Btw исках да питам за точката "Изменения в Конституцията" - чак сега видях, че не фигурира отделно в конспекта - към въпроса за Константин Стоилов ли спада или не се класира никъде?
1-ви курс Право (2008 - 2009)
- Freckles
- В началото бе словото
- Курс: първи
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Критериите за оценяване на устен изпит винаги са относителни, но рано или късно "справедливостта възтържествува". Който един път е минал метър, все някога ще си получи реалната оценка
Btw исках да питам за точката "Изменения в Конституцията" - чак сега видях, че не фигурира отделно в конспекта - към въпроса за Константин Стоилов ли спада или не се класира никъде?
You know when you're a kid and catch bugs and put them
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...
Право, 2-ри курс, 13-та група
in a jar, you poke breather holes in the lid...
So I figured that maybe the stars above us in the darkness
aren't stars but breather holes in a much larger jar...
Право, 2-ри курс, 13-та група
Теглят се по един билет с различен цвят за двете части на историята. Имаш около 10-15 минути да си попишеш на спокойствие. След това започва да се заяжда за всяка втора дума, особено ако има леееекичко кривване от терминологията. Накрая след като те смачка ти пише 4 :>
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Аз мисля, че това не се включва в конспекта. Такъв въпрос няма. Аз лично го прочетох, защото смятам, че информацията може да се включи в други въпроси, а такива има. А и въпросът за измененията не е много дълъг
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
За Изменението: като фактология не е нужно да го включваш в никоя тема. Но нищо не ти пречи да го прочетеш веднъж, не е дълъг (все 1 от лекциите или от учебника), а и не се знае дали няма да му хрумне да ти зададе въпрос в тази връзка ако изтеглиш тема, свързана пряко с Конситуцията.
Don't think you are, know you are!
- Fletcher Lind
- От дъжд на вятър
На мен ми се падна точно това - пита само за изпълнителната, законодателната и съдебната власт, без каквато и да е странична информацияbobenceto написа:Колеги, имам 1 въпросче![]()
"Правомощия на монарха в изп., законодат и съд. власт" , ако ми се падне тоя въпрос трябва ли да говоря за регентство, настойничество, наместничество и за личните права и прерогативи или направо да започна от правомощия в изп. власт?
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
Шегувкаш си се ти, шегувкаш се, ама на мен вече ми се случи при първото четене на учебниците. Тъкмо бях прочел втория учебник и вечерта не можах да заспя дълго време, а като заспах сънувах ЗПИ, ЗЗД, ЗН и други З-та. А на сутринта майка ми ми каза, че даже съм бълнувал търговския закон и някакъв френски закон за превоз на пътници и товари!!!joruuu написа:Задаваме странни въпроси, защото психясваме от това ИБДП. Имам чувството, че някои може и да го сънуват този изпит. На всеки му се иска вече да мине , да свърши , да се приключи най-сетне
Само да мина това ИБДП, само да минееееееееее.......
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

Някой може ли да даде линк към датите на изпитите ?
Е много хора сме сънували изпита - аз сънувах тройка, други са сънували шестици 
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Обратна връзка:
Хаха, припомних си времето когато учих темата по история за първата половина на ІХ век и сънувах битката при Върбишкия проход
Разликата сега е , че нямам много време за сънуване, използвам нощта за четене :/
Студени са сградите,
но нашият град,
но нашият град,
- Advocate
- Драскач
Нищо де все някога спиш , то и през деня може да се бълнуваjoruuu написа:Хаха, припомних си времето когато учих темата по история за първата половина на ІХ век и сънувах битката при Върбишкия проход![]()
![]()
Разликата сега е , че нямам много време за сънуване, използвам нощта за четене :/
Salus populi suprema lex
Другият ми съвет е: даже и да знаете малко по даден въпрос, опитайте се да говорите убедително това, което знаете, при мене се получи. Е, не на 100%, ама не може и душата в... Абе, сещате се 
- nikinho
- От дъжд на вятър
Добре, искам да попитам, ако да речем не съм отговорил добре по някой от въпростие и се заяде (което няма да ме изненада) и ми каже: " Колега, защо сте дошъл неподготвен за изпит ?! " ... ясно, че няма да тръгна да му отговарям, да му философствам и т.н. ... ама кажете каква реакция да извадя ... само да мълча и да глатя глава ли ... споделете, че вече е тежко положението и се моля за 3 
- Fletcher Lind
- От дъжд на вятър
На мен точно това ми каза и ми писа четворка. 
Извращавайки миналото, извращаваме настоящето.
- nikinho
- От дъжд на вятър
Ок, ама мен може и да не ме сполети това щастие за толко ... и как реагира ако не е тайна