Прием с матури!
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir
- mother_north
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
В ОЩЕ 14 СПЕЦИАЛНОСТИ ЩЕ СЕ ВЛИЗА С МАТУРА
Някой знае ли кои точно са тези специалности??
Един е моят бог и той е Кърт Кобейн!
Re: В ОЩЕ 14 СПЕЦИАЛНОСТИ ЩЕ СЕ ВЛИЗА С МАТУРА
и мен ме интересува, защо никъде не пише
Остатъкът от живота Ви се определя в момента. С мечтите, които преследвате...и решенията, които взимате. И човекът, които Вие решите да бъдете...И остатъкът от живота Ви започва сега... 

-
sunny_light
- В началото бе словото
Искам съвет
Мисля да кандидатствам с история и БЕЛ и искам втората ми матура да е по история . Въпросът ми е дали оценката ми от матурата ще влиза в общия бал? Искам да вляза право, така че трябва да знам дали да избирам друг предмет за втората матура, за всеки случай! 
-
lacuna_coil
- Писаружяк
Re: Искам съвет
Още ли не са ви дали заявлението,в което да попълните по какво ще се явявате на втора матура ?
Иначе,на мен също втората матура ще ми е история
Мисля,че оценката от матурата влиза в общия успех от средното образование
Иначе,на мен също втората матура ще ми е история
Мисля,че оценката от матурата влиза в общия успех от средното образование
Re: Искам съвет
Влиза в общия успех от дипломата, но доколкото си спомням, само в УНСС гледат цялата диплома, във ВТУ гледаха само матурата по БЕЛ, а в СУ ти вземат по-високата оценка- през годините или тази от матурата.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
Прием с матури!
От предишните теми разбрах,че СУ е ще приема с матури,Но по кои специалности и дали е вярно,че се гледат оценките на предметите,с които ще кандидатствам, а не цялата диплома!

-
gabi..gabi
- В началото бе словото
Re: Прием с матури!
Нямам новия им справочник, но някъде четох, че ще приемат с матури в някои специалности (на знам кои точно), но оценката ще е умножена по 2.5 вместо по 3, което нагледно не е много, ама всъщност си е.
Ако е вярно това и на матура имаш 5 и в дипломата имаш кръгли 5'тици ще имаш БАЛ 5*2.5+5+5 = 22.5 (вече зависи от специалността, в която кандидатстваш), а ако имаш 5 на изпит БАЛът ще ти е 25. Както казах зависи от специалността и наплива към нея.
Ако е вярно това и на матура имаш 5 и в дипломата имаш кръгли 5'тици ще имаш БАЛ 5*2.5+5+5 = 22.5 (вече зависи от специалността, в която кандидатстваш), а ако имаш 5 на изпит БАЛът ще ти е 25. Както казах зависи от специалността и наплива към нея.