1-ви курс Право (2008 - 2009)

Архив на всички останали категории.
Заключено
Аватар
WaveMastaa
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Право
Курс: трети

Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)

Мнение от WaveMastaa »

Айде пак да ви върна към ИБДП-то.
От чисто любопитство:
забелязахте ли дали въпросите са подредени в някаква хронология, дали има някаква система първоначалното подреждане на въпросите или са хаотично разположени <а не както са в конспекта например> и просто са подредени в някаква геометрична форма, колкото да изглеждат подредени ?
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"

Honda JuniorZ Team

Изображение
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

При нас бяха на 2 реда от по 5-6 купчинки и листчетата бяха наслагани едно върху друго. Зелени за Средновековието и розови за Нова история (или обратното, не помня вече). Но за закономерност в подредбата не мисля, че имаше, но аз бях 19-и от 23-ма, така че може и да е имало в началото.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Ми аз бях от първите си бяха на две купчинки... Нова и Стара :roll:
Bubulinka
В началото бе словото
Специалност: право
Курс: първи

Мнение от Bubulinka »

Oпределено НЕ са подредени.. и не следват абсолютно никаква логика. Аз бях една от първите и си изтеглих първите листчета от всяка колона ... и ми се паднаха въпроси, които са горе-долу в средата на конспекта.
А и ако помислиш логично, да предположим, че на 1-ва група съвсем в началото са били подредени (примерно!) и те теглят от разллични места, разбъркват и надали Токушев ще сяда всеки ден да ги подрежда пак по същия начин за другите групи. Просто ги слага отново.
Така че много групи са минали преди теб и много ще са ги разбъркали, ако някога въобще са били подредени! :D
Човек е това, в което вярва!
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Има в това логика, защото аз теглих и двата пъти от средата и бяха от средните въпроси... :roll:
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Аз теглих и двата пъти открая и двата пъти бяха гадни въпроси. :lol: :mrgreen:
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

Няма никаква последователност в картончетата с въпроси. Просто теглете и какъвто ви е късметът...Аз определено смятам, че късметът е решаващ. Днес ми се паднаха въпроси, които знаех, а имаше такива, които ако ги бях дръпнал, щях да се подготвям за септември... :) Всичко може да се падне... :)
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
Аватар
babangida
Форумозавър Рекс

Мнение от babangida »

Как мина, какво ти се падна и колко изкара?
Аватар
chaosmaster
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от chaosmaster »

мина изпитът и облекчението е голямо. най е напрегнато преди да влезеш. изтеглиш ли си въпросите ти олеква малко или много ;) Изпитът мина изключително добре. Първите двадесет и нещо човека изкарваха само петици и шестици,с изключение на някоя друга четворка. Но определено,когато дойде моят ред,вече беше започнал да пише по-ниски оценки. Аз имам петица и съм много доволен. Професорът се опита да измъкне нещо за шестица,но не му се отдаде :roll: Важното е,че изпитът е взет - днес почивка и подхващаме Дачевите разсъждения за държавата :) Ще кажа на колегите да не се притесняват,да не обръщат внимание на забележките му от рода на "Не сте подготвен","Бедни знания" и от този род. Забелязах,че обича да ги повтаря от време на време :lol:
Аватар
joruuu
От дъжд на вятър
Специалност: Право, 7група
Обратна връзка:

Мнение от joruuu »

На мен ми се паднаха Грамотите и Правомощия на монарха в 3те власти. Говорих не повече от 5-6 минути и изкарах хубава оценка. Направи ми впечатление колко важно е темата от средновековието да се знае добре. Това дава много добър старт в изпита.

Преди изпита бях почти напълнил гащите от притеснение, а се оказа, че атмосферата в кабинета е доста приятна. От страхуването няма полза, важно е спокойствието =)
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
rkk
Драскач

Мнение от rkk »

Айде стига си скромничил бе... Изкарал бил хубава оценка :mrgreen:
Аватар
bobenceto
Пишете, о, братя

Мнение от bobenceto »

Първо да кажа, че билетите не са подредени, а си зависи от късмета, който днес беше с мен :) . Изтеглих Българско обичайно наследствено право и Държавно-правни идеи след Априлското въстание (този въпрос го знаех най-добре от целия конспект). На първия въпрос се обърках малко, почнах да говоря за законна запазена част, той ми каза, че няма такова нещо, аз казах "добре" и продължих нататък, като стигнах до края на въпроса му казах "това е", зададе ми 1 въпрос по темата аз му отговорих и ми каза да почвам по 2-рия. Обясних за мисията на Др. Цанков и за БЦБО (цитирах имена, датата на общото събрание), след това казах имената на останалите документи(Желания на българите, Желания на бълг. нация, документите в архива на Игнатиев и за външна политика), той ме прекъсна, каза, че е мн доволен, писа ми 6 и... това беше. Не е страшно, човека като види, че знаете дори и да допуснете някоя грешчица не го отчита и даже не задава допълнителен въпрос. Важното е да говорите уверено и да не мрънкате, аз през цялото време го гледах в очите, а даже в началото и му се усмихнах. Преди мен се позаяде с колежките, ама пак имат високи оценки. Не знам как е продължило след като си тръгнах, обаче до 11 човек имаше вече 6 шестици :cheers: . Голямо облекчение е, като знае човек, че вече е минало...... :JC_goody:

П.С. браво Франция, поздравления :Vala_13:
Don't think about the problem, think about the decision...
Аватар
Bushmen
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Bushmen »

ААА каква летва ни поставяте... Толкова много шестици. Утре ще бъде главоломна сеч сигурно :| Дано не се падне нещо, където се изискват числа. И в датите, и в членовете на законите ме няма много много
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Курс: четвърти

Мнение от Scorpion »

Мене и в съдържанието на законите ме няма много...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
nikinho
От дъжд на вятър

Мнение от nikinho »

А мен в цялата Нова история ме няма много :geek: :( :oops:
Заключено

Обратно към “Други”