Бог да го прости - беше чудесен актьор и голям чаровник.
Театър
Модератори: Boromir, Търговецът на кристал
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Re: Театър
Току-що разбрах - починал е Димитър Манчев.

"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
"История за чайка и банда котараци" в Столичен куклен. Колкото за деца, толкова и за възрастни, Страхотен спектакъл, най-доброто, което съм гледала там от доста време насам (изкл. "Голямото кихотене", което си е строго за възрастни).
Препоръчвам горещо и стискам палци за ИКАР, макар да ми е ясно, че няма да им го дадат. *три месеца по-рано, залагам на "Красавицата и Звяра" на ДКТ-Варна*
Сериозно. Много си струва, дори и само за да видите как актьорите се забавляват от сърце и какво, по дяволите, прави Стоян Роянов Я-Я на сцената (цитирам нещо, казано за него другаде: "С две думи, това което прави Я-Я може да се опише като съвременен етно-поп. Той е смесица от джаз хулиган, цигански аристократ и африкански шаман.") Невероятен музикант е страшно се радвам, че се е навил да участва в тоя проект. *Издавам и една тайна - има реплики. Добре, че не са много. Ама как свириииииии... там там таааа рам, там та таааа рам...*

*Снимка: programata.bg
Препоръчвам горещо и стискам палци за ИКАР, макар да ми е ясно, че няма да им го дадат. *три месеца по-рано, залагам на "Красавицата и Звяра" на ДКТ-Варна*
Сериозно. Много си струва, дори и само за да видите как актьорите се забавляват от сърце и какво, по дяволите, прави Стоян Роянов Я-Я на сцената (цитирам нещо, казано за него другаде: "С две думи, това което прави Я-Я може да се опише като съвременен етно-поп. Той е смесица от джаз хулиган, цигански аристократ и африкански шаман.") Невероятен музикант е страшно се радвам, че се е навил да участва в тоя проект. *Издавам и една тайна - има реплики. Добре, че не са много. Ама как свириииииии... там там таааа рам, там та таааа рам...*

*Снимка: programata.bg
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
^Много ме палиш, ПР-ка такава!
Краят на Играта - Бекет - Абаджиева - 199 - !!!
Медея - Диана Добрева - сега в Сълзата - !!!
Тра-ла-ла... навили сме си на пръста да наблюдаваме работата по третата пиеса на Яна Борисова, ама нейсе, нямаме нужните връзки. Тадам - точка.)
Краят на Играта - Бекет - Абаджиева - 199 - !!!
Медея - Диана Добрева - сега в Сълзата - !!!
Тра-ла-ла... навили сме си на пръста да наблюдаваме работата по третата пиеса на Яна Борисова, ама нейсе, нямаме нужните връзки. Тадам - точка.)
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Кой ще я прави? Не, че мога да помогна, ама поне да знам какво се случва, че тия дни, забележи, НЕ МИ ОСТАВА ВРЕМЕ ЗА ТЕАТЪР!
Едни котараци изгледах за затвърждаване на впечатлението преди няколко дни - и толкова. Я-Я се окършва на сцената, става все по-адекватен, много ме радва.
А Абаджиева ме съмнява - просто твърде много обичам Бекет - наистина ли е !!! ?
Едни котараци изгледах за затвърждаване на впечатлението преди няколко дни - и толкова. Я-Я се окършва на сцената, става все по-адекватен, много ме радва.
А Абаджиева ме съмнява - просто твърде много обичам Бекет - наистина ли е !!! ?
В края на ноември
В края на ноември
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Наистина е!*ким*
Въпреки че бях като зомби в тоя ден и припаднах минути след напускането на салона. Слагам удивителна, а това не се случва често.
И двете й нови пиеси ще си ги поставя Галин Стоев (пхаххаха... от другия край на света, соу, Шпатова щяла да ръководи репетициите в Младежкия).
ПП: А ние с многото време, като нямаме пари, знаете ли какво ни е? Не се оплаквайте!
Въпреки че бях като зомби в тоя ден и припаднах минути след напускането на салона. Слагам удивителна, а това не се случва често.
И двете й нови пиеси ще си ги поставя Галин Стоев (пхаххаха... от другия край на света, соу, Шпатова щяла да ръководи репетициите в Младежкия).
ПП: А ние с многото време, като нямаме пари, знаете ли какво ни е? Не се оплаквайте!
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Абе, да ти кажа, ние с малкото време май наистина не бива да се оплакваме, щото кризата и нас неусетно (или съвсем осезаемо) взе да ни застига, та поне като нямаме пари да сме всяка вечер по спектакли, да не ни е яд *щото и без това нямаме време*
Бекет ще го видя, беше ми интересно и преди да ми кажеш, но сега вече върви и с препоръки - а това, поне за мен и по отношение на Абаджиева, е важно.
Галин Стоев вече показа, че може да се оправи с текстовете на Яна Борисова, та ще се гледа, когато излезе - но ако наистина ще се работи така, както казваш, ще е too much Шпатова in it ииии.... не че не я харесвам, просто май пак ще разчитам на препоръки, за да отида.
Аз си чакам "Мрежата" в СКТ - спектакъл за възрастни, дело на "моя" екип. Ноооо... вероятно ще трябва да почакам до старта на новия сезон, че така като гледам текста, чисто техническата реализация ми изглежда трудо- и времеемка.
Бекет ще го видя, беше ми интересно и преди да ми кажеш, но сега вече върви и с препоръки - а това, поне за мен и по отношение на Абаджиева, е важно.
Галин Стоев вече показа, че може да се оправи с текстовете на Яна Борисова, та ще се гледа, когато излезе - но ако наистина ще се работи така, както казваш, ще е too much Шпатова in it ииии.... не че не я харесвам, просто май пак ще разчитам на препоръки, за да отида.
Аз си чакам "Мрежата" в СКТ - спектакъл за възрастни, дело на "моя" екип. Ноооо... вероятно ще трябва да почакам до старта на новия сезон, че така като гледам текста, чисто техническата реализация ми изглежда трудо- и времеемка.
В края на ноември
В края на ноември
-
dpiliev
- В началото бе словото
- Специалност: АДТ
- Курс: завършил
Здравейте,
Да се включа и аз в дискусията с една покана... За сряда 11 февруари в ТР Сфумато - "Дакота / Верига от думи".

Поздрави,
~Делян Илиев (НАТФИЗ "Кр. Сарафов)
Да се включа и аз в дискусията с една покана... За сряда 11 февруари в ТР Сфумато - "Дакота / Верига от думи".
Поздрави,
~Делян Илиев (НАТФИЗ "Кр. Сарафов)
- Прикачени файлове
-
- ZA VITIZ copy small.jpg (30.82 KiB) Преглеждано 211 пъти
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Г-не, поканите - на хартиен носител, ако може?:Д
Ние така или иначе щяхме да идем, ама какво е това канене вашето?
Шейм он ю.
---
*Нахалството ни няма граници. Натфиз ме вика:Д
Ние така или иначе щяхме да идем, ама какво е това канене вашето?
Шейм он ю.
---
*Нахалството ни няма граници. Натфиз ме вика:Д
-
dpiliev
- В началото бе словото
- Специалност: АДТ
Лелее... аз явно съм подценил обществото, виноват!
Да го кажем така -
ей тука ми попада на 11-ти виждам, че има в Сфумато едно представление, а, ето качих му и плаката... а!

Да го кажем така -
ей тука ми попада на 11-ти виждам, че има в Сфумато едно представление, а, ето качих му и плаката... а!
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
Мрън.
Не съм гледала нещо читаво от 1000 години... В сряда съм На моноспектакъла на Камен Донев. Много суперлативи чух , но по незнайни прични не ми вдъхват съвсем доверие. Отзиви ениуан? 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Оффф... нелош актьор, който обаче мисли толкова много за публиката си, че изтърва юздите на спектакъла, само и само да й се хареса. Т.е. и да, и не. Но съм почти сигурна, че ще ти хареса - най-малкото заради тълпата, която несъмнено го обожава. Ще ти повлияе.
Ако искаш безумно добър моноспектакъл - "DUENDE" на Татяна Лолова в 199. Съсипващо добро е, там имаш всички възможни препоръки от моя страна. Няма човек, с когото да сме ходили, който да не го е харесал. Той е хем много, много сериозен, ако разбираш за какво ти говори, хем, дори и да не разбираш, е смях със сълзи. Тя е прекрасна, безкрайно светла и много, много чаровна. Ако не си го гледала, отиди.
Иначе за мен името в моноспектаклите е Румен Гаванозов, но там нещата са специфични. Трудно го препоръчвам, стига ми аз да го обичам. Някак... предостатъчно е.
Впрочем... този аватар е безобразно верен.

Ако искаш безумно добър моноспектакъл - "DUENDE" на Татяна Лолова в 199. Съсипващо добро е, там имаш всички възможни препоръки от моя страна. Няма човек, с когото да сме ходили, който да не го е харесал. Той е хем много, много сериозен, ако разбираш за какво ти говори, хем, дори и да не разбираш, е смях със сълзи. Тя е прекрасна, безкрайно светла и много, много чаровна. Ако не си го гледала, отиди.
Иначе за мен името в моноспектаклите е Румен Гаванозов, но там нещата са специфични. Трудно го препоръчвам, стига ми аз да го обичам. Някак... предостатъчно е.
Впрочем... този аватар е безобразно верен.
В края на ноември
В края на ноември
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
Благодаря! ^^ Сега ще отида с една иде по-чиста съвест и половин идея по-малко предубеждения (ужас
).
Колкото за Таня Лолова - с удоволствие. Много я харесвам като актриса, направо гениална е. И не съм гледала въпросното представление. Ще гледам скоро да поправя този пропуск. Скоро.
(мерси за ава, истината не може да бъде приривана. =) )
Колкото за Таня Лолова - с удоволствие. Много я харесвам като актриса, направо гениална е. И не съм гледала въпросното представление. Ще гледам скоро да поправя този пропуск. Скоро.
(мерси за ава, истината не може да бъде приривана. =) )
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- theDarkSite
- Танцуващия с клавиатури
Днеска бях на "Ромео и Жулиета", русенски театър, който гостуваше в Народния
Мога да кажа само, че режисьорът беше показал много безумна и брутална интерпретация на пиесата, да не говорим, че беше страшно цинично пресъздадена о.О Това хубаво, нужно е малко осъвременяване на класическата драма, но малко се беше поувлякъл
Беше наблегнато на много места на секса, на разхищението (отецът даже беше хванат с момиче в леглото му
) и на махленството
На всичкото отгоре по средата на сцената беше трясната една кола, иди разбери защо
Имаше и някакво малко момиченце с крилца, мислехме в началото, че е купидонче, ама нямаше стрели, а и постоянно беше следвано от две детегледачки... WTF
Бе имаше голям процент абстракционизъм
Интересното беше, че постоянно около тях се въртяха силуети в червени наметала, и огато някой умреше, те се надвесваха над него, покриваха го и го отнасяха. Злокобно и супер яко за атмосферата
Но ако изключим това, самата постановка не беше нищо кой знае какво
Но не съжалявам, че отидох, повечето актьори бяха невероятни в играта си, хареса ми как изпълняват монолозите си, имаше страст! Ако пак гостуват, или имате път към Русе, посетете го, любопитен е ^^
- bubbly_water
- Легендарен флуудър
- Специалност: културология
- Курс: първи
Гледах "Пигмалион". много ме дразнеха преди антракта с всичкото това забавяне и "Аз ще я науча" "вземете си я, няма да се занимавам с това същество", но втората част ме зарадва... аз си знаех,ч е така ще стане накрая 
В края на краищата това е векът на книжната кърпичка. Изсекваш носа си в един човек, смачкваш го, пускаш водата, посягаш към друг, изсекваш се, смачкваш, пускаш водата. Всеки иска да смачка другия.
-
Art[less]
- Пишете, о, братя
- Обратна връзка:
Наистина е много Шпатова, но не и прекалено. На мен ми понесе. Текстът прозира, поне това. Стига ми. Изрита здраво абстинентната ми криза отзад и се прибирах с 'лапешки подскоци))))))Търговецът на кристал написа:Галин Стоев вече показа, че може да се оправи с текстовете на Яна Борисова, та ще се гледа, когато излезе - но ако наистина ще се работи така, както казваш, ще е too much Шпатова in it ииии.... не че не я харесвам, просто май пак ще разчитам на препоръки, за да отида.
Накратко:
Да съблечеш костюма, като на игра, забравил какво си скрил в джобовете отвътре.
Излизаш и те галва, Той, Животът, поунесен от преструване.
Бутафорни смях и плач, (под)усмивки и повяване с ветрило. Познай кой съм? А аз кой бях всъщност?
Чуваш ли я още? Песента от детството, мелодията на сбъдване? Шшшт! Тихо. Отвори очи, постой, почакай и сами ще дойдат. Въпросите. Още само миг и ще го видиш, не, ще го усетиш в себе си, голото красиво. Прегърни го, да се стопли(ш)...
Владо Пенев, Велчовски, Малин, Станка Калчева, Ангелина Славова... и един статичен Николай Луканов.
Залата, колкото и малка да е, бе събрала в себе си повече хора, незаинтересовани от театър, отколкото някога съм срещала на едно място. Майната им на такива люде, бе! Превръщат любимото ми изкуство в бизнес *бенг-бенг!*
Feed Me!