.::Сесия::. (отзиви от изпитите) ФМИ онли :)

Подфорум към Факултета по математика и информатика

Модератори: Methuselah, thegirl

Публикувай отговор
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Re: .::Сесия::. (отзиви от изпитите) ФМИ онли :)

Мнение от Бeтон »

abstract написа:bobatumba , батка може ли малко по-сериозно виждаме ,че си пич "караш Mercedes S600" :)
Тумба, защо не ми се обади? Видях те една вечер (сутрин) - прибирам се от Биад и на Гурко към Стадиона мина S600 под звуците на "Кристали - Телефони". Аз бях там пийналия пешеходец на тротоара. :lol: :lol: Не беше 500! Задниците им са същите, отпред могат да се различат по фаровете, особено тези за мъгла - по-изваяни форми. Номера не можах да видя, бях пленен от музиката. :lol: С положителност в плейлистата следващата е била "Добро утро, пиянице" (на моя диск са така), но колата отпраши и не можах да си чуя поздрава. Пич, ти си бил. Ще ми дадеш ли еската за един тест драйв :lol: :lol: :lol: :lol:

Да се върнем към ФМИ-то...
Не хвали Бъчваров. Доколкото съм чувал от хора и които са правили сравнения между Добрев и Бъчваров... разликата е голяма. За мен Добрев беше пич, жалко че съм нямал възможност да отида на негова лекция.
Изображение
abstract
Пишете, о, братя

Мнение от abstract »

Бетон, не хваля Бъ4. и неможе да става дума за сравнение между Добрев и Бъ4. ,Добрев е супер сравнение с него.Просто констатирам ;)
Аватар
razor
В началото бе словото
Специалност: Математика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от razor »

За сега 0 от 2. Много неприятно. На единия не отидох (ЧДУ), защото нямаше технологично време за учене за другия (Аналитична Механика) (пък и щото по не ме кефи и реших, че да си взема механиката ще е по-добре). На другия - механиката - въпреки твърдото ми убеждение, че ще изкарам 6 със затворени очи, все пак в училище на времето ходех по някакви олимпиади (и там задачите бяха доста по-трудни) - бях срамно скъсан (на писмения (там, btw, минаха 2-ма - с 3-ки)). За пръв път. И друг път не съм се явявал, но никога не съм изкарвал по-нисък резултат от 4.25-4.50 на писмен :(. Като и да е, тия приложни глупости миришат (и ще продължават да миришат цяло лято). Сега остават още 3 (и семинар, но на него вече изнесох доклад (там какво мазало беше...)) - 2 задължителни и един спецкурс. От задължителните май надеждата за 6 остана само в логиката, защото на Комплексния Анализ му омазах текущия контрол доста здраво (а той дава 60% от оценката...). И след това остава Геометрия на Многообразията при Цанов - след сесията, заедно с магистрите. Е там вече нямам право да акам. Добре че беше този спецкурс, иначе вече изминалият семестър щеше да е едно от най-тъпите неща случвали ми се. Но не требе да се плаша, защото приложните гадости продължават в следващия с пълна сила и карат обядът/вечерята (ах студентски живот... няма кинти за повече от 1 ядене на ден (все пак трябва да остане някой лев в края на месеца за да си купя някоя и друга книжка (по-скоро да бъда ограбен в замяна на нея от безкористни книгопродавци, но това е друг въпрос))) в стомаха да се бунтуват с пълна сила. Трябва да забранят, под заплаха от смъртно наказание, да се прави математика с цел приложения (вж. напр. ЧДУ (a.k.a. У-ния на математическата физика), Числени Методи и пр. сметкаджийски истории). Тва - 3-ти курс на специалност Математика се опитва да унищожи всеки математик без приложни наклонности, даже не знам как така има алгебристи и логици (май не съм ни от едните, ни от другите), които са се промъкнали през целия този кошмар на Интеграли на Енергията и Виртуални Премествания и Работи. Както и да е, прякото включване на радио razor приключи, щото Комплексният Анализ Чака. Благодаря за вниманието.
The pure and simple truth is rarely pure and never simple.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

=== Grothendieck Circle - сайт, посветен на Alexandre Grothendieck ===
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

razor написа:На другия - механиката - въпреки твърдото ми убеждение, че ще изкарам 6 със затворени очи, все пак в училище на времето ходех по някакви олимпиади (и там задачите бяха доста по-трудни) - бях срамно скъсан (на писмения (там, btw, минаха 2-ма - с 3-ки)).
Момчееееее, много арогантно, аристократично го раздаваш.
Нали си ПМ? При Миховски и да не минеш... бегай, къде отиваш. До миналата година на нас ни е бил Миховски, на вас Лилов, ама тая година ги размениха. За моя зла участ. И не само за моя.
Аз минах писмения при тоя капут Лилов и не с неква тройка а с 3,75, но на устния... не искА да ме пусне. :evil: :evil: :evil: :evil:

п.п. да не си математика? Май си при Лилов :shock: Тия двамата точно 3 курс математика бяха на нашия устен. Ама не знам какво направиха.
Изображение
Аватар
razor
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от razor »

ЧИСТА Математика. При Лилов. Взели са го с 3-ки.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Офффф, маааа му стара. Като каза за двамата и направих връзката.
Колежката ти да ти кажа доста беше притеснена по едно време. Ама щом са го взели, браво. Сигурно и по двата въпроса са писали.

Да му ебем и механиката. Трябва да я вземаме.
Изображение
Аватар
razor
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от razor »

Само за единия знам какво е направил. Писал е само по единия въпрос, но е успял да докаже всичко по алтернативен начин и Лилов му е простил за другия въпрос. По негови думи де.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Ае вие математика верно кефите. :)
Аз не мога по обикновения... то имало и алтернативен :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Супер изродии са в тая механика. В половината въпроси от конспекта не знам кое откъде идва.
Изображение
Аватар
razor
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от razor »

На мен ми беше доста лесно като четох теорията, но не можах да мина дори статиката преди писмения, което пре*ба нещата яко, понеже единствената задача, в която нямаше динамика беше от статика. А беше абсурдно да разчитам на записки от упражнения, щото тоя брадатия тип, дето са го сложили там просто не преподава. То тва неговото нищо не е. Няква интуиция се опитва да втълпи, общи приказки разправя, не пише условия на задачите (!). То записки на практика няма. Като си погледна в тетрадката (а и записките на колегите, които снимах) виждам картинка с букви по нея, до нея 5-6 други букви, които не е ясно какви са - дадени ли са, търсят ли се, кво ли, и три реда неясни сметки отдолу. Няма един ясен логически извод... Пробвах само със знанията от прочетената кинематика - не стана. Теорията е много и май доста подцених времето, макар, че жертвах един изпит, за да мога да уча по това. По мои сметки теорията е около 370-400 страници - от учебника на Лилов - около 200 стр (няколко въпроса от него не влизаха (напр. триене)), 100 страници от книгата на Гантмахер ("половината" от динамиката на с-ма точки - от виртуални премествания и пр. нататък - следва я дословно) и още 8-9 въпроса, които само в записките ги има (края на динамка на точка и първата "половина" от динамика на с-ма точки). Много нещо, а и бях в наистина кофти настроение през дните, когато трябваше да го чета и не вървеше. То на писмен се явихме 6-7 души (беше прекалено скоро след ЧДУ), 2-ма направо като видяха задачите и си тръгнаха, другите мъчихме. Аз по задачката от статика пробвах да пиша, обаче като дори не съм минал теорията (а в часовете на тоя брадатия от 3-тия път натам до последните два пъти не съм влизал - обидно ми беше) нямаше как да се получи. И сега наесен. Освен лятото да се прежаля и да взема да решавам някакви задачи от сборника на Мещерский, който тоя използваше... Де да знам. Все пак тогава сутринта си мислех, че ще се справя що годе добре, чувах че тоя подсказвал, щото искал при него всеки да мине поне с 3-ка, пък нека после Лилов да върти секирата на воля. Но не беше така. А пък и аз вече си имам затвърдени интереси в математиката и ми е кофти да ме карат да уча толкова далечни и несвързани с тях работи (приложни), които ми се случват напоследък. Механика на запад в чистата математика не се учи доколкото ми е известно, но тук си имаме спомени от едно отминало време, в което да се учи само абстрактна математика, заради самата математика, е било буржоазно и в разрив с ком-ценностите. Та заради това в момента факултетът има една катедра в повече и все трябва да намира работа на тези хора... Ама както и да е, както е казал поетът (хмм... що за поет...) September to dismembrer! Абе, ще го преживея някак си... Просто ще трябва да забавя развитието си на математик с още няколко месеца.

=== СБОГОМ MICRO$OFT ===

Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

razor написа:А беше абсурдно да разчитам на записки от упражнения, щото тоя брадатия тип, дето са го сложили там просто не преподава. То тва неговото нищо не е. Няква интуиция се опитва да втълпи, общи приказки разправя, не пише условия на задачите (!). То записки на практика няма. Като си погледна в тетрадката (а и записките на колегите, които снимах) виждам картинка с букви по нея, до нея 5-6 други букви, които не е ясно какви са - дадени ли са, търсят ли се, кво ли, и три реда неясни сметки отдолу. Няма един ясен логически извод...
На Лилов лекциите да не са по различни... Видях го брадатия (по-точно няма кой да го обръсне, брадат да кажеш е целенасочено пускане на брада съобразно хигиенни и естетически норми). Мисля, че той ви е бил на упражненията. Той дойде на устния. Имах чувството, че беше пийнал. Не го клеветя, ама погледа да му беше видял с кръвоизливи...
razor написа:Аз по задачката от статика пробвах да пиша, обаче като дори не съм минал теорията
е там няма върла теория. Едни реакции определяш, проектираш по хикс, проектираш по игрек, спастряш една-две системи и готово. Може кретенски да обясних общия алгоритъм, ама щото тия лекции на Лилов, съответно и упражненията му са високо академични и затова толкова скъсани имаше.
razor написа:Та заради това в момента факултетът има една катедра в повече и все трябва да намира работа на тези хора...
Верно това е една от най- как да го кажа... катедрата, която чака на просия и милостиня. Ама после им гледай сеира кви са пичове и как могат да късат. Нормално, нали и работа да имат през поправителните сесии. Да са в торнадото на нещата, иначе съвсем ще Умрат.
А точно това се питахме и ние. За какво ни е точно на нас механика. Ей тъй - да ни е гадно.
razor написа:Абе, ще го преживея някак си... Просто ще трябва да забавя развитието си на математик с още няколко месеца.
Така ще го преживея... че няма и накъде... да не свършва живота с една механика, я. Така или иначе ще се вземе, ама защо по този начин...
Изображение
Аватар
innamorata
Да живей словото
Специалност: Maтематика и информатика
Курс: първи

Мнение от innamorata »

Ей това е Лозанов скъса половината ми колеги по АГ... аз се отървах :whew:s
No face, no name, no number...
ФМИ - 2 курс Математика и информатика
Бeтон
Легендарен флуудър

Мнение от Бeтон »

Лозанов е пич! Ние бяхме при също не малък пич - проф. Станилов. Както бях казал в една тема - пенсионира се.
Сестра ми разказа как отрязал една ваша колежка. Тя питала: "извинете, колко е за 3?" Такъв простовато зададен въпрос не върви да се пробутва на такъв ерудит като Лозанов. Той от своя страна към асистента: "Какво, какво?" След разяснението, Лозанов отсякъл: "Решаааавай там, не ме занимавай. Колкото решиш, решиш!" :lol: :lol:

След писмения по ДИС1 ся сестра ми ме занимааа там с некви глупости. Недевски тъй, Недевски онъй... щял да изнесе резултатите в понеделник половин час преди устния :shock: :shock: :shock:

Ако си мисли, че ми каза нещо ново... Тя е първа година във ФМИ, аз четвърта, къде ще ме изненада с некви курвентийски номера? Още нищо не е видяла.

Пък който се е заблуждавал, че всички ще са като Каспарян. Мога да кажа:
ЕДНА Е КАСПАРЯН, няма втора като нея :!: :!: :!: :!:
Изображение
Аватар
lifeSux(svg);
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от lifeSux(svg); »

Диференциални уравнения :: от 15 човека 11 скъсани.
Сериозен човек е Недю. :salute:
Stay hungry, stay foolish.
www.blogobg.com
bobatumba
В началото бе словото

Мнение от bobatumba »

FMI vs Vanko 3;0 :) ostaa o6te edin za 4;0
Аватар
Methuselah
Легендарен флуудър

Мнение от Methuselah »

Брао, тумба, все така!
Бeтон написа:Нормалните хора сме малко.
Публикувай отговор

Обратно към “ФМИ”