За псевдоразбирачите!
- proUSA
- Легендарен флуудър
- Специалност: Журналистика
- Курс: втори
За псевдоразбирачите!
Всички сте чували, че ние българите разбираме от футбол и политика. Но аз си мисля, че разбираме и от ПР или казано с българска абревиетура - ВО.
Повод да се сещам за това е един известен ватман - ПР. Но конкретната причина, е че попаднах на този блог:
http://paoleta.blog.bg/profile.php
Потребителката е написал, че по професия е ПР. По разширена биография се открива тук:
http://www.docs.suhranibulgarskoto.org/ ... vanova.pdf
Никъде не се открива и намек, че завършила ВО или поне има сертификат. Но разбираме, че е завършила Сърбохърватски. По тази логика всеки завършил Сърбохърватски е ПР и всеки завършил ПР е фиолог, а всички накрая се оказват ватмани, защото има един ватман, който е ПР.
Женственото ватманче дори няма висше образование, но се изживява като ПР. Е добре, той може да носи обувки за 1800 долара, да държи правилно коктейлна чаша, да организира конкурси за манекенки, балове и всевъзможни събития на които с удоволствие бих се изповръщал. Тогава, безмислено ли е да се учи ВО? Достатъчно е да си завършил ватманско училище.
Но нещата не стоят съвсем така. Ок, казахме, че всеки завършил ВО е фиолог, т.е. може да стане ватман, се видя, че и ватманите могат да са министър - председатели, или май беше обратното.
Наскоро, по НТВ имаше дискусия за авторското право. Едно момиче говореше издържано с юридически аргументи по темата. Тя твърдеше, че е юрист. Впоследствие се разбра, че е завършила "Интелектуална собственост" в УНСС, но тя живееше в измислен свят, където специалност "Право" е под измисленото име "Интелектуална собственот", завършва се с дипломан работа, а не държавнИ изпити и т.н.
Напразно ли се хабим да учиме?
Повод да се сещам за това е един известен ватман - ПР. Но конкретната причина, е че попаднах на този блог:
http://paoleta.blog.bg/profile.php
Потребителката е написал, че по професия е ПР. По разширена биография се открива тук:
http://www.docs.suhranibulgarskoto.org/ ... vanova.pdf
Никъде не се открива и намек, че завършила ВО или поне има сертификат. Но разбираме, че е завършила Сърбохърватски. По тази логика всеки завършил Сърбохърватски е ПР и всеки завършил ПР е фиолог, а всички накрая се оказват ватмани, защото има един ватман, който е ПР.
Женственото ватманче дори няма висше образование, но се изживява като ПР. Е добре, той може да носи обувки за 1800 долара, да държи правилно коктейлна чаша, да организира конкурси за манекенки, балове и всевъзможни събития на които с удоволствие бих се изповръщал. Тогава, безмислено ли е да се учи ВО? Достатъчно е да си завършил ватманско училище.
Но нещата не стоят съвсем така. Ок, казахме, че всеки завършил ВО е фиолог, т.е. може да стане ватман, се видя, че и ватманите могат да са министър - председатели, или май беше обратното.
Наскоро, по НТВ имаше дискусия за авторското право. Едно момиче говореше издържано с юридически аргументи по темата. Тя твърдеше, че е юрист. Впоследствие се разбра, че е завършила "Интелектуална собственост" в УНСС, но тя живееше в измислен свят, където специалност "Право" е под измисленото име "Интелектуална собственот", завършва се с дипломан работа, а не държавнИ изпити и т.н.
Напразно ли се хабим да учиме?
Последно промяна от proUSA на 04 Апр 2009, 15:57, променено общо 1 път.
Re: За псевдо разбирачите!
Хвана бика за рогите! 
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Преди да започна да се занимавам горе-доле по специалността си съм бил общ работник на изкоп...пиколо и диспечър в СОТ...
...значи ли, че когато (надявам се) стана успешен в професията си...ПроЮесЕйчетата ще започнат да пишат за мен..."Виж го тва пиколо....къде се намърда"
Съди по хората спрямо успехите им...Работя с оня педерас Йожени Минч. от известно време и мога да ти кажа, че е изключително съвестен и добър професионалист...за разлика от многото завършили Пиарки/духачки на некой дебил...
Верно...мазен е...педал е...надут е...претенциозен е...обаче с ресурсите, с които разполага...прави доста добре изпипани събития...
И на мен ми се повръща от баловете му...обаче ако искаш да си професионалист стискаш зъби...и не забравяй, че баловете му са благотворителни (в голямата си част)
И за да отговоря на последния въпрос... НЕ, не е напразно...ама не става само с учене...иска и акъл
...значи ли, че когато (надявам се) стана успешен в професията си...ПроЮесЕйчетата ще започнат да пишат за мен..."Виж го тва пиколо....къде се намърда"
Съди по хората спрямо успехите им...Работя с оня педерас Йожени Минч. от известно време и мога да ти кажа, че е изключително съвестен и добър професионалист...за разлика от многото завършили Пиарки/духачки на некой дебил...
Верно...мазен е...педал е...надут е...претенциозен е...обаче с ресурсите, с които разполага...прави доста добре изпипани събития...
И на мен ми се повръща от баловете му...обаче ако искаш да си професионалист стискаш зъби...и не забравяй, че баловете му са благотворителни (в голямата си част)
И за да отговоря на последния въпрос... НЕ, не е напразно...ама не става само с учене...иска и акъл
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- proUSA
- Легендарен флуудър
Е щом работиш с Жени Минчев ще пиша и за теб.
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
Не е важно какво си учил, а как се проектираш в живота.
проуса, дори да завършиш право с пълна шестица, да си вземеш изпитите с шестици, ако не тръгнеш да търсиш работа нищо няма да направиш
в най-добрия случай добрата диплома помага, но никога не гарантира.
проуса, дори да завършиш право с пълна шестица, да си вземеш изпитите с шестици, ако не тръгнеш да търсиш работа нищо няма да направиш
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Благотворителни за него?Дичоу написа:...и не забравяй, че баловете му са благотворителни (в голямата си част)
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
тва е все 1 да кажеш, че някой журналист не е журналист, защото е завъшил филология
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Ммммм...не....Joker написа:Благотворителни за него?Дичоу написа:...и не забравяй, че баловете му са благотворителни (в голямата си част)![]()
На последния бал на топмоделите в "Шератон" се събраха 16 000 за столична болница...само не мога да ти кажа за коя конкретно
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Днес по RE:TV ледах двама от любимите си псевдоразбирачи: Георги Лозанов (много кофти папийонка) и Ивайло Дичев (доста пооплешивял).... Винаги са ме кефили как умеят да говорят много без да кажат нещо...
Но не ги бях виждал в комбинация... ефектът нещо им се губи заедно... 
- rueva
- Пишеща машина
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: четвърти
аааауууу, Лозанов е много умен (!) и прекрасен въобще - толкова се радвам, като го видя някъде : ) и специално за това предаване чух добри отзиви, ще взема да го гледам, за да реша сама : )
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Нда, и всеки, който изклати някоя специалност, преписва на изпитите, без да е погледнал учебник и за 5 години прочете 10 книги накръст(надявам се да не го надценявам с това число), вече може да се титулува със съответната професия.
Мен лично повече биха ме дразнили такива хора... ама по принцип говоря де.
Мен лично повече биха ме дразнили такива хора... ама по принцип говоря де.
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Надценяваш го.Norwegian Wood написа:прочете 10 книги накръст(надявам се да не го надценявам с това число)
Доган е завършил философия. И не е политик. Казвам го.rueva написа:тва е все 1 да кажеш, че някой журналист не е журналист, защото е завъшил филология
- Norwegian Wood
- Легендарен флуудър
Относно Д. - в "Гласове" всяка седмица пускат от досието му.
Любопитно е да се прочете колко усърдно се е молил на ДС да го пращат на специализации в Оксфорд, въпреки че, по свидетелствата на шефовете му, агентът не владее добре английски език и кръшка от уроците.
Впрочем той и философското си образование, и докторантската си степен е получил благодарение на ходатайството на тайната полиция. Ама то там всичко си пише, и факсимилета има...
п.с. "псевдоразбирачи" се пише слято, сори, че ставам педантичен, ама в журналистическия факултет трябва да се учат такива работи
Любопитно е да се прочете колко усърдно се е молил на ДС да го пращат на специализации в Оксфорд, въпреки че, по свидетелствата на шефовете му, агентът не владее добре английски език и кръшка от уроците.
Впрочем той и философското си образование, и докторантската си степен е получил благодарение на ходатайството на тайната полиция. Ама то там всичко си пише, и факсимилета има...
п.с. "псевдоразбирачи" се пише слято, сори, че ставам педантичен, ама в журналистическия факултет трябва да се учат такива работи
Когато нямаш какво да кажеш, кажи някоя древна китайска поговорка (древна китайска поговорка).
- proUSA
- Легендарен флуудър
Благодаря за поравката!