Да спрем тютюнопушенето в Университета !!!

Това е разделът за Студентски съвет. Неговите членове се избират по факултети. Тук ще ви обясним как да кандидатствате с ваш проект и как да спечелите финансиране за него. Също така ще се опитаме да даваме подробна информация за всеки един проект, по който СС работи. Клубовете са специализирани студентски общности по интереси.

Модератори: svetlio.varna, peterdi, agenta

Публикувай отговор
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Хаосът в държавата ни се дължи именно на куп дребни неща.

Т.е. тези малки проблемчета са основните препятствия по пътя към едно функциониращо гражданско общество.

А именно ние - студентите, го създаваме (евентуално)

За изпушването на една цигара пушачите няма да замръзнат от студ!

Стряскащи и нередни неща има (и в София и в страната), но нека първо се научим да се справяме с дребните неща и да си изградим навици за решаване на проблеми от всякакво естество (макар и малки и незначителни да са те).

Ако се спираме пред проблем като пушенето в ректората на СУ, то как ще се изправяме пред големите проблеми на живота ......
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
nedyko
В началото бе словото

Мнение от nedyko »

Mного е глупаво да давате мнения за мен,при положение,че изобщо не сте ме и виждали дори,но проблемът си е ваш.Значи много хора не сме достигнали нивото на университета,вклчючително и някои преподаватели.Значи по тази логика трябва да го напуснем ли?Това какво мисля по даден въпрос,а именно по въпроса за цигарите,не е критерии,по който някой да ми определя дали съм достигнал нивото на университета.Щом съм тук,значи случайно мога и да съм го достигнал.А и вече не искам да превръщам темата във спор и да си губя времето.До скоро 8)
Аватар
Tripio
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Tripio »

мда, темата наистина стана доста конфликтна. не искам да се караме за глупости. Ректоратът си е ваша територия, колеги, правете си там каквото прецените. не вярвам тая кампания да стигне далеч, но все пак ви желая успех.. пък и в края на краищата отказването на цигарите има и хубави страни 8)
AVATEK - Студио за разработка и поддръжка на уебсайтове
Уеб студио на програмист на свободна практика. Създаване и поддръжка на уебсайтовe, интернет магазини, каталози и много други. Лично отношение към клиента.

http://avatek.bg
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

nedyko написа: А и какво толкова ви пречи това пушене, като има доста по-стряскащи и нередни неща около нас, особено в София
Нека си припомним думите на Хегел : "Всеки народ получава това, което е заслужил.Управниците му са това, което всъщност е народа."

За да няма стряскащи и нередни неща около нас, не мислиш ли, че трябва малко да се замислим над постъпките си и в този ред на мисли трябва да спрем да правим някой неща, които противоречат на обществения ред.
"Let us die young or let us live forever, we don't have the power but we never say never!"
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Абсолютно вярно!
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
don_angelitto
Постоянно присъствие
Обратна връзка:

Мнение от don_angelitto »

тъй като съм непушач, одобрявам всякакви похвати за борба срещу гАдините, които пушат.
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър
Курс: четвърти

Мнение от united_colors »

Хора, някой от вас пуши ли?
Аз мога да пуша и отвън на -10 градуса- не ми пречи, но защо винаги са ви криви пушачите?! Всеки като реши, че трябва да променя нещо ВИНАГИ първо за пушачите се хваща!
Спокойно!И цените на цигарите ни дигнаха и некролози на кутиите ни сложиха, сега остава да изобретят съоражения върху, или около които да пушим, носещи смисъла на онова с дупките, в което през Среднавековието те закопчават за назидание! :D
Поне, ако измисляте глоби да питам за студентски карти с намаление "Пушиш 3 цигари- плащаш за 2" :?:
П.С. Аз като пушач се чувствам лично засегната и обидена от тези ваши странни желания! И аз съм човешко същество и имам вредни навици, за всички ще е добре, ако бях идеална и нямах пороци, но уви- не е така.
И именно, защото сме големи хора нека всеки от нас да преценява кое е вредно за него и кое-не! Наистина грозно е да се пуши в коридорите на Ректората, но в цялата тази огромна сграда не е ли предвидено поне едно местенце за "грешниците"?!?!?!?
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

На двора ;)

*завърнала си се - здрасти
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Добре, да предположим, че ви отпуснем сега някакво помещение. И виж какво става:

Първо - в Университета няма помещение, което да има свястна вентилация, подходящо за пушалня. Това значи, че или ще трябва да си отваряте прозорец (т.е. пак стоите на студено), или пък ще се издушите вътре.

Защо НИЕ да се грижим за тези, които пушат. Нека ТЕ си прокарат някакъв проект, да направят пушалня, ХЕИ да одобри и проблемът изчезва. Да не мислите, че на нас ни е приятно - само да мине човек през Мистър Сандвич, и е омирисан на цигари. И да се гасят фасове в стените.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър

А на преподавателите ще забраните ли да пушат в кабинетите си?

добре заварил :wink:
Аватар
alhimikat
Летящите Пръсти
Обратна връзка:

Мнение от alhimikat »

Разбира се :!: (познаваш ни)

от тях ще започнем ;)
Аватар
united_colors
От дъжд на вятър

Ей супер! :D В интерес на истината да не се пуши в университета ще бъде полезно и на много пушачи, като мен :lol: Само дето си представям колко нервни хора ще бродят из Ректората ххахаххаа Страх да те хване!
Аватар
svetlinka
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от svetlinka »

peterdi написа:Защо НИЕ да се грижим за тези, които пушат. Нека ТЕ си прокарат някакъв проект, да направят пушалня
Хей хора чакайте малко сега...НИЕ ВИЕ ТЕ
Що за делене е това??? Малко ми прилича на расизъм извинете за грубото сравнение..
Ок що се отнася до това аз например се наемам да прокарам проект за пушални в Ректората например, но поправете ме ако греша ама това ми прилича на "дай си ми куклите на ти парцалките".. Или по точно казано НИЕ (като студентски съвет с чиито функции все още не съм много наясно за което се извинявам ако бъркам в изводите си) сме отговорни, поели сме функцията да сме съпричастни към студентите като цяло, да помагаме за свободата на студентите и бла бла..НИЕ сме хората които трябва да създаваме проекти свързани с образоаванието и живота в СУ като институция разбира се но на НАС не ни пука за ВАС пушачите, оправяйте се ВИЕ пушите.. !?!
Ам кои сме НИЕ и кои сте ВИЕ??Не сме ли част от една система и нямаме ли еднакви хм.. "права" да се чувстваме по добре в СУ?

Както и да е няма да задълбавам защото до колкото видях мненията по тази тема много малко хора се отнасят наистина толерантно към проблема с пушенето.Та малко по горе споменах че аз се наемам да направя такъв проект.Нека се върна на това.Някой от сатудентския съвет с по голям опит като студент и като хм.. "представител" на студентите би ли ми казал как по точно аз да се заема с такова нещо при положение че не съм наясно с процедурите, с начините, с подхода .. аз не съм наясно къде трябва да си платя таксата за семестъра ако щете (причината за това е че съм 1ви курс и съгласете се е нормално да съм малко неориентирана) И на фона на това хората които са приели да се занимават с такъв тип проекти казват "ТЕ да се оправят"...
Честно казано малко ми е обидно и този вид разсъждения изобщо не ме потикват към уважение на институциите както се изрази някой по тази тема...

И все пак ако някой ми каже какво как и към кого трябва да се обърна и разбира се ако някой се съгласи да ми помогне съм за да се заема с проект за пушални в университета (може би няма да е толкова ефективно решение на проблема но поне е някакво и ако мога да си позволя малко сарказъм опредлено "някакво решение" би било много по полезно на непушачите от колкото каквото и да е роптаене във форума)
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Делението на НИЕ и ВИЕ се налага поради една проста причина.

Според вътрешния правилник на Университета пушенето е забранено. Което означава, че хората от СС, които нямат интерес забраната за пушене да отпадне, не могат да са полезни на тази част от студентите, които искат да може да се пуши. Нашата позиция в момента е, че за всички студенти най-добре е да не се пуши в сградите на Университета. Нека всеки, който има добри предложения за това къде да се пуши, без да се пречи на другите и без да се издушат хората вътре, ги сподели - ние от СС сме готови да ги разгледаме, но мисля, че никой от нас не е заинтересован сам да постави такова (т.е. СС няма сами да започнат да работят за това да има пушални). Поне досега такова нещо не е имало.

Големият проблем е с контрола - вътрешен и външен. Не е тайна, че дори и охраната пуши. Но докато няма определени помещения за това, а то не се знае дали ще има, забраната си е в сила.

В предишното ми съобщение няма никакви нотки на деление или расизъм. Надявам се никой да не се е чувствал обиден.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
nightwish
Писаружяк

Мнение от nightwish »

В моето училище никой не прави проблем на тези,които пушат в тоалетните.Въпреки това,когато реша да пуша,отивам на двора(дори и миналия понеделник,когато температурите бяха минусови).Щом на мен и на другите,които бяха на двора,не ни пречи,какво толкова ще ви стане на вас?Още повече,че през по-голямата част от времето не е толкова студено.
Постоянството и решителността са двете качества,които осигуряват успеха във всяка работа.
Публикувай отговор

Обратно към “За нас / проекти и предложения”