Граждански протести
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента
Здравей, благодаря за мнението.
По пътя на логиката, може би си се досетил че постигнатите резултати до момента не ни задоволяват. И все пак: Природен парк Странджа продължи да съществува, но ОУП на община Царево беше приет. НАТУРА 2000 беше одобрена на 34% от територията на България, а не на 20%, обаче заповедите на министъра за обявяване на зоните се бавят и са неадекватни по отношение въведените забрани. На Иракли има издадена забрана за строителство, но фирмата вече дигна втори етаж. На Витоша РИОСВ - София констатира нарушенията и.... не намери кого да накаже за тях. Законът за горите беше приет, а обнародването му се забави и даде ход на още заменки. На Рила общината е глобена от МОСВ за 10000 лева и нищо повече. Имаме случаи на осъдена администрация за скриване на информация - обществено достояние. В същото време - агресорът с оръжието на Рила плати 100лв глоба за хулиганство и не след дълго отново го засякохме горе.
Протестите далеч не са единствения начин, по който ние работим. Това обаче е най-видимия. Това е начинът, по който ние даваме най-широка гласност на нещата, които се случват. Защото рядко по новините ще кажат че се прави нещо по канцелариите, че се внасят предложения и жалби, че и в момента заливаме МОСВ и общината със стотици писма за Витоша. Медиите търсят сензацията и ние сме принудени донякъде да се съобразяваме с това.
Моята отговорност? Ти говориш за 0,0000001%. Да кажем, че и моята не е кой-знае колко повече. Гласувам на почти всички избори. За президентските само втория тур го пропуснах. На следващи избори също ще гласувам. Членувам в партия "Зелените", както и почти всички по-активни хора от природозащитните организации. Правили сме партийни акции. Естествено че при нас се говори за политика. Но винаги нашата идея е била хората да започнат да се интересуват сами от проблемите на днешното време и да направят сами, без някой да ги кара, това което от тях зависи. Ние искаме да привлечем за нашите идеи хора, а не членове на една или друга организация. Членството е допълнителна възможност да получаваш информация какво става и да решаваш къде можеш да се включиш.
По пътя на логиката, може би си се досетил че постигнатите резултати до момента не ни задоволяват. И все пак: Природен парк Странджа продължи да съществува, но ОУП на община Царево беше приет. НАТУРА 2000 беше одобрена на 34% от територията на България, а не на 20%, обаче заповедите на министъра за обявяване на зоните се бавят и са неадекватни по отношение въведените забрани. На Иракли има издадена забрана за строителство, но фирмата вече дигна втори етаж. На Витоша РИОСВ - София констатира нарушенията и.... не намери кого да накаже за тях. Законът за горите беше приет, а обнародването му се забави и даде ход на още заменки. На Рила общината е глобена от МОСВ за 10000 лева и нищо повече. Имаме случаи на осъдена администрация за скриване на информация - обществено достояние. В същото време - агресорът с оръжието на Рила плати 100лв глоба за хулиганство и не след дълго отново го засякохме горе.
Протестите далеч не са единствения начин, по който ние работим. Това обаче е най-видимия. Това е начинът, по който ние даваме най-широка гласност на нещата, които се случват. Защото рядко по новините ще кажат че се прави нещо по канцелариите, че се внасят предложения и жалби, че и в момента заливаме МОСВ и общината със стотици писма за Витоша. Медиите търсят сензацията и ние сме принудени донякъде да се съобразяваме с това.
Моята отговорност? Ти говориш за 0,0000001%. Да кажем, че и моята не е кой-знае колко повече. Гласувам на почти всички избори. За президентските само втория тур го пропуснах. На следващи избори също ще гласувам. Членувам в партия "Зелените", както и почти всички по-активни хора от природозащитните организации. Правили сме партийни акции. Естествено че при нас се говори за политика. Но винаги нашата идея е била хората да започнат да се интересуват сами от проблемите на днешното време и да направят сами, без някой да ги кара, това което от тях зависи. Ние искаме да привлечем за нашите идеи хора, а не членове на една или друга организация. Членството е допълнителна възможност да получаваш информация какво става и да решаваш къде можеш да се включиш.
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Цитирам мнението ти, защото мисля, че ще е решаващо за бъдещето на тази развлачена тема...peterdi написа:
От него разбирам, че протестите от 14,15,16,21 и n-ти...не са начин да променяте нещата, а арена , на която да пропагандирате идеите си...
...и дори да знаете,че те не са прекия начин за промяна на нещата участвате в тях, защото така привличате медииното внимание върху вашата кауза...
Излиза, че тези които не сме излезнали на улиците в крайна сметка не сме "апатични овце", защото не желаем да променим България...излиза, че сме такива, защото не сме отишли за да чуем вашите идеи??!?!?!?
И вкрайна сметка...сме виновни...че и ние както вас сме се сетили, че освен медиен шум...от протестите нищо друго не се случва...просто не сме излезли за нашите 15 минути слава...
Моля, те поправи ме ако греша...аз така разбрах горния ти пост...
Точно с 2 думи: "Ние не променяме нещата с протести...НИЕ ЧЛЕНУВАМЕ В ПАРТИЯ...протестите са начин другите да ни чуят"
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
- scharan
- В началото бе словото
- Специалност: scharan
Докъто има комунисти ще има и аномалий.
- shao
- В началото бе словото
- Специалност: Софтуерно инженерство, Стопанско управление
- Адрес в галерията на СУ: http://www.facebook.com/mdzhokanov
- Обратна връзка:
Позволявам си да пиша тук, защото предполагам, че голяма част от проблемите ви са свързани с корпуцията като явление в България на всяко социално и политическо ниво.
Нужно е този корупция да бъде поне отчасти контролирана.
Нашето право на конрол можем да упражним на улицата - след като липсва политически морал за достойно поведение и ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТИ, след като липсват управленски качества за извеждането на България от 20-годишната ИКОНОМИЧЕСКА, МОРАЛНА и ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА!
Няма извинение за провала на българските псевдо-държавници – на тяхно разположение са способен народ и красива, плодорна територия.
Очакваният доклад на Европейската комисия за България ще удари последния шамар на сегашните управници, захвърляйки в калта розовите очила на вкопчилата се във властта политическа олигархия. Торните червеи на корупцията, разядоха органите на държавата, създавайки и имиджа на клoзета на Европа.
Само информативно обявявам, че на 18ти февруари, в 10.00ч от НДК ще тръгне Протестно Шествие до Парламента.
Хората ще носят тоалетна хартия ..., за да изтрием дупетата на 'нааканите'.
Нужно е този корупция да бъде поне отчасти контролирана.
Нашето право на конрол можем да упражним на улицата - след като липсва политически морал за достойно поведение и ПОЕМАНЕ НА ОТГОВОРНОСТИ, след като липсват управленски качества за извеждането на България от 20-годишната ИКОНОМИЧЕСКА, МОРАЛНА и ПОЛИТИЧЕСКА КРИЗА!
Няма извинение за провала на българските псевдо-държавници – на тяхно разположение са способен народ и красива, плодорна територия.
Очакваният доклад на Европейската комисия за България ще удари последния шамар на сегашните управници, захвърляйки в калта розовите очила на вкопчилата се във властта политическа олигархия. Торните червеи на корупцията, разядоха органите на държавата, създавайки и имиджа на клoзета на Европа.
Само информативно обявявам, че на 18ти февруари, в 10.00ч от НДК ще тръгне Протестно Шествие до Парламента.
И най-дългото пътешествие започва с първата крачка...
- Шепот
- Стенограф
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Дичоу, отговарям ти както аз ги виждам нещата като не ангажирам Петър с гледната си точка, сигурно и той ще си каже своята като влезе във форума.
Не променяме нещата само с протести. Протестите наистина са начин да се привлече вниманието. Но не само на медиите и на обществеността, а и на самите управници, които имат достатъчно бумащина в канцелариите и им е през нещо си за подписки, декларации и т.н. За мен протестът е вече крайният опит за въздействие върху властта, когато вече са изписани един куп декларации, разпратени един куп оплаквания. И наистина, точно така се и случи. За мен протестът е начинът, когато вече си опитал в писмен вид да заявиш позицията си по даден проблем и не ти е обърнато никакво внимание, да отидеш и да заявиш с лицето си, с гласа си, с думите си, с трансперант дори, същата тази позиция. Да го направиш наживо, пред институцията, която е получила вече уведомленията ти, но не си е мръднала пръста.
Нещо като разликата между това да напишеш дадено нещо в писмо до някого и да му го кажеш лично, наживо.
И тук не става дума за слава, не става дума за фръцкане "Мамо, дават ме по телевизията", както го изкарва Бетон. Става дума за изразяване на позиция наживо, пред съответната институция. Аз мога да ви напиша още 100 поста колко е кофти да се строи на Рила, но според мен мненията на някоя си "Шепот" в някой си форум са много по-незначително от отиването на Вида Делчева на протеста срещу това незаконно строителство.
Бтв, преди малко забравих да кажа, че се присъединявам към въпросите на Петър към Камелия. Всичките. Много ми е интересно коя е тя, студентка ли е, с какво се занимава и още много неща, които Петър вече я попита. (:
Мирослав, добре завърнал се във форума!
Разкажи още за протеста? Защото в сайта на СРОКСОС няма инфо още. Кои са организаторите, какви са конкретните искания?
Не променяме нещата само с протести. Протестите наистина са начин да се привлече вниманието. Но не само на медиите и на обществеността, а и на самите управници, които имат достатъчно бумащина в канцелариите и им е през нещо си за подписки, декларации и т.н. За мен протестът е вече крайният опит за въздействие върху властта, когато вече са изписани един куп декларации, разпратени един куп оплаквания. И наистина, точно така се и случи. За мен протестът е начинът, когато вече си опитал в писмен вид да заявиш позицията си по даден проблем и не ти е обърнато никакво внимание, да отидеш и да заявиш с лицето си, с гласа си, с думите си, с трансперант дори, същата тази позиция. Да го направиш наживо, пред институцията, която е получила вече уведомленията ти, но не си е мръднала пръста.
Нещо като разликата между това да напишеш дадено нещо в писмо до някого и да му го кажеш лично, наживо.
И тук не става дума за слава, не става дума за фръцкане "Мамо, дават ме по телевизията", както го изкарва Бетон. Става дума за изразяване на позиция наживо, пред съответната институция. Аз мога да ви напиша още 100 поста колко е кофти да се строи на Рила, но според мен мненията на някоя си "Шепот" в някой си форум са много по-незначително от отиването на Вида Делчева на протеста срещу това незаконно строителство.
Бтв, преди малко забравих да кажа, че се присъединявам към въпросите на Петър към Камелия. Всичките. Много ми е интересно коя е тя, студентка ли е, с какво се занимава и още много неща, които Петър вече я попита. (:
Мирослав, добре завърнал се във форума!
~ Кътчето ~
- Дичоу
- Легендарен флуудър
- Специалност: Връзки с обществеността
Шепот...в момента разгръщаме едни и същи лекции по политология...тъйче погледни онази за гражданското неподчинение...
...за мен това е крайната форма на противопоставяне на държавата...
Не казвам, че е лошо да се търси внимание по подобен начин...просто при положение, че го правите...и вече ясно се заяви че не отивате да катурвате властта...да вдигате революции и т.н...а отивате да излъчвате идеи сред хората... отново моля, не наричайте никой "апатичен" , "стадо" и "овца"...само защото не е дошъл да "поема" от правдивата ви пропаганда...това е.
...и за точно 60ти път в тази тема...АКО ВЯРВАХ, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ НАИСТИНА ЦЕЛЯТ СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТОВО...ШЯХ ДА СЪМ НА ОГРАДИТЕ!!!
...за мен това е крайната форма на противопоставяне на държавата...
Не казвам, че е лошо да се търси внимание по подобен начин...просто при положение, че го правите...и вече ясно се заяви че не отивате да катурвате властта...да вдигате революции и т.н...а отивате да излъчвате идеи сред хората... отново моля, не наричайте никой "апатичен" , "стадо" и "овца"...само защото не е дошъл да "поема" от правдивата ви пропаганда...това е.
...и за точно 60ти път в тази тема...АКО ВЯРВАХ, ЧЕ ПРОТЕСТИТЕ НАИСТИНА ЦЕЛЯТ СВАЛЯНЕТО НА ПРАВИТЕЛСТОВО...ШЯХ ДА СЪМ НА ОГРАДИТЕ!!!
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
-
Бeтон
- Легендарен флуудър
- Специалност: Математика и информатика
Цикли се около едно и също. Само с розови очила трябва да си, за да си мислиш, че има промяна.
то не бяха гори, то не бяха планини, то не бяха морета, то не бяха фондове, корупция и арогантност...
вЪрти, сУчи...
Май нова се композира, съвършено различна
, дело на отдел "Креативни размисли на хора без работа":
то не бяха гори, то не бяха планини, то не бяха морета, то не бяха фондове, корупция и арогантност...
вЪрти, сУчи...
друга песен няма.peterdi написа:Когато няма кой да излезе и да каже - не на чалгата
Май нова се композира, съвършено различна
Носете и по една тоалетна чиния с казанчето...shao написа:Само информативно обявявам, че на 18ти февруари, в 10.00ч от НДК ще тръгне Протестно Шествие до Парламента.

- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Окей, човече, не те наричам никое от тези неща, къде е проблемът не мога да разбера?! о.О Всеки си има право на избор дали да участва в нещо или да не, не съм съгласна с твоя избор, но си е твой, не разбирам проблемът къде е??
Освен това, досега сред тия акции не е имало гражданско неподчинение в истинския смисъл на думата (освен краткотрайното блокиране на Орлов мост, а после Моста на влюбените до НДК), а разрешени от общината протести. Това са различни неща. Да не говорим, че въпросните протести не са противопоставяне на държавата като цяло, а на некадърните й алчни управници и поквареното й от тях устройство.
А иначе, тази лекция ми е любимата. По-кратичка е.
Сега остава и да науча като хората всичките определения за партия и всичките модели на възникване на партиите и ще започна да дишам спокойно.
Та, така де, сори за оффтопика, ама Табакова кърти.
Освен това, досега сред тия акции не е имало гражданско неподчинение в истинския смисъл на думата (освен краткотрайното блокиране на Орлов мост, а после Моста на влюбените до НДК), а разрешени от общината протести. Това са различни неща. Да не говорим, че въпросните протести не са противопоставяне на държавата като цяло, а на некадърните й алчни управници и поквареното й от тях устройство.
А иначе, тази лекция ми е любимата. По-кратичка е.
Та, така де, сори за оффтопика, ама Табакова кърти.
~ Кътчето ~
peterdi написа:Камелия написа:Петерди, да ти обясня ли фундаменталната причини за моето присъствие тук, при вас, в това "пространство"..................... Хайде, слушам те.
С такива мнения само можеш да ми покажеш колко съм прав. Ами ти правиш точно това, което аз не одобрявам. Казах ти още преди време - като критикуваш свършеното, дай пример как може да се свърши по-добре. Или се оказва, че си против идеята на протестите? Че си против това, за което се борят хората на площада, които освен това постоянно търчат по всички институции и бюрокрация с бумаги със заявления, искания, предложения, жалби, и още какво ли не? Айде кажи ми какъв смисъл има цялата твоя писаница тук. Аз иначе ще ти кажа за това, което питаш. После кажи и ти коя си, каква си и какво лошо си видяла от организациите, които правят протести, че така ги плюеш смело. И понеже не сме от СС, никой няма да те заплашва после.
Предполагам че четеш само тая тема, та нямаш време да погледнеш другаде. Та да карам подред. Не се хвеля, отговарям конкретно на въпроса ти с факти. С екоинициативи съм се занимавал в периодите 1998-2000 и от 2005 до сега в общо 4 ученически, студентски и граждански организации. Сътрудник и участник в Студентски съвет 2003-2006. Напуснал поради набеждаване и опит за компрометиране от страна на ръководството (вж. темите в раздела за Студентски съвет - Подписка за отстраняване на председателя и т.н.). Ръководител на студентската мрежа SEESEN за България - 2004-2007. Участие в проекти Пътят на хартията (2006), Analyst (2006), Зелен университет (2007-2008), Място за бъдеще (2008-2009). Участник в протестите за приемане в пълен обхват на мрежата НАТУРА 2000 (2006, 2007), против строежите в Странджа и против отмяната на статута на природния парк (2007, 2008), протестите за пълна забрана на заменките в новия закон за горите (2008, 2009), протестите за опазване на природата в Рила (2007, 2008), подписка за Рила (2008 - 170000 подписа до момента) акции съвместно с парковата дирекция срещу незаконно движение на автомобили в НП Рила (2008). Участие в други "зелени" акции: почиствания в София (2005, 2006), почиствания на райони от Витоша (2005, 2008), картиране на защитени растителни видове на Витоша (2008), мониторинг на редки и защитени видове по време на академия "Картали" (2008).
А сега лично към теб. Не ти ли стана ясно че няма как да те подкрепя който и да е, при начина, по който пишеш тук. Искаш аз да спра с квалификациите, а ти самата ги използваш.
Трябва ли да казвам за стотен път защо ме е срам от много българи? Как няма да ме е срам от хора, които си изхвърлят боклука през прозореца на стаята в Студентски град и изобщо не им пука? Или през балкона в Младост? Как няма да ме е срам от хора, които търпят това? Или от тези, които използват нашите протести за тяснопартийни цели и извършват провокации, за да ни злепоставят? Срам ли да ме е от нашите управляващи мафиоти? Как няма да ме е срам от хора, които проявяват слабост, като проявяват агресия срещу невъоръжени хора - не само на 14-и, а и при акциите за спазване на законите в Рила има десетки пострадали от наша страна - от стрес (опит за прегазване с УАЗ, заплашване със заредено огнестрелно оръжие), а някои от пряко насилие (удар в главата с врата на автомобил). Това ли са средствата, които ние използваме? На 14-и януари природозащитниците пяхме "Хубава си моя горо" с плакати в ръце, а на 1 метър пред нас беше полицията с щитове и палки. Това ли е арогантно отношение? Защо да съм арогантен, когато аз не заставам СРЕЩУ други хора. Аз ги карам да се замислят за себе си и за живота си.
Според теб дали е доказателство, че масата хора спят и не им пука, когато няма кой да излезе за спрените еврофондове заради явна корупция във властта? За изгубеното Черноморие, което е оразмерено, опарцелено и заср.но от кичовски хотели без пречиствателни станции? Когато няма кой да излезе и да каже - не на чалгата, не на простотията, не на обезличаването на хората? Какво е твоето мнение по въпроса? А? Ти би ли илзязла, без някой да ти дава пари и без да те привикат от някакво началство? Или те е страх? Кое одобряваш повече - платената кампания на Ковачки за АЕЦ Козлодуй или нашите протести? Кой според теб защитава наистина каузата, за която манифестира?
Айде кажи си сега ти. Коя си. Каква си. Какво е мнението ти по проблемите на хората в България. И за начините, по които гражданските и студентските организации се опитват даги решават. Ако според теб не са това начините, предложи други. И ние ще ти помогнем да ги осъществиш, ако трябва. Одобряваш ли постъпки като гореизброените? Одобряваш ли отношението, което аз имам към тях? Одобряваш ли усилията на хора, които по какъвто и да е начин търсят път навън от блатото? Одобряваш ли предложението ми за среща на всички, които пишат тук, за да се обсъдят проблемите и да се каже какво може всеки от нас да направи за тяхното решаване? Ако не - защо? Искам отговор. Точно и ясно. Ако не отговориш, това означава че си платен агент и провокатор и нямаш гражданска съвест. Бетани е донякъде права, че ми е под достойнството да се занимавам с такива хора. Но не е съвсем права, защото смятам, че в такива хора има потенциал, който трябва да се пренасочи към някаква позитивна инициатива. И аз се боря за това.
Петър Димов
Някаква полза? Поне от едно от нещата, които изброи? Нещо реално да си постигнал,освен,че си си загубил времето? Нещо в Студ. съвет да си постигнал? Или за природата някакви адекватни неща да си извоювал?
Правиш неща не за крайния резултат и не за да промениш нещо, а за да кажеш,че ги правиш. Има голяма разлика. Реално, нищо не си направил, колкото и неща да изброяваш. Нищо.
Но всеки си избира начина на живот и аз, за разлика от теб, не искам да те съдя за начина, по който живеееш. Дразниш ме като почнеш да даваш квалификации и да обиждаш хората, като почнеш да си въобразяваш,че си нещо повече. Ок, имаш някакви виждания, защитавай ги. То това важи и за цялата ви група. Защо трябва да занимавате цялото обществто със себе си и да се изкарвате национални герои? Като някаква секта на протестиращите сте. Форуми, медии, плакати, стачки - баси наглите хора.
Гледам, че и онзи от ареста се е появил. Добре дошъл.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Ти няма да го - да ни - съдиш?!Камелия написа:Но всеки си избира начина на живот и аз, за разлика от теб, не искам да те съдя за начина, по който живеееш.
А какво по-точно правиш, откакто си в този форум?
Ето кой съди и кой раздава квалификации!Камелия написа:баси наглите хора
И, естествено, не отговори на нито един от въпросите!
Ето, ние сме студенти заставаме с имената си. А ти коя си? Какво криеш, че не казваш? "Камелия" каква е? Студентка? Полицайка? На колко години е? Съществува ли въобще?peterdi написа:Айде кажи си сега ти. Коя си. Каква си. Какво е мнението ти по проблемите на хората в България. И за начините, по които гражданските и студентските организации се опитват даги решават. Ако според теб не са това начините, предложи други. И ние ще ти помогнем да ги осъществиш, ако трябва. Одобряваш ли постъпки като гореизброените? Одобряваш ли отношението, което аз имам към тях? Одобряваш ли усилията на хора, които по какъвто и да е начин търсят път навън от блатото? Одобряваш ли предложението ми за среща на всички, които пишат тук, за да се обсъдят проблемите и да се каже какво може всеки от нас да направи за тяхното решаване? Ако не - защо? Искам отговор. Точно и ясно. Ако не отговориш, това означава че си платен агент и провокатор и нямаш гражданска съвест. Бетани е донякъде права, че ми е под достойнството да се занимавам с такива хора. Но не е съвсем права, защото смятам, че в такива хора има потенциал, който трябва да се пренасочи към някаква позитивна инициатива. И аз се боря за това.
Петър Димов
Хайде, като си толкова храбра да ни даваш акъл, да ни държиш безобразен език и после да обвиняваш нас, че раздаваме квалификации и те учим как да живееш, кажи ми коя си!
Или си затвори устата веднъж завинаги, защото на всички, които са чели тази тема им е съвсем, съвсем ясно колко не ни съдиш и колко уважително се държиш към събеседниците си.
Зададе въпроси, получи отговори.
Сега ние чакаме отговорите ти.
~ Кътчето ~
Ами, съжалявам,че се ядосвате, но сами сте си виновни. Да бяхте малко намалили егоцентризма и можеше и нещо да се получи. Сега колкото и да обиждате и нервничите, нищо вече не може да се върне назад. Съжалявам.
- peterdi
- Легендарен флуудър
- Специалност: ГИСК
- Обратна връзка:
Благодаря, че отговори на въпросите ми. До скоро виждане.
- Шепот
- Стенограф
- Обратна връзка:
Вече на всеки твой пос тще отговарям с гореизложените въпроси, без въобще да му обръщам внимание, ако не съдържа отговорите им.
Ето това е истинска форумна мишка в пълния й блясък.
~ Кътчето ~
До скоро виждане. Следващият път дано съберете повече от 20 студента...

Отговори на въпросите и можем да водим свестен разговор с тебе;
Ето, ние сме студенти заставаме с имената си. А ти коя си? Какво криеш, че не казваш? "Камелия" каква е? Студентка? Полицайка? На колко години е? Съществува ли въобще?
Хайде, като си толкова храбра да ни даваш акъл, да ни държиш безобразен език и после да обвиняваш нас, че раздаваме квалификации и те учим как да живееш, кажи ми коя си!