Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от ники »

Ако всеки си гледаше основно в своята паничка, нещата щяха да са съвсем различни. Тя цялата Мара втасала, а някой изведнъж станаха големи граждани.

А за Камелия не мога да отговарям. Това все пак е интернет. Дори и да си крие името, е в правото си.
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Ники, ти въобще разбираш ли за какво ти говоря.

Да, прав си в едно идеално общество всеки гледа в своята паничка, разбирай СВОИТЕ ОТГОВОРНОСТИ. Но ако някой от мързел, глупост, алчност си гледа в своята за сметка на чуждата, нали някой трябва да го контролира. Следиш ли ми мисълта?

Това право за какво го учиш, ако не е тайна?
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Gia написа:Ники, ти въобще разбираш ли за какво ти говоря.

Да, прав си в едно идеално общество всеки гледа в своята паничка, разбирай СВОИТЕ ОТГОВОРНОСТИ. Но ако някой от мързел, глупост, алчност си гледа в своята за сметка на чуждата, нали някой трябва да го контролира. Следиш ли ми мисълта?

Това право за какво го учиш, ако не е тайна?
Ми, честно казано не ти следя съвсем подробно мисълта. Не се напичай. Контролирай си, който искаш, ама чак да ме съдите тука и да ме квалифицирате някакси...

Правото пък какво общо има? Уча го, защото ми е интересно и бих искал един ден да направя кариера в тази област. Ти какво очакваше да чуеш?
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Целта ми не е да те контролирам. Още по-малко да те квалифицирам. Както виждаш, те оставям сам да се квалифицираш.

Засега се САМОквалифицираш като студент по право с желание за кариера като юрист. :) Нали?

Защо не с желание за кариера като журналист? Или пекар-сладкар?

Желанието за кариера е похвално, но по същество не обяснява защо си избрал това, а не онова. А аз това те питах. :)
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Еми, аз ти казах - интересно ми е, винаги съм харесвал работата в тази сфера. Как да ти кажа защо? Просто ми харесва и толкова. От практическа гледна точка вярвам, че ще мога да се реализирам сравнително лесно и ако съм способен, ще мога да изкаравам и достатъчно пари. Добре, какво общо с темата има това?
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Ама аз не мога да разбера как изобщо ме питаш. Честно.

Какво ли пък общо може да има правото с беззаконието/лошите закони/нарушаването на законите/неспазването на законите и с гражданската активност?!? :shaking2:

Знаеш ли каква крещяща нужда имат граждански активните хора от помощта на хора с правни познания?!? Не ти говоря само за протести.

Не знаеш, защото не те интересува.

Тъй не разбрах какво й е на тази "сфера" - правото специалното, че човек да й посвети младините, енергията и разсъдъка си?

И сега вече си позволявам да те квалифицирам - празна, загубена работа е това. И на време, и на сили, а бе изобщо...
...
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Не става въпрос за беззаконие...

Ама я си гледай си работата! Ква си ти, че да ми правиш оценка на избора и на живота? Е за това е важно всеки да си гледа в паничката. Ай сиктир с глупостите ви.
desssy
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от desssy »

Gia написа:
И сега вече си позволявам да те квалифицирам - празна, загубена работа е това. И на време, и на сили, а бе изобщо...
Адски ми е интересно с какво право.... то е смешно. Да квалифирицаш някого. Още повече форумец, който не познаваш.
Пази си времето и силите за нещо по-ползотворно.
Just Smile! :):):)
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Познавам го от щуротиите, които изписа тук. Рядко си позволявам да слагам етикети на хората, но аз го попитах няколко пъти и той общо взето сам се квалифицира :) Аз само обобщих, така да се каже...

Иначе си права. Загубих си времето, ама от 'де да знам, че няма да се получи реакция. Получи се, де, но не желаната.

И какво общо има форумец-нефорумец. Ала-бала. Аз си говоря с Ники Пенчев. Така е, когато е лично. Боли :wink:
...
desssy
Пишете, о, братя
Курс: кандидат-студент

Мнение от desssy »

Gia написа:
И какво общо има форумец-нефорумец. Ала-бала. Аз си говоря с Ники Пенчев. Така е, когато е лично. Боли :wink:
Съмнявам се да му пука честно казано.
Пишете в една тема, противоположни мнения, конфликт... случва се всеки ден.
Доколкото забелязах, ти първа започна. А и сама разбра, че няма смисъл.
По-добре е да спреш с острите изказвания и да продължите по темата.
Just Smile! :):):)
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Това е темата.

С Ники си имаме "закачка" отдавна. :)

И да, мисля, че му пука...
...
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

ники написа:...

Нещо не се справям да проследя мисълта ти. Пък и на останалите. Одеве каза, че си щял да излезеш, ако протестът беше за сваляне на кабинета, после казваш че не става въпрос за беззаконие - тогава за какво? Именно за беззаконие си говорим днес в Абсурдистан. Закони се пишат, после не се спазват. Измислят се нови, които да облагодетелстват мафията и мутрите. Как ще оцениш това? Аз го наричам беззаконие. И понеже пряка отговорност за това имат и парламент, и правителство, нека си отидат ВЕДНАГА. И заедно с тях - техните корумпирани прокурори и съдии. Няма да ги чакаме още 5-6 месеца че да окрадат още. Защо мислиш се води тази идиотска дискусия за и против изборите за национален и европарламент да са на една дата. Ами БСП и ДПС искат да отложат парламентарните избори. Ай сети се защо.

Разбирам, че си първи курс. Не знам как е при вас, но според мен не може да се учи просто ей така право. Имаш ли област от правото, в която смяташ да се насочиш. Смяташ ли, че е задължително да изучиш съответната проблематика извън правната й определеност. Това са въпроси, на които ти трябва да си отговориш, не на мен.

Gia написа:...

Не си играй на квалификации, че после се налага да трием наред. Единствената квалификация която може да се даде към момента за Ники е - (1) студент по право и (2) чалгар. Всичко останало рискува да не е вярно.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Щом съм решил да уча право, значи логично съм си отговорил на тия въпроси. Ама какво общо има това с темата егаси?

Никъде не съм казвал, че ще излеза на протест, ако е насочен срещу правителството. Или ти се объркал, или аз.

ПП: И защо трябваше точно моето мнение да бъде изтрито, като мога посоча поне 20, където хората си нареждат тука като стой, та гледай?
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Ще се опитам да обясня какво е общото с темата. Щом явно на всички им убягва. :D

Въпреки че аз толкова пъти го казах, че ставам досадна и на себе си.

Става въпрос да не живееш само за себе си, а и с мисъл и грижа за другите - все едно дали ще даряваш труда и парите си, дали ще работиш като профи или като присъстваш с името и тялото си, дали ще помагаш, пазиш, контролираш, защитаващ, създаваш, възраждаш, променяш; да бъдеш критичен и активен към това, което се случва около теб - все едно дали те касае пряко или не.

За да спестя на всички, особено на себе си, анализ на мирогледа на Ники. Ще копирам само две неща пък вие сами ще видите защо се събуди интересът ми. :)

Що е то право? От wiki:

Право в политиката и юриспруденцията се нарича система от социални правила и норми, които потвърждават, забраняват или разрешават определен вид поведение и/или взаимоотношения между хора и/или организации. Тази съвкупност от правила подлежи на принудително осъществяване, на тях се подчинява всяко едно правово общество.
ники написа:
Самочувствието ми идва от там, че си гледам в моята паничка и каквото трябва да правя, го правя.

И аз се засилих да разбера мотивите и съдържанието зад "каквото трябва да правя, го правя", но уви!
...
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика
Курс: завършил

Мнение от Бeтон »

Шепот написа:Ники, ти можеш да не си криеш името, но "Камелия" си крие всичко. Да си забелязал колко пъти й зададохме въпроси простички, след като отговаряхме неведнъж на нейните и колко пъти тя ни отговори? А именно - нито веднъж? ;)
В правото си е.
Отнякъде ми е останало по спомен, че е с филология някаква. Проверете си.
peterdi написа:Нещо не се справям да проследя мисълта ти. Пък и на останалите. Одеве каза, че си щял да излезеш, ако протестът беше за сваляне на кабинета
Май-май на никой не следиш мислите.
Това на го каза Ники, а Дичо!
Gia написа:И аз се засилих да разбера мотивите и съдържанието зад "каквото трябва да правя, го правя", но уви!
Плащаш си данъците, плащаш си таксите, вземаш си изпитите, знаеш си задълженията, за да си разбереш правата. Не гледаш в паничката на другите.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “България”