Така че съветвам следващите колеги просто като говорят и да са 3 изречения да го гледат в очите, пълно спокойствие и самочувствие. Успех!!!
1-ви курс Право (2008 - 2009)
- alhana_
- В началото бе словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Цяла седмица чета на колегите изказванията и сега ще се похваля и с моите. Като дойдох в 10 часа се записах предпоследна. Изпита ме чак в 1. Дотогава не напълних гащите, а не знам вече какво. Преди мен имаше главно 4-ки и една инцидентна 6-ца. И точно излезналите преди аз да вляза ги скъсаха. Направо ми се стъжни. Паднаха ми се Втора българска държава и наказателно съдопроизводство. Като почнах да говоря доста често ме прекъсваше, заяжда се за точно изказване на "върховна", "пълна" власт и такива неща. Сигурно 20 пъти ме е поправял, но през цялото време го гледах в очите и бях пълно перде. Мисля, че това беше ключово за него и ми писа 5.
Така че съветвам следващите колеги просто като говорят и да са 3 изречения да го гледат в очите, пълно спокойствие и самочувствие. Успех!!!
- nikinho
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
Записала си се в 10 и си влезнала чак в 13
е нали на всички, които е казал да дойдат към 11 те к'во праят ... всички от 2-та група за деня, която трябва да бъде изпитвана, в колко часа идват за Бога ... и те ли в 8-9, вместо както каза Токушев в 11 ???
Не е казал да идва 2-та група в 11, каза ако иска да идва в 11, кой в колкото дойде тогава се записва, всеки сам си преценява....
Don't think about the problem, think about the decision...
- Advocate
- Драскач
Макар преди мене да имаше 2 колежки и да бяха записали няколко човека никой не искаше да е пръв.За това аз влезнах пръв.Изтелих Средновековно облигационно право и формиране на правната система след освобождението.Не е страшно ,но от личен опит ви казвам -говорете основното ако има нещо ,той ще ви пита.Аз започнах с подробностите и разбира се Токушев започна да ме пита разни въпроси с които целеше да ме закопае , все пак имам 5.Така че колеги без много подробности ако има нещо професора ще си ви пита.
Salus populi suprema lex
Колеги, как учите по това ОУД, аз се опитах да попрочета първите 5-6 въпроса, ама за 3 часа не успях да запомня АБСОЛЮТНО НИЩО! Кога е изпитът на 1-ва група? 
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
На 9 февруари им е на първа и втора група ОТД-то, което ме навежда на мисълта, че тогава ще е доста пренаселено на последния етаж - ние в този ден имаме ИБДП - 13 и 14 група.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Advocate
- Драскач
По ОУД в легал теорито някой гледал ли е там нещата ,ако има такъв нека каже има ли полза ?
Salus populi suprema lex
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Спокойно, аз вчера и днес минах общо 14 въпроса и след първите няколко нататък всичко е лесно. Повечето работи са добре познати, а и като цяло е интересно. То е ясно, че от едно четене няма да се запомни всичко, ама все ти остава нещо в главата.bobenceto написа:Колеги, как учите по това ОУД, аз се опитах да попрочета първите 5-6 въпроса, ама за 3 часа не успях да запомня АБСОЛЮТНО НИЩО! Кога е изпитът на 1-ва група?
Аз ги гледах в лигал тиори, ама там са малко зле. За ибдп-то бяха много полезни, ама на Дачев учебникъ му е 200 страница. Не е кой знае какво. В сайта там са подробни де, ама някакси се губи логическата връзка между всичките.Advocate написа:По ОУД в легал теорито някой гледал ли е там нещата ,ако има такъв нека каже има ли полза ?
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
По моите наблюдения съвпадат с учебника и честно казано някои от въпросите не ми изглеждат добре систематизирани.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Да и аз свърших първото четене, т.е. сега ще чета малко от лекции - събота и неделя ще опитам да го позапомня нещата 
Иначе да наистина, ще е забавна блъсканица, че и кабинетите са един срещу друг
Иначе да наистина, ще е забавна блъсканица, че и кабинетите са един срещу друг
- Advocate
- Драскач
Благодаря за инфото , аз учебника го имам ,но все пак 
Salus populi suprema lex
Аз съм решила да чета събота и неделя и в понеделник като кажат 1 и 2 гр как е , вече ще се ориентирам. Иначе темата ще се тегли ли? Според мен въпроси от 1 до 5 са безполезни и въобще не виждам как може да не даде да пишем по тях.
Братя и сестри, то не се знае изпитът дали ще е писмен или устен, вие за теглене на тема ми говорите
Миналата година е изпитвал и устно понякога 
- Advocate
- Драскач
Опа , нови 20!Добре ,аз до колкото знам влизат 8-10 човека и пишат по една тема.Така са ми казвали и по-горен курс .За устния - от къде имаш такова инфо ?
Salus populi suprema lex