Мила написа:Ели, нали ти казваш сама, че всичко е субективно? Е, това което за теб е леко клъвване, за мен може да се окаже смъртоносно. Буквално.
Не го отричам, така е. Съвсем субективно, но точно заради това ти можеш да съдиш за магнитуда на трусовете само според собствените си критерии за това какво е унижение, какво - клъвване и какво - блага дума. Това не означава, че бих търпяла да тестват нервите ми до безкрай, само и само да не нараня нечии чувства. Щото никой не се е сетил да пита аз дали съм пила Валиум, след като ми е казал/направил нещо (няма такъв случай, но те и мойте нерви са яки въжета - иначе осъзнавам, че са ми казвали неща, дето не биха били особено приятни на много от вас).
Пак казвам - за да се случи нещо подобно (понеже в общия случай си меря приказките), трябва онзи да е настъпвал мотиката неизмерим брой пъти. Има хора, дето много държат да ти играят "Елено моме" на главата. Е, не става. Прецени нещата така - по-добре ли е ТИ да се измъчваш и самоизяждаш, отколкото да поставиш някого на мястото му (когато е заслужено)? Когато нищо не ти е направил, смятам, изяснихме.
* Абе, хора, не мога да ви насмогна.
- Кристо, такива "сделки" оставят много неща да отлежават и накрая могат да ескалират до по-неприятни последици. Натрупва се негативна енергия, която не е полезна за нито една от страните. Викам обаче да спрем да занимаваме форума с нашите отношения, наслушаха ни се и едва ли сме особено забавни. А те споменах като най-пресен пример за негативно отношение от моя страна към общ познат.
- Ир, просто ти попита какво би трябвало да си направила, за да получиш някакво негативно отношение. Аз не мога да ти отговоря, доколкото знам какво става само в собствената ми глава - и затова и ти отговорих само и единствено за себе си и своето отношение, когато се стигне до по-крути мерки - няма конкретна връзка деяние-отговор. Действа се според случая. Подобен отговор вероятно не ти е от полза, за да си изясниш своето питане, но е единственият, който бих могла да ти дам съвсем отговорно и откровено.