Ревност
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Ревност
Светле, отбележи имената в телефона ти с "Боромир 1", "Боромир 2" и т.н. - никой не ревнува от Боромир и можеш да си решиш проблема...
Сега сериозно - ревността е хубаво чувство, стига да не се прекалява с него. Но при приятеля ти е болно. Чак клиничен случай. Той сигурно и от уличните кучета в студ. град те ревнува, че ти се точат...(шегичка)
Не бих те посъветвал като Търговица, да скъсаш с гаджето си (тя е самотна и страда и иска и другите да са така, ама няма да я бъде тая) - по-скоро му покажи, че го обичаш и се опитай да го направиш сигурен. Иначе той самосиндикално ще скъса с теб, ще си хване друга, ще се задоволи с нея, и пак ще се върне при теб, само в рамките на 4-5 дни, демек поредната сръдня. Отделно и това, че сте в различни градове, трябваше или да се уговорите, да не се ревнувате и да сте си заедно, или да се разделите, защото ти си се преместила. Щом не сте се разделили, се предполага, че сте се разбрали да няма сцени. Проведи един сериозен разговор, да спре с номерата или по-добре да си промени характера. Не си струва да обичаме хората, такива каквито са, ако това ни пречи да ги обичаме...(днеска съм мъдър, ползвайте ме, докато не ми е минало)
Сега сериозно - ревността е хубаво чувство, стига да не се прекалява с него. Но при приятеля ти е болно. Чак клиничен случай. Той сигурно и от уличните кучета в студ. град те ревнува, че ти се точат...(шегичка)
Не бих те посъветвал като Търговица, да скъсаш с гаджето си (тя е самотна и страда и иска и другите да са така, ама няма да я бъде тая) - по-скоро му покажи, че го обичаш и се опитай да го направиш сигурен. Иначе той самосиндикално ще скъса с теб, ще си хване друга, ще се задоволи с нея, и пак ще се върне при теб, само в рамките на 4-5 дни, демек поредната сръдня. Отделно и това, че сте в различни градове, трябваше или да се уговорите, да не се ревнувате и да сте си заедно, или да се разделите, защото ти си се преместила. Щом не сте се разделили, се предполага, че сте се разбрали да няма сцени. Проведи един сериозен разговор, да спре с номерата или по-добре да си промени характера. Не си струва да обичаме хората, такива каквито са, ако това ни пречи да ги обичаме...(днеска съм мъдър, ползвайте ме, докато не ми е минало)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- JudyRamone
- Легендарен флуудър
- Специалност: Компютърна химия
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Абе кви са тия простотии, говори, обяснявай, умри.... аре стига глупости! Нещата са прости - или сте заедно, или не сте! Това и без думи може да се разбере, да се види, да се определи или да се потвърди. Ще тръгна да се обяснявам аз на човек, при когото шизофренията е в повече (говоря принципно, не за конкретния случай на светлето89, но тва се отнася и за него , тъй като и той е в кюпа). Вместо да си гледаме кефа и да се радваме един на друг, щото аз вече казах, че след като съм гадже на някого съм решила, че заслужава поне 98% от доверието ми.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
http://judysays.wordpress.com
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Ахахаха...Kristo написа:или по-добре да си промени характера
Светле, ти ме разбра, няма нужда да ти обяснявам какво (не) те съветвам да правиш.
Сега отивам да оплаквам самотните си дни и нощи.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- black_lady
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ех, че хубаво изказване, в ориенталски стил...Boromir написа:Ако всички обикнете мен, аз обещавам да не ви ревнувам и да не ви давам поводи да ме ревнувате от... помежду си, ига ти.![]()
![]()
М?
![]()
![]()

Never again will I taste in your passion
this vain call that dies. . .
Never across sacrifice will I lose my dark guide. . .
Dazed in my dark and ephemeral wail that rapes a cool light,
in a corpse-like, haunted nightmare I die. . .
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
Какво ли щеше да бъде ако имахте деца..........svetleto89 написа:Да, ревността може да е пагубна. Вече пети ден не сме се чували с приятеля ми и може и да не се чуем повече, защото се скарахме. Пак заради ревността му. Вие говорите тук за спане, целуване с други хора като поводи за ревност, а моят човек си въобрази, че го лъжа, защото имах разговори с непознати номера в телефона. А единият беше на сестра ми една стара карта, а другият на негов приятел, който го търси дали е с мен, защото приятелят ми няма телефон в момента. Ето това е прекалена ревност. Всеки път, когато му кажа, че за толкова години не съм му изневерила нито веднъж, той ме напада, че съм потайна и че крия нещо, не било възможно за толкова време да не му изневеряТа...каквото и да правя, все няма да е добро. Ако наистина му бях изневерила, щеше да не ми вярва сега и да ми го натяква. А сега не вярва, че не съм го мамила. На моменти ми се иска действително да бях направила нещата, за които постоянно се филмира, защото поне обвиненията му нямаше да бъдат безпочвени. Като сега.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
във връзката с горното имаше един виц
Мъж се напива до толкова, че вика "Жена, детето не е от теб!!!"
Мъж се напива до толкова, че вика "Жена, детето не е от теб!!!"
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- DADO
- Легендарен флуудър
Би било интересно да се добави и анкета "Ревниви ли сте?" за да могат форумците по своя собствена преценка да преценят дали са ревниви или не.
Ibiza DJ
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
- Специалност: Английска филология
- Курс: четвърти
Бе като се замисля, не съм се замислял много що е то ревност. Да си мислиш, че другият ще ти изневери или вече ти изневерява? Това значи, че не го познаваш достатъчно и му нямаш доверие (още). Ето затова е хубаво да опознаеш човека, преди да започнете някаква връзка. Но да не стане така, пак мисълта, че половинката ти в момента си мисли за теб и няма търпение да се видите е много по-приятна от мисълта, че сега се разхожда или спи с другиго. Каква е ползата от тая втора мисъл? Ми никаква. Само ще ти стане гадно. Вероятно ще започнеш да се държиш гадно. Кой печели? Никой. Вече бе написано, че е по-добре да се довериш, отколкото да трепериш години наред. И какво като намериш нещо подозрително (щото неопровержими доказателства трудно ще намериш)? Отиде ти планът за бъдеще с тоя човек. Примерно мирише на дамски парфюм, който не е твой. Айде чупка. Ми човекът може да е бил в парфюмерия някоя да ти избере нещо за изненадващ подарък. Рус косъм на яката? Ай! Не, не може да се е лепнал в претъпкания трамвай или на опашката за хляба. Или от мъжка гледна точка - приятелката ти излиза навън със своя приятелка и се прибира в един през нощта с поразвалена прическа и размазан грим. Айде, била е с друг, няма как. Еми не е, пък. Но, пак както някой каза, като търсиш нещо много усилено, накрая ще ти се привижда. Ако си убеден, че ти изневеряват, ще виждаш изневери навсякъде. Но пък ако си убеден, че другият дори не поглежда същества от другия пол? Не е ли това много приятна, окриляваща идея?
Все съм си мислел, че ревност е когато видиш или чуеш, че приятелят/ката ти намери нещо хубаво у друг човек. Нещо, което ти нямаш. И ти става малко жегнато такова. Но това си е отрезвително, да ти напомни, че не си идеален. И че щом веднъж си спечелил някого, това не значи, че можеш да си вдигнеш краката спокоен, че тази планетка винаги ще се върти около твоето ярко и горещо същество. Но като изключим това, файда от ревност - йок. Не си струва да си губиш времето с това. Ако има нещо скрито, то само ще си изскочи. Дотогава е много по-идейно да се наслаждаваш на живота и любовта.
А когато някой започва да ти мрънка и да те ревнува и от кактуса в хола ти, то проблемът е негов. Щом не си направил/а нещо такова, си чист/а пред себе си. Знаеш, че си добър човек. Щом другият не ще да разбере, то няма смисъл да се подлагаш на този тормоз.
Со кратце: Да се чудиш къде и с кого ще ти изневери някой е ненужно и неприятно. Да се притесняваш, че други хора са по-добре от теб по някой параграф - полезно в малки дози. Да търпиш безпочвени обвинения - също ненужно.
То аз май повторих каквото хората вече са казали... ама нищо
Все съм си мислел, че ревност е когато видиш или чуеш, че приятелят/ката ти намери нещо хубаво у друг човек. Нещо, което ти нямаш. И ти става малко жегнато такова. Но това си е отрезвително, да ти напомни, че не си идеален. И че щом веднъж си спечелил някого, това не значи, че можеш да си вдигнеш краката спокоен, че тази планетка винаги ще се върти около твоето ярко и горещо същество. Но като изключим това, файда от ревност - йок. Не си струва да си губиш времето с това. Ако има нещо скрито, то само ще си изскочи. Дотогава е много по-идейно да се наслаждаваш на живота и любовта.
А когато някой започва да ти мрънка и да те ревнува и от кактуса в хола ти, то проблемът е негов. Щом не си направил/а нещо такова, си чист/а пред себе си. Знаеш, че си добър човек. Щом другият не ще да разбере, то няма смисъл да се подлагаш на този тормоз.
Со кратце: Да се чудиш къде и с кого ще ти изневери някой е ненужно и неприятно. Да се притесняваш, че други хора са по-добре от теб по някой параграф - полезно в малки дози. Да търпиш безпочвени обвинения - също ненужно.
То аз май повторих каквото хората вече са казали... ама нищо
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
My long lost twin brother - и в многоточията, не само в конкретния цитат.Лорд Носферату написа:(...) А когато някой започва да ти мрънка и да те ревнува и от кактуса в хола ти, то проблемът е негов. Щом не си направил/а нещо такова, си чист/а пред себе си. Знаеш, че си добър човек. Щом другият не ще да разбере, то няма смисъл да се подлагаш на този тормоз (...)
Само що се отнася до неопровержимите доказателства - замислих се, че си прав. И все пак, има неща, които карат звънчето да звъни леко предупредително, особено ако двамцата нямат намерение да се крият и биват забелязани от общи познати в компрометиращи ситуации/пози (или третия човек не намери за нужно да си мълчи и реши да се свърже с тебе - това жените си умират да го правят
Олеееее, като казах червило на яката, какво се сетих. Случката е реална, че е и с мое участие. Период на всекидневни репетиции на "Опера за три гроша" в НБУ. Отивам натам и се прибирам с маршрутка, докато не се оказва, че баритончето ни живее на 20 метра от нас и си джитка с кола. Момчето съвсем услужливо предлага да се прибираме заедно - в което аз, разбира се, не виждам ама нищо нередно. Може би седмица по-късно той ми разправя - "ако знаеш какво се случи..." Мда, неговата мадама мернала чужд косъм на седалката до шофьора. Вдигнала му е такъв скандал, че после съвсем доброволно се отказах от компанията му на връщане - все пак, исках да си имаме Тайгър Браун за спектаклите - по възможност, жив, че той беше хита сред изпълнителите (особено предвид костюма му от бял лак
Но... хм... кактус? Замислих се какво може да се прави с кактус... е, глупаво е да те ревнуват точно от кактус!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Може да са ни излъгали в родилното :Р И да са ни разделили, че като се съберем, ще превземем света :Р
Е, да, тия неща са си към неопровержимите доказателства. Да те видят приятелите и да купуваш на любовницата бижу, а на жената диск (което е страхотна тъпотия (освен тъпотията с изневярата, при това с грозна колежка с к* поведение) и още повече намразих героя на Рикман заради това). То туй не е подсказка, ми си е голяма табелка с неонови лампи. Но пък другата жена да се свърже с първата, ако няма доказателства, си е (не ме бий
) чиста женска злоба. И първата жена би трябвало да се сети, че може и да само блъф. Затова - Pics or it didn't happen. Ако има пикс, си е към доказателствата и мъжо заслужава жена му да му откъсне зарчетата и да му ги навре в зимника, така да се каже :Р
По-лесен вариант беше да пътуваш вече с мрежичка за коса, ама така си е най-сигурно :Р
Ми как се ревнува от кактус... Цял ден около него се върти, все му сипва нещо да пийне, в някои случаи и цял ден му говори. На някакъв си бодил там, дето даже няма "Голфара" :Р Как може тъй?
Е, да, тия неща са си към неопровержимите доказателства. Да те видят приятелите и да купуваш на любовницата бижу, а на жената диск (което е страхотна тъпотия (освен тъпотията с изневярата, при това с грозна колежка с к* поведение) и още повече намразих героя на Рикман заради това). То туй не е подсказка, ми си е голяма табелка с неонови лампи. Но пък другата жена да се свърже с първата, ако няма доказателства, си е (не ме бий
По-лесен вариант беше да пътуваш вече с мрежичка за коса, ама така си е най-сигурно :Р
Ми как се ревнува от кактус... Цял ден около него се върти, все му сипва нещо да пийне, в някои случаи и цял ден му говори. На някакъв си бодил там, дето даже няма "Голфара" :Р Как може тъй?
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Сюжетът за сериала е готов. Викам да почваме да пишем диалога - а снимките ще са лятото на специално нарочена форумна среща в Борисовата. Съгласни?Лорд Носферату написа:Може да са ни излъгали в родилното :Р И да са ни разделили, че като се съберем, ще превземем света :Р
О, да - аз това не го броя към доказателствата изобщо, щото винаги може да е някоя мърла, на която не й се е отворил парашутът (като в любимия ми виц, дето завършва с "Марш, ма, к*рво, аз съм женен мъж!") и се е заканила да отмъсти на нещастника, осмелил се да й откаже. Благодаря й за информацията, пожелавам й приятен ден и затварям телефона. Разбира се, като се прибере миУото, ще му бъде зададен въпросът коя е тая и за какво се бори, просто за да му видя реакцията. Обикновено мъжете си мислят, че са по-добри актьори, отколкото всъщност са.Но пък другата жена да се свърже с първата, ако няма доказателства, си е (не ме бий) чиста женска злоба. И първата жена би трябвало да се сети, че може и да само блъф. Затова - Pics or it didn't happen. Ако има пикс, си е към доказателствата и мъжо заслужава жена му да му откъсне зарчетата и да му ги навре в зимника, така да се каже :Р
Колкото до снимките и зарчетата, чакай, че търся едно емотиконче... а,ей го -
В края на ноември
В края на ноември
- Лорд Носферату
- Легендарен флуудър
Първи октомври ми харесва, приема се :Р
На тоя виц много му се радвам
За кафтуса... хора всякакви:

Освен това ако говорим за изневяра в семейство кактуси си е много на място съмнението.
Примерно онѝи плейбой от Плодчетата :Р
А на мен изведнъж ми изчезна вдъхновението, та спирам да пиша.
Ревност Baaaad. Изневяра Spend-eternity-in-hell kind of Bad. Толкоз.
На тоя виц много му се радвам
За кафтуса... хора всякакви:

Освен това ако говорим за изневяра в семейство кактуси си е много на място съмнението.
Примерно онѝи плейбой от Плодчетата :Р
А на мен изведнъж ми изчезна вдъхновението, та спирам да пиша.
Ревност Baaaad. Изневяра Spend-eternity-in-hell kind of Bad. Толкоз.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Пък аз си мисля, че съм по-лош актьор, отколкото съм всъщностТърговецът на кристал написа: Обикновено мъжете си мислят, че са по-добри актьори, отколкото всъщност са.![]()

- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
А аз мисля, че толкова излишна скромност би ти навредила. Не е лошо да имаш малко самочувствие, все пак.
В края на ноември
В края на ноември