Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Аватар
the_oppressed
В началото бе словото
Курс: втори

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от the_oppressed »

scharan написа:Да, точно за тях става дума. Бивши комунистически или комсомолски лидери или протежета-сегашни собственици
на половин България те карат да "мръзнеш".Помисли малко.
Студентските лидери през 1997г са били СДСари , ако са имали някаква връзка с комунизма то тя отдавна е била предадена .
Сега отново повтарям ,че не мръзна заради никакви комунисти , дори напротив! 20 години преход ни докараха само деградация и геноцид !
САМИ СРЕЩУ ВСИЧКИ
Аватар
Leper_Messiah
В началото бе словото
Специалност: Law
Курс: пети

Мнение от Leper_Messiah »

scharan написа:Да, точно за тях става дума. Бивши комунистически или комсомолски лидери или протежета-сегашни собственици
на половин България те карат да "мръзнеш".Помисли малко.
Той и Костов както и половината му дружки са били в партията,ако разгледаш половината от "десните" ни интересно какво ще има написано в графата преди 89-та,черна празна дупка сигурно.Та те затова сега се чудят кой кого да наклевети че сам да се измъкне.Комунисти вярващи в идеята няма от времето на Андропов,не се заблуждавайте какво се говори.
Няма утеха без болка; ние познаваме спасението чрез страданието
Аватар
shao
В началото бе словото
Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
Обратна връзка:

Мнение от shao »

Камелия написа:Гледам, че и онзи от ареста се е появил. Добре дошъл.
Камелия, виждам, че отношението ти към мен е доста неуважително, щом за теб съм "Онзи от ареста".
Но съм възпитан и когато ми кажат "Добре дошъл", казвам "Добре заварил" :)
Ще приема, че просто твоята култура на разговор е такава и за теб всички са онзи, онази и т.н.
Казвам го без никаква умисъл за заяждане. Да не ме разбереш погрешно, Камелия - най-малко имам желание да губя моето и твоето време в подобни безсмислени спорове.

Мерси. 'Добре' заварил! :)

Бeтон написа:Цикли се около едно и също. Само с розови очила трябва да си, за да си мислиш, че има промяна.
то не бяха гори, то не бяха планини, то не бяха морета, то не бяха фондове, корупция и арогантност...
вЪрти, сУчи...
Бетон, виждам, че при теб също няма развитие в отношението ти към протестите и отново със същия иронично-карикатурен тон се отнасяш към тези, които имат различен мироглед от твоя.
За сметка на това имаш сериозно развитие в броя постове от последния път, в който бях в този форум. Качил си още няколко хиляди май,а. :) Ти определено си човек, който не си губи времето, май. :D (Ако ми позволиш да ползвам твоя литературен похват)

Та, както и да е.
Исках да кажа нещо по въпроса с постигнатите резултати.

Няма да се спирам в дребни подробности от сорта на "ново РПУ за Младост и Студенстки Град", "затворените Амнезия, Миленката" ..., "промяна в закона за горите" и т.н.
Всъщност спирането на заменките е толкова голяма победа, за която природозащитници се борят от няколко години, че сама по себе си е повече отколкото няколкото хиляди поста на Бетон, който има самочувствието на човек дал много на обществото. И сама по себе си тази промяна в закона е достатъчен повод 10 000 души да отделят 2-3 часа, за да излязат на протест. Именно това означава гражданска позиция, подплътена и с гражданска активност.

И все пак за мен има много по-голям и важен резултат - и това е какво излезе на показ около събитията на 14ти.
- Показа се, че в България за последните 20 години никаква Демокрация не бе изградена, протестът показа, че тоталитарните механизми за обществена репресия не са минало, а скрито настояще.
- Събитията преди и на самия 14.01 показаха, че най-големият страх на управляващите – това са Гражданите. Затова по всякакъв начин се опитваха да задушат Гражданската инициативност. Затова не бяха предприети никакви мерки срещу групата провокатори на този протестен митинг.
- Събитията на 14ти януари също така показаха, че все пак има зародиш на активно Гражданско Общество, защото това беше единственият по рода си и пръв изцяло непартиен и абсолютно непринуден граждански протест за последните 12 години. Организиран предимно из интернет пространството, върху което в момента се опитват отново да посегнат с чисто репресионни методики.
- На последно място, но не и по важност, поставям факта, че цяла Европа разбра, че гражданите в България също са недоволни от настоящата политическа мафия и че има наченки на вътрешно желание за реформа.

14.01 ще остане паметна дата, не само защото на този ден бяха бити хора, а и защото това беше абсолютно чиста гражданска реакция - показател, на общественото недоволство от политическите действия и бездействия през последните години, това беше гласът, който плахо, за пръв път, но публично каза "Не искам Мафия в България!".

Циклили сме около едно и също? - ми те проблемите не се променят, ве Бетон. Проблемите са бетонирани като арматури в сградата на нашето ежедневие.
Проблемът ни в случая е, че никой политик не е готов да поема своята отговорност. Те имат властта да съсипват хора, съдби, прослойки. И за съжаление понякога това се случва - всеки прави грешки (съзнателни или не). Но логично следва веднага да се поеме отговорност за нанесените обществени щети.
Да знам, че тези неща са ти ясни. Но явно не ти е ясно, че ако ти не им потъсиш отговорност, те ще си свирукат докато им изтече мандата.
А това да не гласуваш на изборите за дадената провалена сила, не е единствената ти гражданска отговорност, Бетон. Сериозно се залъгваш, ако мислиш, че това означава да си гражданин. Разбира се, това да излизаш на протести също така не е единствената наша отговорност. Но определено е една от тях. А за последните години ти колко пъти излиза на протест? Прав си, нямаше за какво да се протестира. Всичко беше розово.

И ако чакаш да дойдат великите лидери, които ще поведат народа и ще му кажат конкретно стъпка по стъпка как ще оправят всичките проблеми на България - ок, чакай си...

Далеч, нямам претенции, че съм големият организатор. Може би ти, ако беше решил да ми помогнеш организацията щеше да е на по-високо ниво. Може би, ако ми беше дал дори една свястна конкструктивна идея, протестът щеше да е още по-масов. Аз съм абсолютно обикновен студент като всички вас.
Но аз имам смелостта да кажа, че съм недоволен. Да го кажа публично, без да ме е страх, че това може и да няма видим ефект. Ефектът му ще е малък - хората ще разберат, че Мирослав Джоканов не е доволен от настоящето правителство. Ако до него застанат Бетон и Камелия, тогава ще са вече трима тези, които не са доволни от тройната коалиция. И България ще разбере, че трима не са доволни.

Тук е моментът да кажа, че след 14ти доста граждански сдружения започнаха да работят именно в насока Стратегия за Гражданско Развитие - конкретни законодателни промени. Готви се конференция в Пловдив следващата седмица, на която да се осъвмести тази работа.
Янаки Стоилов вече внесе законопроект правен от НПО-та - ЗАКОНОПРОЕКТ
Има доста неща за доизкусуряване тук, но все пак е стъпка.

А както знаете и най-голямото пътешествие започва с първата стъпка.
Не вярвам в революции. Вярвам, че хубавите неща отнемат време и ресурси.
Затова аз излязох на улицата, за да искам оставката на SER GO SER.
Защото ти Бетон също му искаш оставката, но само тук във форума. Някой в България или света разбра ли, че ти му искаш оставката? Предполагам, че не.
Ако още 20 000 души като теб бяха излязли на 14ти, щеше още по-силен да е нашият глас.
Тук напълно приемам забележката, че много хора не бяха наясно дали наистина търсим ОСТАВКА на правителството. Но ако смятате, че медиите са на наша страна, то доста наивно мислите.
Освен това, за сетен път ще повторя - нито съм политически идеолог, нито имам опит в правенето на протести и в издигането на политически лозунги. Аз съм студент и то компютърен специалист. Просто ми писна да си мълча, докато гледам как грабят от труда ми, как грабят от родителите ми, от неродените ми деца и реших, че е моят ОТГОВОРНОСТ публично да го заявя.

Камелия написа:Дразниш ме като почнеш да даваш квалификации и да обиждаш хората, като почнеш да си въобразяваш,че си нещо повече. ... То това важи и за цялата ви група. Защо трябва да занимавате цялото обществто със себе си и да се изкарвате национални герои? Като някаква секта на протестиращите сте. Форуми, медии, плакати, стачки - баси наглите хора.

Гледам, че и онзи от ареста се е появил. Добре дошъл.
Камелия, я се успокой малко.
Камелия, уважавам мнението ти да не излезеш на протест. Ясно ми е, че в твоите и очите на още много други изглеждаме като луди, като наивници, но все пак, дай да се уважаваме като хора, като съграждани и като колеги.

Та да отговоря на въпроса на Вида относно искането в този протест. Първо този протест няма материални искания към настоящите управляващи - не търсим повишаване на заплатите, не искаме намаление на данъци. Не, нашите искания не са материални - не могат да ни хвърлят къшей хляб и да ни замажат очите. Не, нашето искане към тях е морално и то е да се научат да ПОЕМАТ ОТГОВОРНОСТ.
За хората, на които това им звучи абстрактно, неразбрано, далечно и не задоволява тяхното чувство за сигурност според идеите на Маслоувата хуманистична психология, ще облека това искане в материя - ОСТАВКА.
Хората искат оставка. Готови ли са обаче да си я поискат?

Логично е да излезе въпросът "Защо?" - защо искаме оставка. Нека отговоря със следните факти и изводи.

Август месец 2005 година тройната коалиция обяви за свои приоритети:
1) Реформа в Съдебната система
2) Европейска интеграция
3) Повишаване качеството на Образованието
4) Повишаване качеството на Здравеопазването

Това бяха основните им приориети и цели, кое от тях изпълниха - Съдебната ни система функционира ли? Евроинтеграцията се показа единствено в цените на стоките, но как ще правим евроинтеграция без еврофондове? За образованието да коментирам ми изглежда направо цинично ...
Корупция.
Тя ни рязажда все повече, няма ефективна борба с нея. ДАНС ли?
Мога да редя хиляди причини човек да е недоволен от настоящето правителство, най-разностранни - от проблеми в Студентски град до кражбата на гориво от газохранилището в Чирен.
Корупция...
Кой ще поеме отговорност за несправянето си с този проблем? С почти всички проблеми?

Кой ще поеме отговорност?
Никой няма да я поеме, ако ние не я потърсим.
Единственият начин да го направим в настоящата "демокрация" е да излезем на улицата и да кажем "Аз не съм доволен!", "И съм готов да го казвам на всеки, който по толкова арогантен начин се опитва да краде от мен, от родителите ми, от децата ми, по дяволите!"

Ако имате по-добър вариант за търсене на отговорност - кажете. Все пак тук има немалко интелигентни младежи - сигурно сте измислили нещо.

Де факто срещу това трябва да се борим - срещу корупцията.
Борбата срещу нея, разбира се, е всеки ден, не само на улицата, а и когато ти се предложи по-евтин продукт, но знаеш, че е незаконен, когато ти се предложат рушвети, защото имаш определена власт, но за да вземеш рушвет, трябва да 'прецакаш' някого и т.н.
Това също е борбата с корупцията, надявам се, че всеки от нас я води тази борба.

Извинявам се за дългия пост, дано имате нерви да го прочетете.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право

Мнение от ники »

Затворили са Миленката? Шао, това изобщо не е постижение ;)

ПП: Относно другите работи няма, какво да се коментира. Всичко е спомената в предните страници. Приеми го, протестът нямаше почти никакъв ефект, не беше чак толкова спонтанен, не беше и чак толкова непартиен и не доказахте нищо ново.
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Не, Ники, за съжаление тук не си прав.

Протестът на 14-и показа именно какво е отношението на властта към хората, които протестират. "Сега е момента да ги смачкаме" - това звучи ли ти познато? Ако не, ще ти го припомня. Че това не е ново - да, но сега за първи път се показва толкова явно.

Че имаше партии на 14-и, и следващите дни, имаше. Но протеста като цяло не беше организиран от партии.

Гледа ли онзи ден предаването БТВ Репортерите по повод предъвканите истории с турския кен.еф? Видя ли другите държави от ЕС как са изобразени, но никой друг освен нас не прави международни оплаквания? Но да не се спирам тук, има отделна тема.

Какъв е изводът дотук. Опити за налагане по стар образец на тотален контрол върху хората, медиите, изкуството. Новите средства за постигане на старите цели доскоро бяха главно икономически, но когато червените се уплашиха за себе си, си припомниха и забравените офанзивни и силови методи. Пролича си съвсем ясно. Наистина това не са старите комуняги, но тези не се различават особено от тях.

Да дам още един пример - преди СССР налагаше политика с армията си, сега Русия я налага по-често с ресурсите си. Задачите обаче остават същите.

Сега нещо и за Бетон. Човече, извинявай, ама ти си вече промит. Колко пъти да казвам че чалгата не е само музикален стил. И аз едно време съм слушал и чалга и съм се кефил и на мазни кючеци. Обаче спрях да им се кефя. Сега ги мразя. Това не кореспондира по никакъв начин с понятието за култура и ценности. И при BG-рапа е същото. Как мислиш - кой има интерес чалгата да завземе съзнанието на цяла една нация? Загадка напълно разрешима, особено след като осъдиха няколко "певци" за сводничество. За какво развращаване си говорим, ти май не осъзнаваш, ще трябва да ти разтълкувам явно няколко до болка познати на теб рефрени. Ако на тебе ти харесва това - нямам нищо против, но не очаквай да приемам особено сериозно това, което коментираш тук, докато не покажеш че наистина ти пука. Ходи си по кръчмите и не се занимавай с проблемите на България, или пък се занимавай с тях, но сериозно. Аз че пиша по форумите (това е с конкретна цел) - да, но се занимавам с куп други неща по същите проблеми. Ти само пишеш тук, а дейност никаква. Както казва Миро, ела да дадеш някаква идея че да тръгнат нещата. Ти не си много по-различен от Камелия, дето взе че си глътна езика вчера. Само критика, а не предлагате никаква алтернативна идея как да станат нещата. Това показва, че не сте заинтересовани от решаването на проблемите, с които трябва всички задено да се борим.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

А, да. Ако досега целта на протестите не беше да се свали правителството, оттук нататък точно това трябва да искаме, тъй като Миков не си отиде. Отговорност вече следва да се търси от премиера СерГОСТанишев, който като гост се разпорежда в къщата, но не смята да отговаря за нещата, които стават вътре.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ами, предаването не съм го гледал, ама това с клекалото е гадничко. Другите държави нека си мълчат. Какво лошо има в това да кажем, че не ни е приятно да ни изобразяват като кенеф? Цялата тая изложба си има и забавна страна, ама на нас ни е обидно. Това не е позиция на управляващите, а на болшинството от народа. Може би не сме дорасли за такъв тип изкуство, но това няма значение.

Иначе за това, което сте доказали на протеста. Еми, не съм сългасен. Това, което ти написа, са неща, до болка известни. Контрол върху медиите е имало винаги и винаги ще има. Те все пак са средство за манипулация на народа. Ако не манипулират в едната посока, ще манипулират в обратната. Предполгам, ме разбираш. За изкуството...хмм. То в България щото има толкова изкуство...

А относно "Да ги смачкаме" и това е ясно от край време. Питай 100 човека на възраст над 50 години и 90 от тях ще ти кажат, че мразят полицията, защото са машина на властта. Ама то така и трябва да бъде. И разбира се, че упправляващите се притесняват за позицията си заради народа. Това пък хората са го установили още откакто има цивилизация.

Твоите виждания естествено са доста по-различни от моите. Властта е производна от самия народ. Какъвто е той, такива са и управляващите. Те са с нашия манталитет, с нашето мислене. Затова с такива искания за оставка и т.н нищо няма да стане. Трябва да се промени мисленето на хората. Граждански контрол не е само да показваш недоволството си от властта. Ние сме толкова далече от едно западноевропейско общество примерно. Колко са хората, които като се качат в рейса за една спирка, си фупчат билет, колко са хората, които да кажем си изхвърлят боклука разделно... Това разбира се са дребни примери, които обаче са много характерни за 100% от българите. Какво толкова очаквате да се промени? Промените стават бавно, постепено, на етапи.
Аватар
scharan
В началото бе словото
Специалност: scharan

Мнение от scharan »

shau е прав, че "всяко пътешествие започва с първа стъпка." Българина е добър пътешественик, доказал го е. Само дето избира грешната посока. Вече е уморен. уморен е
от 60г. пътешествие из дебрите на комунистическия лабиринт.
На времето великия Сталин, бащата на прогресивното човечество казваше: "Има човек-има проблем, няма човек-няма проблем."
Ами, докъто има комунисти ще има и проблеми.
Аватар
shao
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от shao »

ники написа:Затворили са Миленката? Шао, това изобщо не е постижение ;)

ПП: Относно другите работи няма, какво да се коментира. Всичко е спомената в предните страници. Приеми го, протестът нямаше почти никакъв ефект, не беше чак толкова спонтанен, не беше и чак толкова непартиен и не доказахте нищо ново.
Прав си, Ники.
Протестът беше напълно безсмислен. Единственият ефект е, че тук се изписаха 50 страници за него - поне сте си почесали езиците (пръстите).
Не беше спонтанен - признавам си, от ДСБ дадоха по 50лв на всичките 10 000 присъстващи на 14ти. Напраихме реклама именно на ДСБ, защото човекът, който почина в 4 РПУ беше именно техен сподвижник.
Прав си, Ники. Протестите са безсмислено - нещо, който и да ги прави, както и да ги прави, все ще са партийни, все ефектът ще е нулев.
Дупе да ти е яко, Ники, защото явно ви е хубаво да ви ш*бат, докато си плямпате тука едни и същи простотии.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

shao написа:
ники написа:Затворили са Миленката? Шао, това изобщо не е постижение ;)

Прав си, Ники.
Протестът беше напълно безсмислен. Единственият ефект е, че тук се изписаха 50 страници за него - поне сте си почесали езиците (пръстите).
Не беше спонтанен - признавам си, от ДСБ дадоха по 50лв на всичките 10 000 присъстващи на 14ти. Напраихме реклама именно на ДСБ, защото човекът, който почина в 4 РПУ беше именно техен сподвижник.
Прав си, Ники. Протестите са безсмислено - нещо, който и да ги прави, както и да ги прави, все ще са партийни, все ефектът ще е нулев.
Дупе да ти е яко, Ники, защото явно ви е хубаво да ви ш*бат, докато си плямпате тука едни и същи простотии.

Да бе, ок. Мен ме шибат. Сигурно за това ти си тоя, който ходи да протестира срещу всичко. Съществуват и хора, които не гледат на държавата като на баща и майка и когато нещо не им харесва, си го оправят сами.

Протестът ви не беше изобщо спонтанен. Даже имаше сигурно 1000 организациии, които се заеха с ръководенето му. Ефектът му беше минимален. Удовлетвориха сигурно 1/100 от исканията ви. Протестът доби и партийност, когато всички от опозицията изведнъж застанах ан ваша страна, а Иван Костов се канеше дори да протестира с вас.

Ама виж какво, не ми дреме. Ти си вярваш, че вие сте единствените представители на "граждансото общество". Еми, сори, ама аз не мисля така.
Бeтон
Легендарен флуудър
Специалност: Математика и информатика

Мнение от Бeтон »

@шао
А един директен въпрос, който много ме вълнува.
Разполагаш ли с доказателства, че си бил в ареста?

Не че има значение бил ли си или не си бил, но просто да видим това една от нарисуваните случки ли е или наистина така е било.
Изображение
Аватар
shao
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от shao »

ники написа: Да бе, ок. Мен ме шибат. Сигурно за това ти си тоя, който ходи да протестира срещу всичко. Съществуват и хора, които не гледат на държавата като на баща и майка и когато нещо не им харесва, си го оправят сами.

Протестът ви не беше изобщо спонтанен. Даже имаше сигурно 1000 организациии, които се заеха с ръководенето му. Ефектът му беше минимален. Удовлетвориха сигурно 1/100 от исканията ви. Протестът доби и партийност, когато всички от опозицията изведнъж застанах ан ваша страна, а Иван Костов се канеше дори да протестира с вас.

Ама виж какво, не ми дреме. Ти си вярваш, че вие сте единствените представители на "граждансото общество". Еми, сори, ама аз не мисля така.
1000 организации, искания ... :D - ти явно не можеш да излезеш от границите на собственото си мислене и все още търсиш някакви искания във формата на законодателни промени.
Партийност ли - защо никой не посмя от тях да излезе на улицата тогава,а? Костов на улицата - хахах, ти шегуваш ли се с мен (със себе си)?!
Пък и дори да е подкрепен от партия какво от това - с какво се променя протеста, след като Костов е казал, ч го подкрепя, а Волен - не. Това промени тотално характера на протеста ли? Трябва да се чувствам предаден? Трябваше да му забранят на Костов да говори ли? :)

Няма значение дали ще управлява БСП или СДС, стига да не ме крадат толкова яко и толкова явно, защото крадене и корупция винаги ще има. В демократична държава винаги има 500 души, които живеят буквално на гърба на останалите, ама дай да не крадат по 60% от всичко, а да се свият барем до 20-30%. В Източна Европа олигарсите се насраха да крадат. На запад поне са по-дисциплинирани, по-зрели и много по-добре замазват очите на простолюдието, поне го карат да се чувства щастливо.
Но докато си пишеш в този форум, с нищо няма да накараш управниците да си свият сърмите и да ги е страх от теб. Те плюят на безгласните душици. С нищо не правиш България по-добра докато пишеш тук. Не казвам, че за няколкото часа на протеста, аз съм решил проблемите на България, но поне посочих накъде трябва да се гледа. Хората започнаха да ползват по-често думи като Граждански Контрол, Гражданско Общество, Протести. Толкова често, че даже на хора като Камелия им писна да ги слушат :)

'ники', за гражданско самочувствие по-добре да не си говорим ;)
Макар че ми е любопитно да знам ти откъде черпиш своето.
И между другото защо не поемете отговорността поне да си кажете името, да кажете какви граждани сте, с какво се занимавате? Имате ли самочувствието да го направите?

Бeтон написа: А един директен въпрос, който много ме вълнува.
Разполагаш ли с доказателства, че си бил в ареста?

Не че има значение бил ли си или не си бил, но просто да видим това една от нарисуваните случки ли е или наистина така е било.
Хаха, ти нормален ли си ве :) Ти явно наистина си влязъл във филма, че всичко е игра, че съм поставено лице и т.н. :) :)
Бeтон написа: Разполагаш ли с доказателства, че си бил в ареста?
Хаххахах, ще ме убиеш, човек :) :) :)

Не, Бетон, според мен това няма огромно значение, но за да не се чудиш по въпроса ти прикачвам снимка на заповедта, с която ме задържаха по чл.325 от НК, освен това в интернет има снимки и филмчета с моето задържане.

Заповед за задържане

И вземи си кажи името, че да се обръщам към теб на Бетон и да не ти знам името е най-малкото неуважително и към двама ни.
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Що си мислиш, че някой от нас си крие името? Никола Пенчев, уча право, първи курс, от София. Не виждам това, какво те засяга, ама ето ти.

Самочувствието ми идва от там, че си гледам в моята паничка и каквото трябва да правя, го правя.

Нямам нищо против хората да си имат собствени позиции, ама много мразя някой да ми натяква неговата. Колко пъти в тая тема аз казах, че сте мишки, страхливи, че ви =====, че нямате гражданско съзнание. Айде, вземи се осъзнай малко! Добре, вярвай си за протеста. Вярвай си, че ще свалиш правителството. Вярвай си, че сте постигнали нещо, което не е просто замазване на очите. Аз си имам позиция и си отстоявам.

ПП: Добре, модераторите не я ли четат тая тема, егаси?
Аватар
Gia
В началото бе словото

Мнение от Gia »

Много добре се развива темичката според мен. Браво! Одобрявам!
ники написа:Самочувствието ми идва от там, че си гледам в моята паничка и каквото трябва да правя, го правя.
То ние, всички така, ама не може, Никола, само в своята паничка да гледаме и ако е пълна, значи всичко ни е шест. Малко нещо щраусовско ми идва... Не можем да си затваряме очите за нещата, които се случват около нас.

Утре ще се дипломираш и тръпки ме побиват от юристи като тебе. Ще ми се да кажа "нищо лично", ама е лично. Винаги трябва да Е лично. И ти като един бъдещ юрист не се ли впечатлваш малко от малко от беззаконието, което цари?

И към Миро: радвам се, че пишеш. Време беше.

Зле беше протестът, Миро. По няколко основни пункта. И добре би било да си поговорите сериозно, по мъжки и зряло и да си признаете грешките... Иначе браво за отдадеността, но един гол ентусиазъм не стига. За жалост... :(
Маргарита Аспарухова, 4 курс Културология
...
"Gramma said when you come on something good, first thing to do is share it with whoever you can find; that way, the good spreads out where no telling it will go. Which is right."
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Ники, ти можеш да не си криеш името, но "Камелия" си крие всичко. Да си забелязал колко пъти й зададохме въпроси простички, след като отговаряхме неведнъж на нейните и колко пъти тя ни отговори? А именно - нито веднъж? ;)

Мирослав, благодаря ти за отговора! :mrgreen: Благодаря ти, че пишеш тук. :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “България”