ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Подфорум към Историческия факултет

Модератор: sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото
Специалност: Етнология
Курс: трети

Re: ЕТНОЛОГИЯ {2-ри дубъл}

Мнение от Малък рус дзвон »

За Стоилов мога да ви кажа, че по методи пише слаб 4, така че изобщо не се притеснявайте дали ще има скъсани или не. На нас основно ни преглеждаше въпросника и как е подредена самата информация.
А Знеполски е наистина голям пич. Аз много се забавлявах на неговите лекции. Той накрая не искаше да си говори с мен де, ама това е друга тема :wink:
И не и се впрягайте много на тая сесия, знам че ви е първа, ама тя е за зарибявка на противника. Втората вече си е истинска сесия и ще се молите тогава за Знеполски и неговата социология.
На нас си ни е забавно - археология и история имат по два изпита ,ние 6,ама ще трябва да се оцелее някак.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър
Курс: втори

Мнение от MARRISSA »

Това е така, защото ние сме по-умни от тях и знаят, че като ни бутнат 6 изпита ще се справим :mrgreen: :geek: АА Знеполски е машина - четете си от лекциите каквото сте записвали и няма страшно, а ако Стоилов случайно на някой каже: "Ех, колега, Вие сте загребали с големия черпак, а аз изрично казах да не се прави така !!!" не се плашете, наи-малко ще имате 5 ;) Ох, искрено ви завиждам за лесните изпити сега като се сетя как се бях шашнала за социологията ми става смешно :mrgreen: Аиде успех сладури и да стискате палци и на нас :)
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

http://www.myspace.com/thesurfrider_ibiza
Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

Тцтцтццт, пък аз взех ,че си избрах Стоилов за научен ръководител за дипломната ми работа :lol: Ще видя как ще се мъча с него и всичко останало :shock:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Е,то за дипломна работа сигурно се очаква да "загребеш с големия черпак". Пък и Стоилов си разбира от работата.Просто за първи курс препоръчва да не се захващат с прекалено обемни и забатачени теми. Все пак ги чака практика върху тия въпросници.
Аватар
Viara
От дъжд на вятър

Мнение от Viara »

Успех и на вас!

Искам да попитам,някой от вас ако е писал по тема/правил въпросник/ на "лична тематика" - демек да разбирам,лично изживяно от информатора,ли значи? :?
Чух по време на лекциите,че при такъв случай,се прави втори въпросник... но къде ми е била главата,че другото е празна дупка..

:?
Аватар
Viara
От дъжд на вятър

Мнение от Viara »

Къде ще е вашата практика тази година :)
vanityfair
В началото бе словото

Мнение от vanityfair »

Не помня Стоилов да ни е говорил за такъв въпросник, освен ако не става дума за прочуване на генеалогия.

И на нас ни се ще да разберем с кой и къде ще ходим на практика, но все още не знаем
Sometimes there is so much beauty in the world, I feel like I can't take it.
Аватар
drakusa
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от drakusa »

sientelo написа:Тцтцтццт, пък аз взех ,че си избрах Стоилов за научен ръководител за дипломната ми работа :lol: Ще видя как ще се мъча с него и всичко останало :shock:
На каква тема ще пишеш?
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Аз също не съм чувала за такъв въпросник. Ма ми е много интересно да разбера на каква тема пишеш ти.
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Та какво стана с вашата социология? Всъщност тя първият ли изпит ви беше или вече минахте Диалектология?
Аватар
daisyto
От дъжд на вятър

Мнение от daisyto »

Ах, как искам изпит от рода на диалектология :lol:

Колеги, от календарните празници на славяните някой разбра ли нещо различно от
Коледа? Аз не мога да свържа друго за сравнението :oops:
Не от висотата, от низостта ми се гади.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър

Мнение от MARRISSA »

Ами аз мисля да направя просто описание на 2 празника, а не да ги сравнявам - има си хора за тази цел :mrgreen: В книгата на Цветана Романска пише някои неща за календара при славяните, ако искаш Марги погледни там :) Между другото да ви кажа нещо любопитно - Маджаров ще заминава за Африка и няма да имаме при него 1 месец :) Дали ще излесдва някое племе там от типа на Кунг :scratch: :D как мислите хаха ?
Ти виждаш нещата и питаш "Защо?", аз мечтая за неща, които никога не са били и питам "ЗАЩО НЕ?"

Аватар
sientelo
Легендарен флуудър
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от sientelo »

drakusa написа:
sientelo написа:Тцтцтццт, пък аз взех ,че си избрах Стоилов за научен ръководител за дипломната ми работа :lol: Ще видя как ще се мъча с него и всичко останало :shock:
На каква тема ще пишеш?
Ами мисля за Жеравна да пиша, но чакама да видя дали ще ми одобрят темата :roll:
Като птичка в небесата :)
Аватар
Малък рус дзвон
В началото бе словото

Еми браво на Джени. Дано му хареса в Африка и установи,че всъщност много му се ходи на терен и да ни заведе и нас лятото,че нещо почна да ми писва да нямаме информация къде, с кого и кога.
А по славянска си говорихме с Рени да опишем двата празника и отдолу да напишем в два реда нещо като извод кое е общото и евентуално защо.
Аватар
MARRISSA
От дъжд на вятър

Мнение от MARRISSA »

Еми по-скоро, доколкото и Веско ми каза, най-добре да опишем всичко за единия и отдолу всичко за другия празник и то така ще се види кое е общото и кое различното, пък и не мисля да правя извод чак пък толкова задълбочено ... не знам :?

Публикувай отговор

Обратно към “ИФ”