да ми кажете нещо за обема на есето?Търсих информация в сайта,но не намерих нищо.Мерси предварително!!!!!!
Аватар
NikTa
Да живей словото
Обратна връзка:

Мнение от NikTa »

И няма да намериш :P Дежурната препоръка е да кажеш много неща с малко думи. Около 2 до 3 листа съм чувала, че се смята за нормално.

(Г. Г.)
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Аз също съм чувала, че приемливият обем е от около 2-3 листа. :) Но всичко е субективно....естествено.
Между другото.. вече и аз се записах за курса, така че със сигурност ще се видим тогава. :)

А относно темите...имаше доста кризи тази година,както и в края на миналата (като се започне от Световната икономичеса криза, мине се през Газовата и се стигне до кризата в Образованието (която всъщност си остава на заден план)), а да не говорим и за множеството уж "малки" събития, които за голямо мое съжаление също бяха негативни. Та... не се знае по какъв начин ще решат да провокират мисленето ни тази година. :) Надявам се само темата да бъде благоприятна.
Аватар
beroeca
От дъжд на вятър

Мнение от beroeca »

Благодаря Ви,относно обема на есето.

Чета сега новините и какво ми се набива в очите-"Зверствата продължават".Статия,в която се описва поредното убийство.Този път син убива майка си(Благоевград).Мисля си,че за последната седмица станаха много такива случаи и е евентуална тема.Не мислите ли?
NeBuLa
В началото бе словото

Мнение от NeBuLa »

Четох изказване на преподавателка в което обясни, че темите в СУ се формират много хитро и колкото може в по-положителна насока. Не би трябвало да ни дадат да пишем за безчинства и мародери. Знам ли :| всичко е възможно...
Аватар
Carmilla
Пишете, о, братя
Обратна връзка:

Мнение от Carmilla »

Ами.. всъщност миналата година една от резервните теми е била "Живот като в екшън" или нещо подобно (не съм 100 % сигурна във формулировката)... Та, исках да кажа, че тази тема е подходяща за разглеждане на поредицата от "битови" престъпления, случващи се напоследък.
Аватар
darika
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от darika »

Да всичко е възможно сигурното обаче , че темата ще бъде формирана доста обобщаващо типично за СУ , мисля си , че по край тези кървища напоследък тема свързана с психиката на убиец е възможна , но според мен политическите теми са с предимство .

А Вие смятате ли да опитате Журналистиката и в УНСС ?

За дължината на есето знам за случей по темата от УНСС " Защо " , където момиче започва със " Защо не ? " , което толкова впечатлило проверяващите и , макар че било само лист и половина , оценката и е била 6 , така че може би най-голяма тежест имам качеството ,а не количеството :)
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”