Русия - обща тема
Re: Русия - обща тема
Аз си мислех, че опонирам на Багатура, а той се съгласи с всичките ми забележки, без да си промени тезата... 
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Прочети още веднъж горното ми мнение. Не съм го пренебрегнал и трябва да отдаваме нужното признание за този акт, просто Русия си е наваксала достатъчно, че да я виждамe изцяло в положителна светлина.phoebe написа:Колко лесно пренебрегваш "нищожното" Освобождение
Е, наистина си българин!
Не виждам къде точно беше опонирането ти при споменаването на Раковски. Моята теза е, че русофилията е вредна и кара повечето българи днес да имат положително мнение за една държава, чиято политика досега е била повече анти- отколкото пробългарска - лесно доказуем, но загърбван винаги факт. Най-просто описано, обичаме някой, който първо ни е спасил, а после ни е отрязал двете ръце.Joker написа:Аз си мислех, че опонирам на Багатура, а той се съгласи с всичките ми забележки, без да си промени тезата...
Strength and honor.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Вчера слушах новините по ОРТ - правителствената телевизия - за протестите 
Пълна комедия! Протестите бяха представени съвсем накратко, към края на емисията и то протестите в подкрепа на Путин, а не срещу него
Може би с една дума намекнаха нещо за опозицията, но това беше то...
Пълна комедия! Протестите бяха представени съвсем накратко, към края на емисията и то протестите в подкрепа на Путин, а не срещу него
medicate, medicate
Филофобията по принцип е вредна, защото отношенията между две държави не се градят на любовта и секса, а на интересите и преебавката. От тази гледна точка няма нищо лошо да им разправяш колко много ги обичаш, как имате общи етнически, културни и пр. корени, но в същото време да си отстояваш интересите. Въпрос на политическа коректност, бихме казали днес, на реална политика биха казали в началото на 20 век...Bagatur написа: Моята теза е, че русофилията е вредна и кара повечето българи днес да имат положително мнение за една държава, чиято политика досега е била повече анти- отколкото пробългарска - лесно доказуем, но загърбван винаги факт. Най-просто описано, обичаме някой, който първо ни е спасил, а после ни е отрязал двете ръце.
Руската политика е била повече антибългарска, защото в София са се подвеждали от пропагандния шум на славянофилството, вместо да имат трезв поглед върху руските интереси на Балканите и конюнктурата.
Първо ни спасил, а после ни отрязал... Ако отпърво не ни беше спасил, нямаше да ни има и нямаше какво да отреже, си мисля аз. Да ни бяха отначало спасили франсетата, немците, янките или поне моите любими островитяни, та да ги харесваме повече, но от тях нищо добро не сме видяли...
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Курс: друг
- Обратна връзка:
Недей така! Русия е една либерална страна, в която свободата на медиите е висша ценност! Това, че сума ти журналисти се пренесоха в един друг свят преждевременно, се дължи единствено на тяхната разсеяност - сами са си виновни, че са нацелили с телата си летящите куршуми.phoebe написа:Вчера слушах новините по ОРТ - правителствената телевизия - за протестите
Пълна комедия! Протестите бяха представени съвсем накратко, към края на емисията и то протестите в подкрепа на Путин, а не срещу негоМоже би с една дума намекнаха нещо за опозицията, но това беше то...
-
camel
- Легендарен флуудър
- Специалност: Публична администрация
- Курс: четвърти
- Адрес в галерията на СУ: ?
- Обратна връзка:
Фиби
Стига с това освобождение. Освободиха ни веднъж, а ни поробиха десет пъти и заради тях сега сме на това положение и като общество, и като икономика. Да не говорим, че заради тях интелигенцията на държавата беше преследвана и избивана без съд и присъда. Даже не мога да повярвам, че имат наглостта да избират говедото Сталин за велик руснак (при положение, че той е толкова руснак, колкото аз съм поляк).
Мисля, че десетките паметници и фактът, че храм - паметникът ни носи името на руски княз, както и столетие близане на г*за им с малки изключения е достатъчна и предостатъчна благодарност към братушките.
Стига вече!
Иначе като народ руснаците (или по - точно тези, които позавам) са изключително възпитани, интелигентни и мили хора. Политиката им обаче винаги ще си остане антибългарска.
Мисля, че десетките паметници и фактът, че храм - паметникът ни носи името на руски княз, както и столетие близане на г*за им с малки изключения е достатъчна и предостатъчна благодарност към братушките.
Стига вече!
Иначе като народ руснаците (или по - точно тези, които позавам) са изключително възпитани, интелигентни и мили хора. Политиката им обаче винаги ще си остане антибългарска.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- I want to change the world....
Did u bring in any weapons?
- Of course not!
Then you are not changing anything...
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
По-скоро, едва ли някой има каквато и да специално насочена злонамереност към нас, не се намираме там, където е удобно, това е 
medicate, medicate
Elementary, my dear Watson/camel... 
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Айде бе, все някой друг ни е виновен. "На това дередже" сме, защото толкова ни е акъло и кОлтурата. Ако искаме нещо по-добро, трябва да си го измислим и изработим, а не да чакаме вечно някой да ни го спусне отгоре.
Искате например покрай блока ви да е чисто? Ами организирайте се и го почиствайте редовно, плевете градинките, почиствайте снега и това е.
Адски много неща всъщност зависят от нас, но не искаме да си го признаем, защото е по-удобно друг да ни е виновен.
Така де, лирическо отклонение...
Искате например покрай блока ви да е чисто? Ами организирайте се и го почиствайте редовно, плевете градинките, почиствайте снега и това е.
Адски много неща всъщност зависят от нас, но не искаме да си го признаем, защото е по-удобно друг да ни е виновен.
Така де, лирическо отклонение...
- Smoking Mirror
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Обратна връзка:
що бе, те и в русия са такаpora_e_priqtel написа:Така де, лирическо отклонение...
Peace is a lie. There is only passion.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
Through passion, I gain strength.
Through strength, I gain power.
Through power, I gain victory.
Through victory, my chains are broken.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Пора
Когато обезглавиш един народ, избивайки интелигенцията му и назнавайки овчари и обущари на висшите стълбове на държавната власт, връщането към първоначалното положение е трудно, а понякога и невъзможно.
И ние сме си виновни, но ако една дружинка на Г. Димитров и една опорочена идеология не беше превзела България, съм склонен да вярвам, че сега всичко щеше да е поне с едно ниво по - добре.
И ние сме си виновни, но ако една дружинка на Г. Димитров и една опорочена идеология не беше превзела България, съм склонен да вярвам, че сега всичко щеше да е поне с едно ниво по - добре.
dexteriti написа:Не си нищо повече от един шибан никнейм и твоето мнение си е като твоя г*з, носи си го, но не го навирай много...
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ами сещам се например за Чехия и Полша, където положението т било горе-долу същото. Хората там обаче явно по принцип имат по-големи топки и са дръзнали да се опълчат на Големия брат, докато ние сме му лизали да не казвам кое. Въпрос на дух, на човешки или робски манталитет мен ако питаш.
-
camel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
pora_e_priqtel написа:Ами сещам се например за Чехия и Полша, където положението т било горе-долу същото. Хората там обаче явно по принцип имат по-големи топки и са дръзнали да се опълчат на Големия брат, докато ние сме му лизали да не казвам кое. Въпрос на дух, на човешки или робски манталитет мен ако питаш.
Именно затова написах "поне с 1 ниво по -добре".
- Of course not!
- pora_e_priqtel
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
pora_e_priqtel написа:Ами сещам се например за Чехия и Полша, където положението т било горе-долу същото. Хората там обаче явно по принцип имат по-големи топки и са дръзнали да се опълчат на Големия брат, докато ние сме му лизали да не казвам кое. Въпрос на дух, на човешки или робски манталитет мен ако питаш.
Тцъ, греда. К'ва ти греда, 20 метра в аут
Първо за чехите - топките им са толкова мънички, че имат държава от има-няма 20 години, исторически погледнато. На тях винаги им е било комфортно под ботуша на немскоговорящия им господар, като се почне от Фердинанд Хабсбург и се стигне до чичко Хитлер. После им е комфортно под ботуша на руския господар, защото славянската им леност не би имала широк пазар във възстановяващия се Запад, където е необходимо да се работи, а не да се чака на Големия брат да праща рудата и да ти строи заводите. Пражката пролет е комедия, опит на Запада да се заяде с Източния блок и да отмести малко фокуса от позора си във Виетнам и жалката некадърност на лидерите си. Това гризане на крайните западни сателити на СССР никога не е било нито изненада, нито проблем за руснаците.
Така че да даваш пример за твърдост, топки и неизменна контра на СССР с чехи, Дубчек и прочие е все едно да даваш пример за образцови стачници и да ползваш италианци. Смешно е.
Ето ти сега Полша и нейните хора. Поляците са симпатичен народ, визитата ми там е сред най-милите ми спомени от гимназията. Но стига мечти. Проявяваш сериозно непознаване на същността на Източния блок и "вълната от промени", което е по-скоро типично и не ме изненадва, но не ти ходи на самочувствието.
Първо - поляците мразят Русия. Русия е нападала, покорявала, поделяла и раздавала Полша ама много пъти - доста повече, отколкото архизлодеите немци. Заради което Полша никога не би могла да e истински предана на СССР - но то не е до топки, а до традиция
И това е показателно.
Така че недей разглежда рухването на Източния блок като падане на стена от еднакви тухли, както правят американците, и още повече недей да характеризираш действията на народите с наличие или отсъствие на топки. Неправилно и повърхностно е.