Нещо за разтоварване от ученето

Архив на темите от няколко КСК - 2004-05-06. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Boromir

Pimboli
Пишеща машина

Мнение от Pimboli »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Направо ще умра! :lol: Защо спорите, бе, хора? Всички са прави, зависи от гледната точка и от това, доколко си обстоятелствен. Просто едните са решили, че е рибка, защото, когато се е разпространявала задачата, се е посочила рибката ИЗВЪН УСЛОВИЕТО, но понеже питането е ЧАСТ от задачата, оставаме рибката. Иначе Търговецът на кристал също си е абсолютно права. Айде стига вечееееее!!!!
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

ОК

Мнение от Johana Jotkova »

И аз предлагам да спрем вече щот стана тъпо. Явно всеки е прав сам за себе си и защитава собствената си позиция.
Предлагам ви вместо да спорим, ако някой има някаква такава интересна логическа задача да я пуска, щот мен мн ме кефят такива, а пък и вероятно има и други любители. :lol: :P :P :P :P
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
kimito
В началото бе словото

Мнение от kimito »

Двата най- добри варианта / за мен / за разтоварване са спорт и излизане с приятели, респективно приятелки :lol: .[/img]
Колко бавно се развиваше човешката личност и колко много път трябваше да извърви тя , докато разбере необятната сложност на нещата , хората и събитията! -Димитър Димов
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Добре. Ето задача:

На картинката има 9 еднакви квадрата. Кои от линиите (страни на малките квадрати) трябва да се махнат, че да останат 5 квадрата? Абстрахираме се от големия квадрат, в който влизат 9-те (той не се брои), но при махането на линиите не трябва да остават каквито и да е квадрати с други размери.

Изображение
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Johana Jotkova
Драскач
Обратна връзка:

?

Мнение от Johana Jotkova »

Кавкво значи кои линии трябва да се махнат? аз като я погледнах картинката и жеднага ми дойдоха два варианта на ум - в единия случаи се махат пет, а в другия четири клечки... Има ли някакво ограничение за броя на клечките?
It's better to have loved and lost than never to have loved at all.
http://www.pleven.bg/index.php
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Махат се точно четири клечки! Една клечка е страната на малък квадрат! Като се махне, не трябва да се получава и правоъгълник!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Заключено

Обратно към “КСК 2004-05-06”