Книги
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Да си довърша от одеве...
Моята борба я почнах преди няколко месеца, обаче изобщо
не може да ме грабне.Книгата, която за последно го направи
е Хан Кубрат - Величието на Фанагория.Сега чакам да излезе
втория том - Войната с хазарите.
Моята борба я почнах преди няколко месеца, обаче изобщо
не може да ме грабне.Книгата, която за последно го направи
е Хан Кубрат - Величието на Фанагория.Сега чакам да излезе
втория том - Войната с хазарите.
Животът е онйал. Да го настъпим заедно!
Аз - По-груб и по-брутален от преди!
"Моята борба" наистина не е твърде "грабваща" книга, макар на мен лично да ми бяха доста интересни първите стотина страници с автобиографичните елементи на негова милост авторът (към когото храня известно уважение, дължимо на големите в историята
)
Коелю (или Коельо, както бих го произнесъл) АМА въобще не ми е интересен - по-горе прочетох мнението на Пимболи и трябва да се присъединя - какво ТОЛКОЗ ви въздейства тоз човек? Ми той ама хич не открива топлата вода, а книгите му са толкова диво комерсиализирани, че се редят достойно до Хари Потър... Пък и вътре не пише нищо, което един средноинтелигентен човек да не може и сам да изведе като мисли, ако поседне една привечер на верандата на село с чаша вино и с настроение да си спомня и осмисля неща...
Горещо бих препоръчал една книга на Борис Василиев - "В списъците не беше зачислен" - Жоро, Винтерсорг, тая книга е поздрав за тебе. Аз още пазя онзи разказ за курабийката, мдааа...
Естествено, тежки и тъжни книги не се четат постоянно, затова нека кажем "Да живее Мечо Пух и тайфата!"
Не е лошо да се погледнат през някое задушно лято и вечните романи - Салгари (Сандокан, мале с двата ножааа), Майн Рид и така нататък...
Ама стига съм поучавал, сякаш съм някакъв там класен на петокласници. Радвам се, че сред нас има такива начетени колеги и ама много адмирирам четенето на чужди езици
Хайде стига съм писал, че сам ще си омръзна... Приятно ви четене...за изпитите
Едит: малии, какъв висок език, тц тц
Коелю (или Коельо, както бих го произнесъл) АМА въобще не ми е интересен - по-горе прочетох мнението на Пимболи и трябва да се присъединя - какво ТОЛКОЗ ви въздейства тоз човек? Ми той ама хич не открива топлата вода, а книгите му са толкова диво комерсиализирани, че се редят достойно до Хари Потър... Пък и вътре не пише нищо, което един средноинтелигентен човек да не може и сам да изведе като мисли, ако поседне една привечер на верандата на село с чаша вино и с настроение да си спомня и осмисля неща...
Горещо бих препоръчал една книга на Борис Василиев - "В списъците не беше зачислен" - Жоро, Винтерсорг, тая книга е поздрав за тебе. Аз още пазя онзи разказ за курабийката, мдааа...
Естествено, тежки и тъжни книги не се четат постоянно, затова нека кажем "Да живее Мечо Пух и тайфата!"
Не е лошо да се погледнат през някое задушно лято и вечните романи - Салгари (Сандокан, мале с двата ножааа), Майн Рид и така нататък...
Ама стига съм поучавал, сякаш съм някакъв там класен на петокласници. Радвам се, че сред нас има такива начетени колеги и ама много адмирирам четенето на чужди езици
Хайде стига съм писал, че сам ще си омръзна... Приятно ви четене...за изпитите
Едит: малии, какъв висок език, тц тц
Последно промяна от Boromir на 17 Яну 2006, 22:07, променено общо 1 път.

-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами честно да си кажа очаквах и както се оказва вPimboli написа:Ти очаквал ли си изобщо да те грабне
повечето случаи - останах си с очакването...
П.П. Преди няколко часа си взех и втората част на
"Хан Кубрат" и още една книжка "Сага за древните българи"
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"Сага за древните българи" на Петър Добрев има само
един недостатък.Много е малка.Само 126 страници.
Авторът се опитва да докаже, че българите изобщо
не са тюрки, чрез съществуващи и несъществуващи
думи и изрази в тюркския език, езика в районите,
където са живели българите, санскрит и т.н.
Всъщност мен няма какво да ме убеждава, че ние не сме тюрки,
но ми беше интересно какво доказателство ще изведе за това.
А другата книга мога да кажа без да я чета, че е хубава.
Първата част ми хареса, а и е обявена за книга на годината
през 2004 в Татарстан (Булгаристан)
"Моята борба" е чиста проба елементарна политическа пропаганда. Общо взето четенето и за мен си беше губене на време. Днес методите за въздействие са доста по-съвременни
. Последната книга, която ми направи впечатление е Обречено родолюбие на Димитър Тюлеков. Достъпна е, така че може да се чете и тегли. Но имайте предвид, че е доста тясно специализирана
. Ориентирана е към хора, интересуващи се сериозно от това, кога между Македония и България няма да има граница.
На три морета...
- ^PrincessA^
- Легендарен флуудър
- Специалност: МП Трудови пазари и развитие на човешките ресурси
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
След тоя пост няма какво повече да добавя, освен, че съм напълно съгласна! И имам чувството, че и аз ще стана класик на новото време, ако изнеса мислите си на хартия!Boromir написа: Коелю (или Коельо, както бих го произнесъл) АМА въобще не ми е интересен - по-горе прочетох мнението на Пимболи и трябва да се присъединя - какво ТОЛКОЗ ви въздейства тоз човек? Ми той ама хич не открива топлата вода, а книгите му са толкова диво комерсиализирани, че се редят достойно до Хари Потър... Пък и вътре не пише нищо, което един средноинтелегентен човек да не може и сам да изведе като мисли, ако поседне една привечер на верандата на село с чаша вино и с настроение да си спомня и осмисля неща...

"It's better to burn out than to fade away." (Kurt Cobain)
но преди да ги изнесеш на хартия, прати ми ги моля те на ЛС^PrincessA^ написа:След тоя пост няма какво повече да добавя, освен, че съм напълно съгласна! И имам чувството, че и аз ще стана класик на новото време, ако изнеса мислите си на хартия!Boromir написа: Коелю (или Коельо, както бих го произнесъл) АМА въобще не ми е интересен - по-горе прочетох мнението на Пимболи и трябва да се присъединя - какво ТОЛКОЗ ви въздейства тоз човек? Ми той ама хич не открива топлата вода, а книгите му са толкова диво комерсиализирани, че се редят достойно до Хари Потър... Пък и вътре не пише нищо, което един средноинтелегентен човек да не може и сам да изведе като мисли, ако поседне една привечер на верандата на село с чаша вино и с настроение да си спомня и осмисля неща...
а аз пък ще ти дам концерта на Севидж Гардън в Брисбейн, помниш ли?

Чувството е споделено^PrincessA^ написа: И имам чувството, че и аз ще стана класик на новото време, ако изнеса мислите си на хартия!
п.п. Забравих да добавя горе в списъка си нимфетката на Набоков - "Лолита". Не очаквах, но книгата много ми допадна, когато я четох. Написана е невероятно добре добре, поне според мен. И филма не е лош
Мен ако питаш, 126 страници са си напълно достатъчни, за да се докаже, че българите не са тюркиПаган написа:"Сага за древните българи" на Петър Добрев има само
Ще си ги намеря да ги прочета, все пак. Не знам как ме убеди
- Raya_Alexandra
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
-
Паган
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
"12 мита в българската история" и "Седемте древни цивилизации в България" -
тези книги са на Божидар Димитров.Аз съм пристрастен и ще
кажа, че за мен той е историк номер 1 в България.Пише така
увлекателно както и говори.Абе, който може - може!
П.П. Това "Die Reise nach Sofia" да не означава нещо от рода
на Възхода на София?
тези книги са на Божидар Димитров.Аз съм пристрастен и ще
кажа, че за мен той е историк номер 1 в България.Пише така
увлекателно както и говори.Абе, който може - може!
П.П. Това "Die Reise nach Sofia" да не означава нещо от рода
на Възхода на София?