1-ви курс Право (2008 - 2009)
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
- Курс: трети
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Айде пак да ви върна към ИБДП-то.
От чисто любопитство:
забелязахте ли дали въпросите са подредени в някаква хронология, дали има някаква система първоначалното подреждане на въпросите или са хаотично разположени <а не както са в конспекта например> и просто са подредени в някаква геометрична форма, колкото да изглеждат подредени ?
От чисто любопитство:
забелязахте ли дали въпросите са подредени в някаква хронология, дали има някаква система първоначалното подреждане на въпросите или са хаотично разположени <а не както са в конспекта например> и просто са подредени в някаква геометрична форма, колкото да изглеждат подредени ?
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

При нас бяха на 2 реда от по 5-6 купчинки и листчетата бяха наслагани едно върху друго. Зелени за Средновековието и розови за Нова история (или обратното, не помня вече). Но за закономерност в подредбата не мисля, че имаше, но аз бях 19-и от 23-ма, така че може и да е имало в началото.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Ми аз бях от първите си бяха на две купчинки... Нова и Стара 
-
Bubulinka
- В началото бе словото
- Специалност: право
- Курс: първи
Oпределено НЕ са подредени.. и не следват абсолютно никаква логика. Аз бях една от първите и си изтеглих първите листчета от всяка колона ... и ми се паднаха въпроси, които са горе-долу в средата на конспекта.
А и ако помислиш логично, да предположим, че на 1-ва група съвсем в началото са били подредени (примерно!) и те теглят от разллични места, разбъркват и надали Токушев ще сяда всеки ден да ги подрежда пак по същия начин за другите групи. Просто ги слага отново.
Така че много групи са минали преди теб и много ще са ги разбъркали, ако някога въобще са били подредени!
А и ако помислиш логично, да предположим, че на 1-ва група съвсем в началото са били подредени (примерно!) и те теглят от разллични места, разбъркват и надали Токушев ще сяда всеки ден да ги подрежда пак по същия начин за другите групи. Просто ги слага отново.
Така че много групи са минали преди теб и много ще са ги разбъркали, ако някога въобще са били подредени!
Човек е това, в което вярва!
Има в това логика, защото аз теглих и двата пъти от средата и бяха от средните въпроси... 
Аз теглих и двата пъти открая и двата пъти бяха гадни въпроси.

- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Обратна връзка:
Няма никаква последователност в картончетата с въпроси. Просто теглете и какъвто ви е късметът...Аз определено смятам, че късметът е решаващ. Днес ми се паднаха въпроси, които знаех, а имаше такива, които ако ги бях дръпнал, щях да се подготвям за септември...
Всичко може да се падне... 
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
Как мина, какво ти се падна и колко изкара?
- chaosmaster
- От дъжд на вятър
- Адрес в галерията на СУ: http://www.psysurfeur.com/psygif/psygif126.gif
- Обратна връзка:
мина изпитът и облекчението е голямо. най е напрегнато преди да влезеш. изтеглиш ли си въпросите ти олеква малко или много
Изпитът мина изключително добре. Първите двадесет и нещо човека изкарваха само петици и шестици,с изключение на някоя друга четворка. Но определено,когато дойде моят ред,вече беше започнал да пише по-ниски оценки. Аз имам петица и съм много доволен. Професорът се опита да измъкне нещо за шестица,но не му се отдаде
Важното е,че изпитът е взет - днес почивка и подхващаме Дачевите разсъждения за държавата
Ще кажа на колегите да не се притесняват,да не обръщат внимание на забележките му от рода на "Не сте подготвен","Бедни знания" и от този род. Забелязах,че обича да ги повтаря от време на време 
keep it deep... http://www.atys-music.blogspot.com
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Обратна връзка:
На мен ми се паднаха Грамотите и Правомощия на монарха в 3те власти. Говорих не повече от 5-6 минути и изкарах хубава оценка. Направи ми впечатление колко важно е темата от средновековието да се знае добре. Това дава много добър старт в изпита.
Преди изпита бях почти напълнил гащите от притеснение, а се оказа, че атмосферата в кабинета е доста приятна. От страхуването няма полза, важно е спокойствието =)
Преди изпита бях почти напълнил гащите от притеснение, а се оказа, че атмосферата в кабинета е доста приятна. От страхуването няма полза, важно е спокойствието =)
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
Айде стига си скромничил бе... Изкарал бил хубава оценка 
Първо да кажа, че билетите не са подредени, а си зависи от късмета, който днес беше с мен
. Изтеглих Българско обичайно наследствено право и Държавно-правни идеи след Априлското въстание (този въпрос го знаех най-добре от целия конспект). На първия въпрос се обърках малко, почнах да говоря за законна запазена част, той ми каза, че няма такова нещо, аз казах "добре" и продължих нататък, като стигнах до края на въпроса му казах "това е", зададе ми 1 въпрос по темата аз му отговорих и ми каза да почвам по 2-рия. Обясних за мисията на Др. Цанков и за БЦБО (цитирах имена, датата на общото събрание), след това казах имената на останалите документи(Желания на българите, Желания на бълг. нация, документите в архива на Игнатиев и за външна политика), той ме прекъсна, каза, че е мн доволен, писа ми 6 и... това беше. Не е страшно, човека като види, че знаете дори и да допуснете някоя грешчица не го отчита и даже не задава допълнителен въпрос. Важното е да говорите уверено и да не мрънкате, аз през цялото време го гледах в очите, а даже в началото и му се усмихнах. Преди мен се позаяде с колежките, ама пак имат високи оценки. Не знам как е продължило след като си тръгнах, обаче до 11 човек имаше вече 6 шестици
. Голямо облекчение е, като знае човек, че вече е минало......
П.С. браво Франция, поздравления
П.С. браво Франция, поздравления
Don't think about the problem, think about the decision...
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
ААА каква летва ни поставяте... Толкова много шестици. Утре ще бъде главоломна сеч сигурно
Дано не се падне нещо, където се изискват числа. И в датите, и в членовете на законите ме няма много много
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Мене и в съдържанието на законите ме няма много...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- nikinho
- От дъжд на вятър
А мен в цялата Нова история ме няма много