Размисли и страсти с Дичоу

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Обратна връзка:

Re: Размисли и страсти с Дичоу

Мнение от Smoking Mirror »

Дичоу написа:5. Според теб светът пренаселен ли е? Ако да, според какъв е най-добрият начин за справянето с този проблем?
Не, не е пренаселен...просто едни раси...започнаха рязко да се увеличават спрямо бялата...това е проблема...
Кризата е на бялата раса....не е на света като цяло...
В тая връзка:

няква нетърпимост към други раси? Ако да - защо? Номерът с обема на мозъка няма да мине тоя път :bounce:
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Повод за дълъг до безкрайност пост :)
С 2 думи...не искам да убивам, мачкам правя на сапун никого...седял съм 5 години в час по български...с мулат..
Просто съм напълно убеден, че във всеки от нас е вродена неприязън към другите раси...и няма смисъл да я претъпявме заради политическата коректност...
Убеден съм , че не сме създадени да живеем на едно и също място... и както Африка не трябва да е място за бели..така Европа да е за черни...
С 2 думи... Бог ни е дал 2 крака и 2 ръце...и сили да вървим например 40-50 километра на ден... В миналото един бял човек колкото и да върви...няма да срещне негри...същото важи и за тях. Разделя ни естествената граница - море...непреодолимо разстояние за нормалните човешки сили...
...е един ден нашата цивилизация се е помислила за много велика...и хоп...кораби...хоп простотии..и са намешили нещата прекалено много... Опитват се да наложат "белия" начин на живот , в континент, в който най- големия престиж е да краднеш някой от другото племе и да го изпечеш на вечерния огън...
За това там постоянно се трепят и воюват...защото границите им са измислени от некой бел пияница...а политическата система им е чужда...
По абсолютно същия начин един черен няма никога да се чувства у дома си в място с бели порядки. 500 негри в България не са проблем...докато си останат толкова.
Обаче навъртят ли 5000-10 000 например само в София...ще се капсулират...ще си направят квартал и ще заживеят според техните си правила...също както е по разните нига гета в ЮЕсЕй...където побеждава най-силния...закона на кое ?!?!? Аз не искам това...ние тук..те там...това е правилно за мен...а че е невъзможно да се случи...друга тема на разговор.
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Викаш да се върнем към родово-общинния слой :P

в интерес на истината и аз съм си го мислел много пъти де...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Не...просто като сме сгафили навремето...не знам защо да не си го признаем...
А ние ..."Не...та Не"...политическа коректност...тинтири минтири....не циганин, а ром...афроамериканец...нейтив незнам си какъв...
Булшит...Всички хора са расисти...факта, че като погледнеш един човек той е черен...а друг е бял...означава, че не си създаден да им слагаш знак за равенство...
Просто едни си го признават...други не...
Оф топик: това мулатче с което съм седял 5 години на 1 чин...знаеше за моите убеждения още в деня в който се запознахме...това не попречи да сме добри приятели...но именно той ме накара да затвърдя убежденията си...защото виждах как страда...от факта че е чужд...че е НеБял...аз не искам такава съдба...нито за мен нито за моите деца
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

да бе ама тезата със това да стоим далеч, щото така сме създадени нещо не може да ми мине. Всмисъл - като разни хора казват господ (или нещо друго - няма значение коя е силата) така е направил, значи нещата така трябва да стоят ми се струва глупаво.

първо - ако приемем, че горното е вярно значи тогава стигаме до извода, че не е достатъчно да се върнем към родово-общинния строй, защото той не е първоначалното състояние на нещата. Той, също като всички други етапи в развитието на човешката цивилизация е междинен стадий между началото и днешната ситуация. Къде е тогава началото? В първобитния строй? И това не ми допада като идея защото и преди първобитния строй е имало нещо... ако ще се връщаме така назад и ще търсим първопричината бая трябва да попътуваме и мисля, че никой от в момента живеещите хора на тая планета не е в състояние да стигне до там.

второ - защо си решил, че, след като господ (или който и да е там) ни е създал разделени е решил, че това е перфектното състояние? Защо, ако е мислел така, не е направил така, че да не можем да го преодолеем по никакъв начин, ами ни е направил способни да се учим от грешките си и да еволюираме? От тук идва следващия извод - или прогресът е нещо иманентно присъщо и по дифолт дадено на човека от силата, която го е създала, или в един момент просто човекът е надвил силата, която го е създала и е излязъл извън нейн контрол. Ако ситуацията е първата значи цялата цивилизация е в реда на нещата. Ако пък е втората - след като силата е допуснала грешката да пусне човек извън контрола си, т.е. направила е "грешка" - тогава защо трябва да разглеждаме нейното първоначално становище като безгрешно, при положение, че то очевидно не е такова?

трето - като цяло ми се струва глупава идеята, че човекът има някакъв висш господар, с който трябва да се съобразява. Дори да допуснем, че е създаден от него сегашната ситуация и сегашните постижения на човек са определи от причинно-следствената им връзка с неговите предишни действия. Тоест всеки следващ резултат е следствие от някакво действие, което пък е предприето на базата на съзнателен и несъзнателен избор, който е дошъл като реакция от околната среда. Следователно човекът днес е плод на самия себе си. Или по-скоро на изборите, които са направили предците му. И по същия начин човекът утре ще бъде плод на изборите, които ще направи днешния човек, демек - ние. Така че не мога да приема съществуването на едно "начално" положение, което е правилно. Да, начално положение има, но то е "начално", защото е "начало" на един процес, на едно развитие. Или иначе казано то е "начално" положение, но не е "идеално" положение. Макар, че съм съгласен, че една ситуация много по-близка до "началната" ще бъде много по-проста от ситуацията днес. И следователно може би ще бъде много по-лесна за живот. И все пак, тя не би могла да се постави в стазис. Всеки един стазис в нея би бил изкуствен, защото ако я оставиш в нейната естествена среда човекът пак ще започне да прави избори и ще тръгне нанякъде.

В такъв случай според мен най-добре е да се приеме леко извратената даоистка позиция - че всяка една ситуация не е едностранна и има и положителни и лоши страни. И щом това е така нека намерим положителното в нещата и да приемем отрицателното. Макар че така малко противореча на принципите си, защото винаги съм изповядвал конфуцианската теория, следователно съм естествен противник на даоистката - в обществото и изобщо в света всеки си има своето място и всеки трябва да си стои в него и да не се бърка там, където не му е работата.

много се отплеснах.

идеята беше, че може и да си прав, ама така или иначе нещата вече не са както е трябвало да бъдат. но нека да приемем положителните черти на нещата сега и да работим така, че да напарвим нещата по-хубави. демек да не мразим, не зачитаме, избиваме или правим други лоши неща с другите раси. Друг е въпросът, че, аз лично не съм способен на това. Поне докато другите раси не започнат да ме зачитат мен винаги ще имам един инстинкт на самозащита.
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Още в началото ти казах, че ще се създаде безкрайна полемика...
Ако тръгна да отговарям на горното сигурно ще се получи тройно по- голям пост...
За това да го кажа с 2 думи:
Споделям написаното от мен, защото с него намирам обяснение на инстинктите си...а не подтискам инстинктите си за да споделям мнение...
Или още по-кратко: Не ме е срам че чувствам черните различни...и че много хора ме наричат расист по тази причина...за мен расист не е обида...обидно е да се правиш на такъв, какъвто не си...
Не казвам, че горенаписаното от мен е някаква абсолютна истина...то е отправна точка за разсъждение...
Но истината за нашите инстинкти...и защо обичаме и мразим...защо убиваме и правим деца и миришем и ядем...и всичко което правим....е толкова различна за всеки човек, че и след 10000 поста няма да сме дори близо до консенсус...
Подобна тема е обречена на същия неуспех, какъвто би имала например тема "Защо не обичаш спанак"...
Ще се започне с: "Защото е гаден" и отговор "Как ще е гаден бе..." и ще се стигне до смисъла на живота, защо изпускаме газове...и има ли живот на Сатурн...
За това...я дай да се върнем на непретенциозните въпроси от рода на
ъъЪъъ кой ти е любимия цвят?
УуУУуу...черно
...и те така :)
Аватар
Smoking Mirror
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Дичоу написа:Още в началото ти казах, че ще се създаде безкрайна полемика...
Ако тръгна да отговарям на горното сигурно ще се получи тройно по- голям пост...
За това да го кажа с 2 думи:
Споделям написаното от мен, защото с него намирам обяснение на инстинктите си...а не подтискам инстинктите си за да споделям мнение...
Или още по-кратко: Не ме е срам че чувствам черните различни...и че много хора ме наричат расист по тази причина...за мен расист не е обида...обидно е да се правиш на такъв, какъвто не си...
Не казвам, че горенаписаното от мен е някаква абсолютна истина...то е отправна точка за разсъждение...
Но истината за нашите инстинкти...и защо обичаме и мразим...защо убиваме и правим деца и миришем и ядем...и всичко което правим....е толкова различна за всеки човек, че и след 10000 поста няма да сме дори близо до консенсус...
Подобна тема е обречена на същия неуспех, какъвто би имала например тема "Защо не обичаш спанак"...
Ще се започне с: "Защото е гаден" и отговор "Как ще е гаден бе..." и ще се стигне до смисъла на живота, защо изпускаме газове...и има ли живот на Сатурн...
За това...я дай да се върнем на непретенциозните въпроси от рода на
ъъЪъъ кой ти е любимия цвят?
УуУУуу...черно
...и те така :)
еми то по принцип аз затуй не пиша по тези теми. щото или се използват за разни такива безидейни въпроси или се използват за обичайното форумно заяждане и интригантстване :P да не говорим, че на 90% от четящите тая тема тия два чаршафа дето ги постнахме няма да са им интересни а те са те избрали и заслужават да им е интересно :P

но трябва да призная, че и в твоите думи има истина. отново на принципа на даоизма. въпросът е по-скоро кое би трябвало да е водещо за човека - инстинктите и съобразяването с тях или съзнателното противопоставяне на тях чрез мисъл, когато двете си противоречат. Защото и двете неща могат да доведат както до лоши, така и до добри последици.
Както и да е, това НЕ е въпрос към тебе в тая тема, това са си просто мои разсъждения, които си позволих да постна тук :bounce:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Толкова ли е мъкЪ ФъЖъМъКъ та си е заслужил такъв подпис?
Кой предмет ще ти липсва от първия семестър?
Какво мислиш за Стилиа Фелиси?
Кой преподавател най ти допада?
А кой те дразни?
Във ФЖМК би променил...?
А в СУ?
Ако можеш да се размениш за 1 ден с някой съфорумец, би избрал...?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Ако продължим разсъжденията...
....действително ако оставяме да ни водят инстинктите и това е прието от обществото...колко лесно можеш да оправдаеш всичко...в смисъл...почуствал си изначалния инстинкт да убиваш...и хоп убил си...
За това тази концепция трябва да се преплита с идеите на либерализма и изобщо модерното разбиране за свобода, а именно, че съм свободен да правя всичко, което не ограничава свободите на другите...
Сиреч моят расизъм не е агресивен и желаещ нечия смърт...а цели...просто расизмът да бъде приеман като идея...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Толкова ли е мъкЪ ФъЖъМъКъ та си е заслужил такъв подпис?
Хахаха...точно обратното...
Общо взето тоя подпис няма никаво смислено обяснение...даже "ЪъЪъЪъЪЪъъЪЪ"-та та бяха супер много и някой от модовете ме предупреди да го съкратя...че разширяваше екрана
Кой предмет ще ти липсва от първия семестър?
Труден отговор...защото от първи семестър посетих 1 (една) лекция...мисля, че се падаше предпоследната по Политология...
Какво мислиш за Стилиа Фелиси?
Фак'т ъп ин дъ хед...
напомня ми на някоя от бившите поп-фолк величия но не мога да сси спомня точно коя...
...но въпреки всичко бих я праснал за шестица хахахахаххаха
Кой преподавател най ти допада?
Противно на общоприетото мнение...най-много научих от Нели Огнянова...и за мен тя действително беше преподавател...поне в нашата специалност...всичко друго е вятър и мъгла...
Кафтанджиев също е готин...заради безкрайния смях който е правил с рекламите по време на лекции
ЕДИТ: И единствената лекторка на която ходих с удоволствие и не изпуснах нито една лекция: Искра Баева
А кой те дразни?
1) Мама Здравка
2) Чичо Здравко
3) Оная по икономика дето и заспах на първата лекция и нивга не се върнах...
4) Асистентката дето ни беше по Стилистика...
Баси къв съм хейтър :)
Във ФЖМК би променил...?
...Ичева
А в СУ?
На всяка цена -- > Бюрокрацията
Ако можеш да се размениш за 1 ден с някой съфорумец, би избрал...?
ТомаГордеев...да прекарам и аз един ден като комунист :) :) :)
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Това с Ичева ме усмихна. Чичо Здравко и мен ме дразни, без да ми е предавал даже, смяяятай.
Планетариума в Смолян работи ли още?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Да...но не се прави нищо за да се обнови...
...загубил е екзотиката в ерата на IMAX, 3D Кино и всякакви симулатори...
Кефа е, че има телескоп и може да се зяпат разни неща...но ако искаш да зяпяш и си стигнала до Смолян...по - добре отиди на Обсерваторията в Рожен...
Ако не се лъжа е в ТОП 3 на най-добрите места за нощно наблюдение на небето
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Дичоооу, ами Ес Кей? :cry: Ти не обичаш Ес Кей? Всички обичат Ес Кей... :shock:
Ениуей, след подобна дискусия като тая по-горе, не бих се намесвала с въпросчета, просто не можах да не отбележа колко убийствено вярно е наблюдението ти за Мастилия... Честно. Повечето ми колеги-мъже не биха й простили и за тройка, пък дори и да не бяха забъркани оценки - но не защото я харесват особено много. Даже напротив. :mrgreen: Тя е едно от нещата във ФЖМК, дето никога няма да ми липсват. А те са общо 2. :lol:

Успех, Дичо! :)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
camel
Легендарен флуудър
Специалност: Публична администрация
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от camel »

Най- отвратителната ти черта е....?
Най - добрата ти черта е....?
Любим филм?
Любима песен, когато си тъжен?
Любима песен, когато си весел?
Любима песен по принцип?
Любим актьор/ актриса/ певец/ певица/ група?
Какво мислиш за Петър Стоянов?
А за Барак Обама?
А за Джордж Буш и Путин?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
:notworthy:

- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър

Мнение от Дичоу »

Търговецът на кристал написа: А те са общо 2. :lol: