Правилно, правилно адаш. Много беше важно, на какво настроение ще случиш. Аз го случих в добро и минах лесно. Милсех си, че и другите ще минат като мен, ама явно не е било така. Опредлено е супер шибано така.Nikieh написа:Ето ви едно адекватно и доста по-реално коментарче за това как протича изпитът (с риск да изям бан, а и защото само спамите глупости и нищо полезно):
Елате сутринта, независимо дали сте първа, трета, осма или която и да е група за деня. Няколко човека днес дойдохме в 11 и бяхме последни в списъка, а повярвайте ми, не искате да сте от последните. Всъщност днес скъсаните бяха "малко" повече от един, явно с възрастта настроението намалява с всеки ден (намек). Така положението е следното: Първите не правят впечатление, колкото и уникални идиоти да са и си взимат изпита. Последните (сред които бях и аз днес) трябва да се преборят с един (извинете ме за израза, но наистина няма по-подходящ) нервозен старец, който си търси на кого да си го изкара. Моят изпит протече сравнително забавно. Оплетох първия въпрос и надеждата ми остана с втория, който знаех бая добре (реално като за около 5ица), но при първата дребна грешка любимият ви професор ме прекъсна и почна да ме храни що съм дошъл неподготвен. Разбира се ми идеше да му кресна кой нарича неподготвен, но от съображения за диплома се сдържах. После ме пита дали да ми пише три аз му казах "ми добре", а той се накефи и ми писа 2 нарочно.
Та за да съкратим историята, това ме наведе на мисълта: защо по дяволите СУ се мисли за най-елитния университет в БГ, след като образованието не е по-добро, оценява се според настроение. Кво тогава ни различава от всички останали университети, които всяка година биват изкарвани за супер смотани в сравнение със СУ? Че справедливост в оценяването все съм знаел ама чак пък да те скъсат от настроение си е WTF?!
Не си мислете, че с този пост целя да ви плаша или че ми е гадно че са ме скъсали, затова храня наред (то си е така, но не си го мислете![]()
), но мисля че има нужда от поне едно реално мнение на тая тема. Така де и аз, и вие знаем, че тук пишат зубарчета предимно (не се обиждайте, просто приемете, така е), който са минали с кеф, ама искат да го изкарат едва ли не като тетрис лесно. Еми да ама не.
Кофти и за другите скъсани днес, на фона на тежките идиоти, които минаха си е жалко, наистина. Така че на които му предстои изпита ще кажа само да е там от сутринта пък ако ще да кажете че Земеделския закон е дело на БЗНС, пак ще минете, ако не е на кеф ще се видим Септември, заслужено или не. А ако ви скъса за кеф, еми кофти е да знаеш че знаеш и да имаш 2.
Толкоз от мен, надявам се да съм бил полезен и да предотвратя поне някое късане с инфото
1-ви курс Право (2008 - 2009)
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Re: 1-ви курс Право (2008 - 2009)
Nikieh, съгласен съм за доста неща - тази теория за "нервозния" старец я открих още първия ден от колегите, които минаха последни, затова и казвам на всички да са от първите, причини има много. Не съм съгласен, че можеш да даваш определения кой какъв е ...
С риск да обидя някого - Да, съгласен съм, наистина първия ден имаше хора, които спокойно можеха да бъдат скъсани...
П.С. И това за настроението със сигурност е така, а и зависи наистина от възрастта.. Лично се убедих, а и от колеги от горните курсове мненията варират от...до...
С риск да обидя някого - Да, съгласен съм, наистина първия ден имаше хора, които спокойно можеха да бъдат скъсани...
П.С. И това за настроението със сигурност е така, а и зависи наистина от възрастта.. Лично се убедих, а и от колеги от горните курсове мненията варират от...до...
- Nikieh
- В началото бе словото
- Курс: първи
@Advocate
Мнението ми е достатъчно адекватно, благодаря за оценката. Все пак поста ми беше главно за да помогна на тези които им предстои изпита, за да бъдат подготвени за тази ситуация. Защото ако аз знаех, че подобно нещо може да ми се случи сега нямаше да водим разговора нали?
Относно зубърите, ами не сам си решавам кой е и кой не е и да ти кажа за сега не съм бъркал. Считам че винаги съм прав, засега е вярно и мисля да продължа така. А и не мислете, че само така го казвам, чел съм достатъчно, за да преценя. И все пак, директно не съм нарекъл никой зубър, който се засяга явно има защо
На всички, които не са минали още пожелавам благ, а не нервозен изпит и да сме по-малко Септември, че да минем бързо и да няма такива проблеми
Мнението ми е достатъчно адекватно, благодаря за оценката. Все пак поста ми беше главно за да помогна на тези които им предстои изпита, за да бъдат подготвени за тази ситуация. Защото ако аз знаех, че подобно нещо може да ми се случи сега нямаше да водим разговора нали?
Относно зубърите, ами не сам си решавам кой е и кой не е и да ти кажа за сега не съм бъркал. Считам че винаги съм прав, засега е вярно и мисля да продължа така. А и не мислете, че само така го казвам, чел съм достатъчно, за да преценя. И все пак, директно не съм нарекъл никой зубър, който се засяга явно има защо
На всички, които не са минали още пожелавам благ, а не нервозен изпит и да сме по-малко Септември, че да минем бързо и да няма такива проблеми
Say "hello" to my little friend...
- Scorpion
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
Без да съм минал, съм наясно, че всичко е на късмет - какви въпроси ще ти се паднат, на какво настроение на преподавателя ще случиш. То се е видяло, че и най-подготвените без късмет не могат да постигнат желаната оценка, а какво остава за другите. В университета справедливост съм се отказал да търся отдавна.
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
- Advocate
- Драскач
@Nikieh
Виж не съм казвал че мнението ти не е адекватно.Казах че си под състояние на афект.Освен това не съм казвал и че не си чел , съмнявам се дори в подобно нещо , случва се на всеки септември ще го вземеш.
Така за зубарите , ако с последните ти думи визираш мен е можеш да поразпиташ и тук ,който ме познава да ти каже колко яко съм зубар
Иначе се опалих просто защото не е справедливо спрямо другите.Но няма значение важното е че с няколко поста и с помоща на колегите се разбрахме
А за това че винаги си прав , мда хубаво е да е така ,но все пак понякога може и да грешиш ,все пак обаче това е друга тема в която не искам да задълбаваме че много оффтопик ще стане 
Виж не съм казвал че мнението ти не е адекватно.Казах че си под състояние на афект.Освен това не съм казвал и че не си чел , съмнявам се дори в подобно нещо , случва се на всеки септември ще го вземеш.
Така за зубарите , ако с последните ти думи визираш мен е можеш да поразпиташ и тук ,който ме познава да ти каже колко яко съм зубар
Salus populi suprema lex
- nikinho
- От дъжд на вятър
- Курс: трети
Добре, ако отидем в 11 примерно в колко часа ще влезнем ?! В 13 ли, когато вече се е изнервил на макс и къса за щяло и за нещяло? Е т'ва е .... без коментар ... ако си 1-ви сутрин щом е още свеж и нищо не знаеш ще минеш, ама ако си последен и пак айде не да знаеш въпросите перфектно, ама да можеш да отговориш колкото да не те скъсат и при най-малкото нещо да те подсече и да те направи на нищо, не е прав - па къвто ще да е, конституционен съдия и професор и т.н. ... еми човек е, да, не е машина, ама пък оценяването да е равнопоставено за всички
П.С. Евала на всички зели изпита
П.С. Евала на всички зели изпита
- explorer
- Да живей словото
- Обратна връзка:
Ами аз имах, ама така и не ми потрябва... Ако все пак искаш, ето ти линк - актуалният еAdvocate написа:Имам един въпрос - казаха ми че трябва да си носим чист конспект ?
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- Advocate
- Драскач
Не , благодаря все пак , но имам конспект.Въпроса ми е защото казаха че на билетчетата имало само номер и трябвало да си носиш чист конспект.
Salus populi suprema lex
- Grunge_Down
- Драскач
- Специалност: право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Това не е вярно. Минах онзи ден - не съм сигурна дали има номер на темата на билета, но е дадена пълната й формулировка, както е по конспекта.
Don't think you are, know you are!
Извинете, колеги, може ли някой, който вече е минал изпита да каже как в крайна сметка стоят нещата с тези билети. Има ли номер или е пълното заглавие на темата? Трябва ли ни конспект, ние ли си записваме темите, той ли пази билетчетата в себе си... изобщо как стоят нещата, че май има доста нясното по този въпрос.
Neque imbellem feroces progenerant aquilae columbas
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Абсолютно пълното заглавие е. Днес бях. Какво значение има, дали си записваш темата или не? Защо задавате такива въпроси?
- joruuu
- От дъжд на вятър
- Специалност: Право, 7група
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Задаваме странни въпроси, защото психясваме от това ИБДП. Имам чувството, че някои може и да го сънуват този изпит. На всеки му се иска вече да мине , да свърши , да се приключи най-сетне 
Студени са сградите,
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
но нашият град,
той не е само купчина от камъни...
-
perperak
- В началото бе словото
- Специалност: pravo
Сега, искам само да констатирам, че като цяло те разбирам ,че си доста афектиран от неприятните събития във връзка с наистина един от най-сложните и трудни (в психологически и учебен аспект) изпити. Разбирам, че както всеки, носещ тегобите на големия си опит и възраст човек, може и да има по-странно държание и различни представи от твоите. Наистина съгласен съм с теб, че има голяма доза субективизъм и че понякога професорите прекаляват, както е в случая. Но не мога да се съглася с някои неща, които виждам ,са направили впечатление явно само на теб и то уви не съвсем верно такова. Първо не виждам защо трябва да даваш съвет кога да се ходи на изпита. Самият изпит си има точно определен час и всеки, който е взел на сериозно съответното изпитание е длъжен да бъде половин час по-рано на място (най-малкото за да се ориентира и адаптира). Този половин час по рано би ти осигурил достатъчно добра позиция в списъка дори да приемем за верни разсъжденията и заключенията ти относно първите и последните. Първо искам да ти кажа, че искрено съжалявам за несправедливото ти оценяване. Но оттук вече ще изложа несъгласията си към това, което казваш. Аз бях 17 един от последните като се има предвид, че бяхме 1 група. Имам 5 като можеше и за 6 да претендирам. Всички след мен имаха 5 или 6, включително и последният. Тук искам да спомена за зубарите, каквито са според теб повечето. Нямам представа, но се съмнявам, че е съвсем така и то за всички. Като цяло правото е специалност, която предполага присъствието на т.нар. зубари или по скоро на хора с навик за висока подготовка, тъй че не знам защо внедряваш гимназиални термини тук. Лично аз съм бил на 2 лекции от началото и съм учил 6 дена за изпита. Никога не съм чел форуми и за 1ви път ми се случва покрай този изпит, който наистна буди сериозно напрежение именно затова ме принуде да чета за информация. Докато не прочетох твоето мнение аз нямах регистрация и си направих, за да ти пиша. Като информация искам да ти споделя, че едни от най-силните ни от групата влязоха първи - скъсани или с доста слаби оценки излязоха съответно, което мен ме обезвери и почти обезсърчи. Практиката показва, че първите го отнасят, сега ти ми казваш, че са последните - явно не е там въпросът. Според мен всичко зависи от това какъв вид ще представиш пред изпитващия. Този изпит е колкото за доказване на знания, толкова и за здрава психика. Като съвет от мен към бъдещите, подлежащи на изпит - стегнат вид, самоувереност независимо дали знаете или не знаете, задължителен визуален контакт с професора и не забравяите - това което вие мислите за заядка е неговото крайно странно, професионално изкривено чувство за хумор, което като цяло не е породено от лошо, затова не се връзвайте. Разбира се и късмет при въпросите. Ако се спазят тези критерии и също бързина и точност в изказа 4ката е лесна. Отново съжалявам, затова което ти се е случило, след като обвиняваш субективизма в изпита, поне ти недей да разсъждаваш толкова субективно. Това, което излезе като заключение от нашия изпитен ден е - 80 % представяне и 20% настроение на изпитващия. Няма нищо страшно ако успееш да запазиш самообладание.Nikieh написа:Ето ви едно адекватно и доста по-реално коментарче за това как протича изпитът (с риск да изям бан, а и защото само спамите глупости и нищо полезно):
Елате сутринта, независимо дали сте първа, трета, осма или която и да е група за деня. Няколко човека днес дойдохме в 11 и бяхме последни в списъка, а повярвайте ми, не искате да сте от последните. Всъщност днес скъсаните бяха "малко" повече от един, явно с възрастта настроението намалява с всеки ден (намек). Така положението е следното: Първите не правят впечатление, колкото и уникални идиоти да са и си взимат изпита. Последните (сред които бях и аз днес) трябва да се преборят с един (извинете ме за израза, но наистина няма по-подходящ) нервозен старец, който си търси на кого да си го изкара. Моят изпит протече сравнително забавно. Оплетох първия въпрос и надеждата ми остана с втория, който знаех бая добре (реално като за около 5ица), но при първата дребна грешка любимият ви професор ме прекъсна и почна да ме храни що съм дошъл неподготвен. Разбира се ми идеше да му кресна кой нарича неподготвен, но от съображения за диплома се сдържах. После ме пита дали да ми пише три аз му казах "ми добре", а той се накефи и ми писа 2 нарочно.
Та за да съкратим историята, това ме наведе на мисълта: защо по дяволите СУ се мисли за най-елитния университет в БГ, след като образованието не е по-добро, оценява се според настроение. Кво тогава ни различава от всички останали университети, които всяка година биват изкарвани за супер смотани в сравнение със СУ? Че справедливост в оценяването все съм знаел ама чак пък да те скъсат от настроение си е WTF?!
Не си мислете, че с този пост целя да ви плаша или че ми е гадно че са ме скъсали, затова храня наред (то си е така, но не си го мислете![]()
), но мисля че има нужда от поне едно реално мнение на тая тема. Така де и аз, и вие знаем, че тук пишат зубарчета предимно (не се обиждайте, просто приемете, така е), който са минали с кеф, ама искат да го изкарат едва ли не като тетрис лесно. Еми да ама не.
Кофти и за другите скъсани днес, на фона на тежките идиоти, които минаха си е жалко, наистина. Така че на които му предстои изпита ще кажа само да е там от сутринта пък ако ще да кажете че Земеделския закон е дело на БЗНС, пак ще минете, ако не е на кеф ще се видим Септември, заслужено или не. А ако ви скъса за кеф, еми кофти е да знаеш че знаеш и да имаш 2.
Толкоз от мен, надявам се да съм бил полезен и да предотвратя поне някое късане с инфото
- Bushmen
- Драскач
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Ох като гледам всичко тука, изпитът е като руска рулетка. Зависи от падналите се теми, настроения, кой кога минава, дали ще се панира или не. Затова не ги обичам устните изпити : (. Иначе до събота ще се чуят още повече отзиви, което май на мен само лошо ще ми повлияе
. Вместо да уча.... И един въпрос. Отрицателно ли го възприема Токушев ако говориш и по някакви по-исторически теми - не толкова правни. Всмисъл някои теми го предразполагат да не говориш само за членове, институти и т.н. , а и за събитията, които ги предизвикват?