Стресът наречен КСК 2009-2010
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- So_Special
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Стресът наречен КСК 2009-2010
Здравейте!Пуснах темата за КСК 2009-2010 , защото предполагам има много други кандидат-студенти като мен,които искат да изразят страхове и каквито и да било други емоции покрай тазгодишните изпити!Аз лично съм доста притеснена!Нека тези,които вече са минали по този път споделят мненията си относно подготовката за изпитите!Интересува ме дали е вярно,че СУ има предпочитание към средновековната история на България,дали има някакъв обем,който задължително трябва да бъде изпълнен и има ли спад в бала,който ни трябва за да влезем в специалността Право!Спирам вече,че цял роман ви написах!Благодаря предварително

- explorer
- Да живей словото
- Специалност: Право
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Стресът наречен КСК 2009-2010
На първо време - спокойно, това са просто едни изпити... После - СУ има предпочитание към всички периоди, които са посочени в програмата, и това го казвам съвсем сериозно. Миналата година имаше точно 2-3 теми, които не влязоха в билетите за предварителния изпит, и те не бяха нещо особено сложно (за редовния не знам, защото не ходих, но и тогава, мисля, имаше няколко теми, които не се включваха). За обема е писано и сигурно още ще се пише - пишете качествено, не количествено (т.е. наблегнете на качествените разсъждения, то количеството само ще се получи...So_Special написа:Здравейте!Пуснах темата за КСК 2009-2010 , защото предполагам има много други кандидат-студенти като мен,които искат да изразят страхове и каквито и да било други емоции покрай тазгодишните изпити!Аз лично съм доста притеснена!Нека тези,които вече са минали по този път споделят мненията си относно подготовката за изпитите!Интересува ме дали е вярно,че СУ има предпочитание към средновековната история на България,дали има някакъв обем,който задължително трябва да бъде изпълнен и има ли спад в бала,който ни трябва за да влезем в специалността Право!Спирам вече,че цял роман ви написах!Благодаря предварително![]()
![]()
"Do you know what's extremely rare in the world of computers? Finding one that will cross against the light."
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
Наблюдателница
Правист, I курс, 1 група
- WaveMastaa
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Право
- Курс: трети
Колегата над мен е напълно прав. Няма какво толкова да се стресирате, изпитите може да са важни, но не са трудни. Бъдете спокойни и най-важното - учете си съвестно, за да сте уверени. Другото само ще си дойде. теми, които няма да влязат в конспекта предполагам пак ще има, но няма да са много, най-много 2-3. Това за афинитетът към средновековието - не е вярно. Слагат се теми от всички раздели. И при темите по история няма понятие "колко страници да напиша". по дадената тема могат да се напишат точно определени неща, няма толкова голямо поле за разтягане на локуми, колкото по л-ра. Така че фактите, познаването на историята и качеството на това, което ще напишете, ще ви определят обема. А за бала - минлата година падна доста, чувам, че и тази година ще падне в някакви граници, така че спокойно и уверено. И догодина ще сме колеги 
Теория на дипломацията от Ал Капоне:
"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

"С усмивка можеш да стигнеш далеч.
Но много по-далеч можеш да стигнеш с усмивка и пистолет!"
Honda JuniorZ Team

-
desssy
- Пишете, о, братя
Такива темички са повече за настоящи студенти, отколкото за кадидат-студенти, ако питате мен.
Много малко пишат такива като нас, като в другата тема за КСК2009-2010... Но нищо, ще изслушаме батковците и каките.
Много малко пишат такива като нас, като в другата тема за КСК2009-2010... Но нищо, ще изслушаме батковците и каките.
Just Smile!
:):)
Слушайте, защото ви дават полезни съвети. И ние миналата година сме се съветвали с по-големите.
Предвид провала на редовния миналата година, благодарение на който се срина и балът, аз лично тази година не очаквам да дадат заплетена тема. Но свиквайте с Alma Mater и очаквайте неочакваното.
Предвид провала на редовния миналата година, благодарение на който се срина и балът, аз лично тази година не очаквам да дадат заплетена тема. Но свиквайте с Alma Mater и очаквайте неочакваното.
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- So_Special
- В началото бе словото
Благодаря ви много за съветите..моите притеснения лично са най-много за това,че изоставам с материала..но мисля,че все още имам време да наваксам..и аз лично мн разчитам на падналия ал и наистина да се надяваме,че догодина ще бъдем колеги

Не се притеснявай, имаш достатъчно време. Давам ти пример- подготовката ми по литература за изпита продължи от 2 до 13 юли. Е вярно,че беше от сутрин до вечер но пък имаше ефект- 4,50 (презадоволително предвид непривързаността ми към литературните анализи). 
Слабите обичат порядъка, силните владеят хаоса.
- So_Special
- В началото бе словото
Супер..надявам се и аз да имам твоя късмет..все пак няма да губя надежда 
- jolly_f
- Да живей словото
- Специалност: Английска филология
- Курс: втори
Няма да се притеснявате, изпитът по литература изобщо не е труден. Давам себе си за пример - падна се тема за "Епопея-та", а не бях чела много по въпроса + до изпита никога не бях писала сравнение по цитати... и тъй като сравнението беше свързано със смъртта в Ботевата и Дебеляновата поезия, а тези части от темите почти не ги бях учила, реших, че ще пиша по "Епопея на забравените", която също не бях учила съвсем. Знаех увода и тезата и оттам нататък писах каквото се сетя от уроците(добре че преговорихме тази тема) и фантазирах много... знаех темите за "Под игото" и разказите, включих каквото можах от там - например, че Вазов се "автоцитира" - взима последните 2 стиха от "Каблешков" и ги слага в "Под игото" и всякакви подобни глупости... резултат 4.38, с който не се гордея много, но поне се измъкнах от ситуацията 
"We live in an age that reads too much to be wise, and that thinks too much to be beautiful" Oscar Wilde
Аз пък се притеснявам, че ще блокирам и дори и да знам темата няма да мога да я напиша. За предварителния( по история) най- много ще залагам на Възраждане и Средновековие, пък каквото сабя покаже.
Политиката е втората най- древна професия. И мисля, че е твърде близка до първата
Роналд Рейгън
- ИвелинаВ
- В началото бе словото
Привет и от мен! Тази тема и на мен ми е доста близко, защото се усещам, че изпадам в нервни кризи и депресия. Тая кандидатстудентска история хич не ми влияе добре, особено с наближаването на изпитите
Благодаря на вече писалите, тъй като си е хубаво да чуеш по някоя и друга успокоителна дума 
Чета ги тия теми и накрая почва смешно да ми става. Нерви, страхове, депресии и прочие болестни състояния...
Абе я се стегнете!
И какво ще стане, ако не минете пусти изпити? Ще ви пратят в Ирак да чистите минни полета може би? Детска му работа. Надежди, късмети, саби и показаното от тях, ай стига бе! Ако университетът беше толкова съдбовно, важно и недостижимо място, щяха ли 2/3 от намиращите се там да са пълни нули и неграмотници?
Успокоение било нужно. То сигурно е нужно, ама по-нужно е да имате ясна представа какво и защо правите, да не допускате правописни грешки като в заглавието на тази тема и съвестно да си зубрите темите помежду отделните безсмислени експлозии на нерви и депресии. Което, убеден съм, и правите, защото иначе нямаше да ги има всичките тия вопли.
Не че имам нещо против мрънкането, споделянето ако ще и на толкова безсмислени емоции и взаимното успокояване до откат, но за всеки трезвомислещ подобни терзания са комични.
Ето ви малко латински по темата - Nil desperandum auspice Deo. Пийс.
И какво ще стане, ако не минете пусти изпити? Ще ви пратят в Ирак да чистите минни полета може би? Детска му работа. Надежди, късмети, саби и показаното от тях, ай стига бе! Ако университетът беше толкова съдбовно, важно и недостижимо място, щяха ли 2/3 от намиращите се там да са пълни нули и неграмотници?
Успокоение било нужно. То сигурно е нужно, ама по-нужно е да имате ясна представа какво и защо правите, да не допускате правописни грешки като в заглавието на тази тема и съвестно да си зубрите темите помежду отделните безсмислени експлозии на нерви и депресии. Което, убеден съм, и правите, защото иначе нямаше да ги има всичките тия вопли.
Не че имам нещо против мрънкането, споделянето ако ще и на толкова безсмислени емоции и взаимното успокояване до откат, но за всеки трезвомислещ подобни терзания са комични.
Ето ви малко латински по темата - Nil desperandum auspice Deo. Пийс.

- ИвелинаВ
- В началото бе словото
Няма спор, че като се претесняваме е в наша вреда. И въпреки че аз съм наясно със възможностите и знанията,до колкото съм придобила такива, все още го има притеснението и страхът. Предполагам и се надявам след олимпиади и пробни изпити да отмине, но кой знае. А колкото до темите, може би само там не ми влияе зле
дори ме мотивира някак си да се подгатвям по-усилено, за да съм подготвена за всякакви изненади 
-
desssy
- Пишете, о, братя
Именно. Няма как да не ти пука, при условие, че точно университета и съответната специалност определят бъдещата ти насока.
Boromir може би е забравил какво е чувството... хубаво е да подрънкаш със себеподобни, да помрънкаш за ранните предварителни изпити, да разбереш, че има хора, които са по-зле от теб....
Вярно, и мен ме изнервят депресарските/комплексарските изказвания, но... къде ако не тук ще си изпишат мъката
Boromir може би е забравил какво е чувството... хубаво е да подрънкаш със себеподобни, да помрънкаш за ранните предварителни изпити, да разбереш, че има хора, които са по-зле от теб....
Вярно, и мен ме изнервят депресарските/комплексарските изказвания, но... къде ако не тук ще си изпишат мъката
Just Smile!
:):)