Унижението

Какво обичате да правите в свободното си време? Къде обичате да излизате?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Re: Унижението

Мнение от Плазмодий »

Boromir написа:
Плазмодий написа:Хах Търговеца и Боромир обичат да унижават,нямало друг избор бла бла,това някъде прочетохте ли го,избрахте да си помпате егото под налягане така или просто ви звучи цинично и аристократично?
Ти, пиленце, е добре да се научиш, че когато нещо е отвъд скромния ти капацитет (а това са кажи-речи 90% от нещата, и общо-взето почти всичко извън основните жизнени процеси), то не е непременно лошо и не изисква непременно опити за възмутено цвилене от твоя страна.

Както аз не се присмивам на това как ти обичаш да се държиш като пълен простак и да го вееш това наоколо все едно е неотразимо чаровно и оригинално, така и ти недей се ангажира с определения аз какво и как обичам. Егото ми се помпа от неща, твърде отделни от наливане на акъл на идиоти по форуми, но аз го правя от човеколюбие, защото ме боли сърцето от цялата тая тъпота, с която съм заобиколен. Но да навлизам в подробности за егото си и помпането му би било унизително за тебе и подобните ти, както и за мен, че ви обяснявам неща, за които не сте достойни. Капиши? И преди да избухнеш в яд нека ти кажа, че малко резкият ми тон не е лично срещу тебе, просто емпиричният опит е доказал, че само така може да се говори... в някои ситуации. :angel13:
Пиленце може да викаш на достойнството си, а може и на мене ако си падаш по мъжките ласки, все пак гледам да приемам наклонностите на всеки и да не го унижавам, назовавайки го с гръмки етикети, каквито ти така щедро раздаваш :rr:
Аз може и да си го вея като пълен простак, ама май на тебе явно ти харесва полъха щото винаги ме уважаваш с аристократичното си мнение. И макар и гласчето в главата ти нежно да нашепва, че ти си извисеният индивид просветяващ тъмните умове на всеки анонимно изпречил ти се във форума, думите ти не наливат акъл, а само опитват да унижат и смачкат с арогантност и комплексарска заядливост.Къде видя присмиване в мнението ми ("хах" не е "хаха"),изразих негодувание и изказах позицията си. Но явно имаш нужда да убедиш сам себе си в своята божествена правота и затова развиваш чаршафи по мои два реда.
Благодаря за нагледния пример по опит за унижение,темата имаше нужда от такъв и ти се справи блестящо с ролята си.

:shaking2:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
Boromir
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Boromir »

Удоволствие е за мен, че съм полезен. :king: :king:

Само едно малко уточнение - аз не те уважавам, не съм те уважавал и едва ли някога ще те уважавам. Не го заслужаваш.

Хубаво е да сме ясни по въпроса, нали така? :bigsmurf: :albino: :albino:
Изображение
Аватар
Бавария
Легендарен флуудър
Специалност: Право - редовно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Бавария »

[quote="JudyRamone"]Малко философска темичка.
/quote]
Унижението е начин да си намериш мястото в нашето стадно общество.
Ако можеш да унижаваш значи си над дадения добитък, ако друг добитък те унижава - т.е. си под него.
Така си намираме местенцето в стадото.
---
Не може без унижение и не може да се изолираш от него.
Don't look back, 'cause you know what you might see
Изображение
"И най-добре скроените мечти на мишките и хората
остават често неосъществени."
Of Mice and Men
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Boromir написа:Удоволствие е за мен, че съм полезен. :king: :king:

Само едно малко уточнение - аз не те уважавам, не съм те уважавал и едва ли някога ще те уважавам. Не го заслужаваш.

Хубаво е да сме ясни по въпроса, нали така? :bigsmurf: :albino: :albino:
Е колкото и да се обясняваш,целият форум видя че съм ти слабост :reindeer:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Аватар
mongooo
В началото бе словото

Мнение от mongooo »

Don Horhe написа:Унизен може да бъде само този, който има за какво да бъде унизен. Ако човек е наясно със себе си и с всичките си недостатъци, не ги крие а си ги признава, не е пълен до козирката със самочувствие и не позволява егото му да му диктува начина на живот, то тогава няма какво да го злепостави и унизи.
подкрепям казаното! обаче не съм съгласен с някои точки в него и ще добавя някои мои виждания по въпроса- аз съм бил унижаван и знам, че причините са били и в мен- не съм бил достатъчно силен напр. ( не е защото съм имал голямо самочувствие, дори обратното), но знам, че хората, които унизяват го правят от нужда да запълнят собствените си празнини и проблемите в живота си, изпитват нужда да контролират ситуацията и да се чувстват господари, след като не могат да бъдат господари на собствения си живот и на случващото се в него-клин клин избива. Но ако аз самия съм наистина наясно със себе си, в такива ситуации смятам, че по скоро няма да се комплексирам, може да поискам да си отмъстя напр, което мисля че е различно вече, но няма да е от създаден комплекс
"... the only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved ..."
"I saw that my life was a vast glowing empty page and I could do anything I wanted."
"The silence was an intense roar."
Публикувай отговор

Обратно към “Хоби и Забавления”