За досието само да спомена : Биотехнологиите са биология+информатика,демек трябва да имаш познания и по двете щото в биотехнологиите вървят ръка за ръка... Аз съм на чиста биология
КСК 2009 - Биология
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
Re: КСК 2009 - Биология
аз съм на "изменчивостта като свойство на организмите.Видове изменчивост и т.н."
За досието само да спомена : Биотехнологиите са биология+информатика,демек трябва да имаш познания и по двете щото в биотехнологиите вървят ръка за ръка... Аз съм на чиста биология
мерси , на ясно съм че е заедно с информатика. Не съм го избрала ей така. 
Само добавям
Значи само всички чакаме справочника за тази година.Гледам че сайта са почнали да го обновяват - да се надяваме скоро на справочник 
Тва са глупости, бтв. =)IvanKulev написа:За досието само да спомена : Биотехнологиите са биология+информатика,демек трябва да имаш познания и по двете щото в биотехнологиите вървят ръка за ръка...
Едит:
Ето ви и учебен план. :Р
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
- scalpelo
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
На пресконференция в Софийския университет „Св. Климент Охридски” стана ясно, че новите моменти в тазгодишната кандидатстудентска кампания могат да се обособят в три групи
І група – предварителните изпити, които удвояват шанса на зрелостниците ще бъдат проведени по-рано за разлика от миналата година. Включен е и нов изпит – по Български език и литература. Те ще стартират в началото на м. април както следват:
* 6 април от 9.00 ч. – География на България
* 12 април от 9,00 ч. – Математика
* 12 април от 15.00 ч. – Журналистика /писмен/
* 26 април от 9.00 ч. – История на България
* 26 април от 15.00 ч. – Биология
* 3 май от 9.00 ч. – Български език и литература
Подаването на документите ще става в Учебен отдел на Ректората, в бюрата за различните региони на страната и он-лайн.
ІІ група – миналата година Софийския университет призна като вход за влизане зрелостните изпити за 20 специалности, а сега са прибавени още 14 специалности, който признават матурите за входно ниво. За 34 специалности класирането ще е без изпит, а балообразуването ще е с оценка от положената матура и съответните бележки в дипломата на зрелостника.
ІІІ група – тази година има обявени две нови специалности в Алма матер – във Физическия факултет – Комуникация и физична електроника и във Факултета по начална и предучилищна педагогика – Физическо възпитание и спорт.
Специалността Комуникация и физична електроника обединява две области с широк спектър на съвременни научни и технологични постижения: комуникациите/безжични и оптични комуникации/ и физичната електроника /вакуумни, плазмени, и лазерни технологии/. Бъдещите специалисти ще могат да се реализират в сферата на комуникационния бизнес, високотехнологичното производство, научноизследователските лаборатории и др.
Специалността Физическо възпитание и спорт има амбицията да подготвя педагози за всички степени на средното образование. Завършилите бакалавърска степен ще могат да работят като учители по физическо възпитание, инструктори по различни спортове, възпитатели в домове за деца, консултант-експерти, научни работници, мениджъри в областта на образованието и спорта.
Доц. Мария Шишиньова – зам.-ректор по учебната дейност обяви, че на 5,6, и 7 март в Софийския университет за втора поредна година ще се проведат т.н. „Отворени врати за кандидат-студента”. Тук желаещите ще могат да получат пълна информация по всички интересуващи ги въпроси.
Приемът на документи за предварителната кандидатстудентска кампания ще бъде от 9 до 30 март, а за официалната кампания желаещите кандидати ще могат да подават своите документи от 24 юни до 5 юли.
- scalpelo
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Някой знае ли как се образува оценката? Демек теста каква част формира и каква част е на темата?
Според мен тук някой от БФ трябва да подскаже....Съмнявам се да дава повече от 3.00-3.50 при напълно верен тест...Не знам
- scalpelo
- От дъжд на вятър
- Обратна връзка:
Оценяването миналата година уж било:
обща оценка=0.4x(оценка тест)+0.6x(оценка тема)
Тестове от синята книжка на Анубис ли решавате?
обща оценка=0.4x(оценка тест)+0.6x(оценка тема)
Тестове от синята книжка на Анубис ли решавате?
Дам.На Шишиньова и Оджакова.Той е най-сложния според мен...
аз от там съм решавала. има и отделна за 8 клас.
Аз си купих книжката с тестовете за 9. и 10. клас, но не мога да намеря тази за 8. На същото ли издателство и със същите ли автори е? 
еми нямам идея но мога да разбера
Хайде разбери, а ние ще ти бъдем много благодарни