Дичоу написа:5. Според теб светът пренаселен ли е? Ако да, според какъв е най-добрият начин за справянето с този проблем?
Не, не е пренаселен...просто едни раси...започнаха рязко да се увеличават спрямо бялата...това е проблема...
Кризата е на бялата раса....не е на света като цяло...
В тая връзка:
няква нетърпимост към други раси? Ако да - защо? Номерът с обема на мозъка няма да мине тоя път
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Повод за дълъг до безкрайност пост
С 2 думи...не искам да убивам, мачкам правя на сапун никого...седял съм 5 години в час по български...с мулат..
Просто съм напълно убеден, че във всеки от нас е вродена неприязън към другите раси...и няма смисъл да я претъпявме заради политическата коректност...
Убеден съм , че не сме създадени да живеем на едно и също място... и както Африка не трябва да е място за бели..така Европа да е за черни...
С 2 думи... Бог ни е дал 2 крака и 2 ръце...и сили да вървим например 40-50 километра на ден... В миналото един бял човек колкото и да върви...няма да срещне негри...същото важи и за тях. Разделя ни естествената граница - море...непреодолимо разстояние за нормалните човешки сили...
...е един ден нашата цивилизация се е помислила за много велика...и хоп...кораби...хоп простотии..и са намешили нещата прекалено много... Опитват се да наложат "белия" начин на живот , в континент, в който най- големия престиж е да краднеш някой от другото племе и да го изпечеш на вечерния огън...
За това там постоянно се трепят и воюват...защото границите им са измислени от некой бел пияница...а политическата система им е чужда...
По абсолютно същия начин един черен няма никога да се чувства у дома си в място с бели порядки. 500 негри в България не са проблем...докато си останат толкова.
Обаче навъртят ли 5000-10 000 например само в София...ще се капсулират...ще си направят квартал и ще заживеят според техните си правила...също както е по разните нига гета в ЮЕсЕй...където побеждава най-силния...закона на кое ?!?!? Аз не искам това...ние тук..те там...това е правилно за мен...а че е невъзможно да се случи...друга тема на разговор.
в интерес на истината и аз съм си го мислел много пъти де...
Не...просто като сме сгафили навремето...не знам защо да не си го признаем...
А ние ..."Не...та Не"...политическа коректност...тинтири минтири....не циганин, а ром...афроамериканец...нейтив незнам си какъв...
Булшит...Всички хора са расисти...факта, че като погледнеш един човек той е черен...а друг е бял...означава, че не си създаден да им слагаш знак за равенство...
Просто едни си го признават...други не...
Оф топик: това мулатче с което съм седял 5 години на 1 чин...знаеше за моите убеждения още в деня в който се запознахме...това не попречи да сме добри приятели...но именно той ме накара да затвърдя убежденията си...защото виждах как страда...от факта че е чужд...че е НеБял...аз не искам такава съдба...нито за мен нито за моите деца
да бе ама тезата със това да стоим далеч, щото така сме създадени нещо не може да ми мине. Всмисъл - като разни хора казват господ (или нещо друго - няма значение коя е силата) така е направил, значи нещата така трябва да стоят ми се струва глупаво.
първо - ако приемем, че горното е вярно значи тогава стигаме до извода, че не е достатъчно да се върнем към родово-общинния строй, защото той не е първоначалното състояние на нещата. Той, също като всички други етапи в развитието на човешката цивилизация е междинен стадий между началото и днешната ситуация. Къде е тогава началото? В първобитния строй? И това не ми допада като идея защото и преди първобитния строй е имало нещо... ако ще се връщаме така назад и ще търсим първопричината бая трябва да попътуваме и мисля, че никой от в момента живеещите хора на тая планета не е в състояние да стигне до там.
второ - защо си решил, че, след като господ (или който и да е там) ни е създал разделени е решил, че това е перфектното състояние? Защо, ако е мислел така, не е направил така, че да не можем да го преодолеем по никакъв начин, ами ни е направил способни да се учим от грешките си и да еволюираме? От тук идва следващия извод - или прогресът е нещо иманентно присъщо и по дифолт дадено на човека от силата, която го е създала, или в един момент просто човекът е надвил силата, която го е създала и е излязъл извън нейн контрол. Ако ситуацията е първата значи цялата цивилизация е в реда на нещата. Ако пък е втората - след като силата е допуснала грешката да пусне човек извън контрола си, т.е. направила е "грешка" - тогава защо трябва да разглеждаме нейното първоначално становище като безгрешно, при положение, че то очевидно не е такова?
трето - като цяло ми се струва глупава идеята, че човекът има някакъв висш господар, с който трябва да се съобразява. Дори да допуснем, че е създаден от него сегашната ситуация и сегашните постижения на човек са определи от причинно-следствената им връзка с неговите предишни действия. Тоест всеки следващ резултат е следствие от някакво действие, което пък е предприето на базата на съзнателен и несъзнателен избор, който е дошъл като реакция от околната среда. Следователно човекът днес е плод на самия себе си. Или по-скоро на изборите, които са направили предците му. И по същия начин човекът утре ще бъде плод на изборите, които ще направи днешния човек, демек - ние. Така че не мога да приема съществуването на едно "начално" положение, което е правилно. Да, начално положение има, но то е "начално", защото е "начало" на един процес, на едно развитие. Или иначе казано то е "начално" положение, но не е "идеално" положение. Макар, че съм съгласен, че една ситуация много по-близка до "началната" ще бъде много по-проста от ситуацията днес. И следователно може би ще бъде много по-лесна за живот. И все пак, тя не би могла да се постави в стазис. Всеки един стазис в нея би бил изкуствен, защото ако я оставиш в нейната естествена среда човекът пак ще започне да прави избори и ще тръгне нанякъде.
В такъв случай според мен най-добре е да се приеме леко извратената даоистка позиция - че всяка една ситуация не е едностранна и има и положителни и лоши страни. И щом това е така нека намерим положителното в нещата и да приемем отрицателното. Макар че така малко противореча на принципите си, защото винаги съм изповядвал конфуцианската теория, следователно съм естествен противник на даоистката - в обществото и изобщо в света всеки си има своето място и всеки трябва да си стои в него и да не се бърка там, където не му е работата.
много се отплеснах.
идеята беше, че може и да си прав, ама така или иначе нещата вече не са както е трябвало да бъдат. но нека да приемем положителните черти на нещата сега и да работим така, че да напарвим нещата по-хубави. демек да не мразим, не зачитаме, избиваме или правим други лоши неща с другите раси. Друг е въпросът, че, аз лично не съм способен на това. Поне докато другите раси не започнат да ме зачитат мен винаги ще имам един инстинкт на самозащита.
Още в началото ти казах, че ще се създаде безкрайна полемика...
Ако тръгна да отговарям на горното сигурно ще се получи тройно по- голям пост...
За това да го кажа с 2 думи:
Споделям написаното от мен, защото с него намирам обяснение на инстинктите си...а не подтискам инстинктите си за да споделям мнение...
Или още по-кратко: Не ме е срам че чувствам черните различни...и че много хора ме наричат расист по тази причина...за мен расист не е обида...обидно е да се правиш на такъв, какъвто не си...
Не казвам, че горенаписаното от мен е някаква абсолютна истина...то е отправна точка за разсъждение...
Но истината за нашите инстинкти...и защо обичаме и мразим...защо убиваме и правим деца и миришем и ядем...и всичко което правим....е толкова различна за всеки човек, че и след 10000 поста няма да сме дори близо до консенсус...
Подобна тема е обречена на същия неуспех, какъвто би имала например тема "Защо не обичаш спанак"...
Ще се започне с: "Защото е гаден" и отговор "Как ще е гаден бе..." и ще се стигне до смисъла на живота, защо изпускаме газове...и има ли живот на Сатурн...
За това...я дай да се върнем на непретенциозните въпроси от рода на ъъЪъъ кой ти е любимия цвят?
УуУУуу...черно
...и те така
Дичоу написа:Още в началото ти казах, че ще се създаде безкрайна полемика...
Ако тръгна да отговарям на горното сигурно ще се получи тройно по- голям пост...
За това да го кажа с 2 думи:
Споделям написаното от мен, защото с него намирам обяснение на инстинктите си...а не подтискам инстинктите си за да споделям мнение...
Или още по-кратко: Не ме е срам че чувствам черните различни...и че много хора ме наричат расист по тази причина...за мен расист не е обида...обидно е да се правиш на такъв, какъвто не си...
Не казвам, че горенаписаното от мен е някаква абсолютна истина...то е отправна точка за разсъждение...
Но истината за нашите инстинкти...и защо обичаме и мразим...защо убиваме и правим деца и миришем и ядем...и всичко което правим....е толкова различна за всеки човек, че и след 10000 поста няма да сме дори близо до консенсус...
Подобна тема е обречена на същия неуспех, какъвто би имала например тема "Защо не обичаш спанак"...
Ще се започне с: "Защото е гаден" и отговор "Как ще е гаден бе..." и ще се стигне до смисъла на живота, защо изпускаме газове...и има ли живот на Сатурн...
За това...я дай да се върнем на непретенциозните въпроси от рода на ъъЪъъ кой ти е любимия цвят?
УуУУуу...черно
...и те така
еми то по принцип аз затуй не пиша по тези теми. щото или се използват за разни такива безидейни въпроси или се използват за обичайното форумно заяждане и интригантстване да не говорим, че на 90% от четящите тая тема тия два чаршафа дето ги постнахме няма да са им интересни а те са те избрали и заслужават да им е интересно
но трябва да призная, че и в твоите думи има истина. отново на принципа на даоизма. въпросът е по-скоро кое би трябвало да е водещо за човека - инстинктите и съобразяването с тях или съзнателното противопоставяне на тях чрез мисъл, когато двете си противоречат. Защото и двете неща могат да доведат както до лоши, така и до добри последици.
Както и да е, това НЕ е въпрос към тебе в тая тема, това са си просто мои разсъждения, които си позволих да постна тук
Толкова ли е мъкЪ ФъЖъМъКъ та си е заслужил такъв подпис?
Кой предмет ще ти липсва от първия семестър?
Какво мислиш за Стилиа Фелиси?
Кой преподавател най ти допада?
А кой те дразни?
Във ФЖМК би променил...?
А в СУ?
Ако можеш да се размениш за 1 ден с някой съфорумец, би избрал...?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Ако продължим разсъжденията...
....действително ако оставяме да ни водят инстинктите и това е прието от обществото...колко лесно можеш да оправдаеш всичко...в смисъл...почуствал си изначалния инстинкт да убиваш...и хоп убил си...
За това тази концепция трябва да се преплита с идеите на либерализма и изобщо модерното разбиране за свобода, а именно, че съм свободен да правя всичко, което не ограничава свободите на другите...
Сиреч моят расизъм не е агресивен и желаещ нечия смърт...а цели...просто расизмът да бъде приеман като идея...
Толкова ли е мъкЪ ФъЖъМъКъ та си е заслужил такъв подпис?
Хахаха...точно обратното...
Общо взето тоя подпис няма никаво смислено обяснение...даже "ЪъЪъЪъЪЪъъЪЪ"-та та бяха супер много и някой от модовете ме предупреди да го съкратя...че разширяваше екрана Кой предмет ще ти липсва от първия семестър?
Труден отговор...защото от първи семестър посетих 1 (една) лекция...мисля, че се падаше предпоследната по Политология... Какво мислиш за Стилиа Фелиси?
Фак'т ъп ин дъ хед...
напомня ми на някоя от бившите поп-фолк величия но не мога да сси спомня точно коя...
...но въпреки всичко бих я праснал за шестица хахахахаххаха Кой преподавател най ти допада?
Противно на общоприетото мнение...най-много научих от Нели Огнянова...и за мен тя действително беше преподавател...поне в нашата специалност...всичко друго е вятър и мъгла...
Кафтанджиев също е готин...заради безкрайния смях който е правил с рекламите по време на лекции
ЕДИТ: И единствената лекторка на която ходих с удоволствие и не изпуснах нито една лекция: Искра Баева А кой те дразни?
1) Мама Здравка
2) Чичо Здравко
3) Оная по икономика дето и заспах на първата лекция и нивга не се върнах...
4) Асистентката дето ни беше по Стилистика...
Баси къв съм хейтър Във ФЖМК би променил...?
...Ичева А в СУ?
На всяка цена -- > Бюрокрацията Ако можеш да се размениш за 1 ден с някой съфорумец, би избрал...?
ТомаГордеев...да прекарам и аз един ден като комунист
Да...но не се прави нищо за да се обнови...
...загубил е екзотиката в ерата на IMAX, 3D Кино и всякакви симулатори...
Кефа е, че има телескоп и може да се зяпат разни неща...но ако искаш да зяпяш и си стигнала до Смолян...по - добре отиди на Обсерваторията в Рожен...
Ако не се лъжа е в ТОП 3 на най-добрите места за нощно наблюдение на небето
Дичоооу, ами Ес Кей? Ти не обичаш Ес Кей? Всички обичат Ес Кей...
Ениуей, след подобна дискусия като тая по-горе, не бих се намесвала с въпросчета, просто не можах да не отбележа колко убийствено вярно е наблюдението ти за Мастилия... Честно. Повечето ми колеги-мъже не биха й простили и за тройка, пък дори и да не бяха забъркани оценки - но не защото я харесват особено много. Даже напротив. Тя е едно от нещата във ФЖМК, дето никога няма да ми липсват. А те са общо 2.
Успех, Дичо!
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..." В края на ноември
Най- отвратителната ти черта е....?
Най - добрата ти черта е....?
Любим филм?
Любима песен, когато си тъжен?
Любима песен, когато си весел?
Любима песен по принцип?
Любим актьор/ актриса/ певец/ певица/ група?
Какво мислиш за Петър Стоянов?
А за Барак Обама?
А за Джордж Буш и Путин?
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world.... Did u bring in any weapons?
- Of course not! Then you are not changing anything...