Граждански протести

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Камелия
В началото бе словото

Re: 14, 15 и 16-ти - Граждански протести пред парламента

Мнение от Камелия »

Точно за това говоря, но дори не можеш за секунда да ме разбереш.
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Камелия написа:
peterdi написа:
Камелия написа:Ало, юнаци, какво става с протестите? :) Няма ли да се обединявате пак, да се борите срещу арогантността, да търсите съмишленици... :cheers: :cheers: :cheers:

Кой, е казал че протестите приключват? Борбата няма да приключи току-така. За да бъде в България истинското гражданско общество, трябва хората да дадат от себе си много, най-вече да се простят със закостенелите представи и стериотипи... И най-вече, това трябва да стане с нашите управляващи! Срам ме е от тях. Срам ме е от тези, които ги подкрепят. Срам ме е от тези, които спинкат. Срам ме е от тези, които, вместо да дадат истинско конструктивно предложение, се присмиват на усилията на други, които не могат да търпят сегашното положение. Не пътя е най-важен, а посоката.
На форумното ченге, което не каза 1 дума, докато ме обиждаха, нямам намерение да му отговарям.

На този, обаче, си заслужава. Петерди, да ти обясня ли фундаменталната причини за моето присъствие тук, при вас, в това "пространство". Причината е, че е пълно с такива като теб. Хора, които ги е "срам". Хора, които ги е "срам" от другите хора. Хора, които дават мнение. Дават оценка. Хора, които съдят другите. Които са се събрали на една дружинка на апостолите и раздават квалификации: "Вие сте такива, онези са онакива, държавата е такава, онези са маскари, щото не ни подкрепят, срам ни е от вас" и т.н., и т.н.
Тук съм,защото се опитвам да ви набия в канчетата (форумното ченге сигурно е подскочило от уплах какво ще кажа), че сте точно толкова арогантни, колкото и хората, с които си мислите,че се борите. Разликата между вас и тях е, че вие сте и глупави. Единственото нещо, което успяхте да постигнете с перченето си, е че вече повече от 50 човека на протест не се събират. Браво!
Следващият път като седнеш пред компа да пишеш от какво те е срам, прекарай няколко минутки размишлявайки над въпроса "Кой съм и за какво се боря". Основно първата част. Кой си ти?
Какъв си,че да даваш квалификации? Нещо от друго тесто ли си замесен, друга кръв ли ти тече във вените, че си седнал да пищиш, че те е срам от хората? Нещо гениално ли си постигнал, света ли си учудил? Кажи, задавам ти конкретен въпрос - ти кой си. Кажи ми с две изречения "Аз съм едй кой си, направил съм това и това и затова имам претенции да ме срам от света, щото съм много над хората. За това имам претенции да давам квалификации, да обиждам, да наричам хората с имена, заради това имам претенции медиите да се интересуват от мен, заради това искам хората да ме слушат."

Хайде, слушам те.
Абе ти луда ли си, ква си ??? ВСЕКИ човек ИМА ПРАВО да дава оценка на обществото, в което живее. Кво искаш, да си мълчим ли? Да се радваме на мизерния си животец и да се кланяме на некви изроди, които бият квото им падне? Аре нема нужда... Тва, което ми позволява да критикувам, е фактът ,че аз ЖИВЕЯ в това общество и в тоя свят и въобще в тоя хал. Не е необходимо да съм нобелов лауреат, за да си давам мнението , ясно?! Ще обиждам и ще псувам колкото си искам, това е мое лично право, ако се чувстваш чаааак толкова засегната, оплачи се на кмета на София или на некой лайнар от Парламента. Ебахти скапаните аргументи вадиш, кой съм бил аз...дееба и клишетата нещастни
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Еее, ти си обиждай, колкото искаш. Ама не, когато някой ви каже нещо срещу вашата теза и ви квалифицира и вас като някакви си да се правите на много обидени.
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

Що, кой си?
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

ники написа:Еее, ти си обиждай, колкото искаш. Ама не, когато някой ви каже нещо срещу вашата теза и ви квалифицира и вас като някакви си да се правите на много обидени.
Ми не, не се правим на обидени, през коридора та у банята ни е кой как ни квалифицира... просто всичките пасивни хорица сами си правят така, че да изгорят накрая.
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

Не бе, просто имаме различно виждане. Не се пали толкова.
Аватар
Bethany
Да живей словото

Мнение от Bethany »

Камелия написа:Точно за това говоря, но дори не можеш за секунда да ме разбереш.
Много добре те разбирам какво целиш. Само кажи кой стои зад теб и дали ти плаща за това, което се опитваш са правиш?
Обичай родината си ,не защото е силна или богата ,а защото е ТВОЯ!!!
Камелия
В началото бе словото

Мнение от Камелия »

Кой стои зад мен? аахахахахахаахах ахахахахааха :roll: :roll: :roll:
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

ники написа:Не бе, просто имаме различно виждане. Не се пали толкова.
Оф, знам, сори, имах адски тежък и пиянски ден, просто не съм най-добрата компания в момента... и все пак мнението ми по въпроса е доста крайно. Не е възможно всииички хора да са на 100% на едно мнение, зная това. :wink:
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

О, любезна Камелия, ще те попитам две простички неща.

Първо - забелязваш ли, че в промеждутъците, в които не пишеш в тази тема, обиди и заяждания почти или съвсем няма? Дали е случайно? Не говоря въобще за позицията ти по въпроса за протеста. Каква е истинската ти цел? Да убедиш някого в нещо, или да разпалваш раздори? Просто невинно въпросче от едно не особено умно, тъпчещо се с понички форумно ченге ;)

И второ - във връзка с протестите, начините за изразяване на гражданска позиция и това дали такава трябва въобще да има, или всеки трябва да си гледа само в своята копанка. Кажи ми каква е твоята позиция и какво според теб трябва да се случва, за да функционира обществото така, както ти смяташ за правилно!

И нека не загърбваме добрия тон, политическата коректност и други причудливи плодове на цивилизацията! :D
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Камелия написа:Петерди, да ти обясня ли фундаменталната причини за моето присъствие тук, при вас, в това "пространство"..................... Хайде, слушам те.

С такива мнения само можеш да ми покажеш колко съм прав. Ами ти правиш точно това, което аз не одобрявам. Казах ти още преди време - като критикуваш свършеното, дай пример как може да се свърши по-добре. Или се оказва, че си против идеята на протестите? Че си против това, за което се борят хората на площада, които освен това постоянно търчат по всички институции и бюрокрация с бумаги със заявления, искания, предложения, жалби, и още какво ли не? Айде кажи ми какъв смисъл има цялата твоя писаница тук. Аз иначе ще ти кажа за това, което питаш. После кажи и ти коя си, каква си и какво лошо си видяла от организациите, които правят протести, че така ги плюеш смело. И понеже не сме от СС, никой няма да те заплашва после.

Предполагам че четеш само тая тема, та нямаш време да погледнеш другаде. Та да карам подред. Не се хвеля, отговарям конкретно на въпроса ти с факти. С екоинициативи съм се занимавал в периодите 1998-2000 и от 2005 до сега в общо 4 ученически, студентски и граждански организации. Сътрудник и участник в Студентски съвет 2003-2006. Напуснал поради набеждаване и опит за компрометиране от страна на ръководството (вж. темите в раздела за Студентски съвет - Подписка за отстраняване на председателя и т.н.). Ръководител на студентската мрежа SEESEN за България - 2004-2007. Участие в проекти Пътят на хартията (2006), Analyst (2006), Зелен университет (2007-2008), Място за бъдеще (2008-2009). Участник в протестите за приемане в пълен обхват на мрежата НАТУРА 2000 (2006, 2007), против строежите в Странджа и против отмяната на статута на природния парк (2007, 2008), протестите за пълна забрана на заменките в новия закон за горите (2008, 2009), протестите за опазване на природата в Рила (2007, 2008), подписка за Рила (2008 - 170000 подписа до момента) акции съвместно с парковата дирекция срещу незаконно движение на автомобили в НП Рила (2008). Участие в други "зелени" акции: почиствания в София (2005, 2006), почиствания на райони от Витоша (2005, 2008), картиране на защитени растителни видове на Витоша (2008), мониторинг на редки и защитени видове по време на академия "Картали" (2008).

А сега лично към теб. Не ти ли стана ясно че няма как да те подкрепя който и да е, при начина, по който пишеш тук. Искаш аз да спра с квалификациите, а ти самата ги използваш.

Трябва ли да казвам за стотен път защо ме е срам от много българи? Как няма да ме е срам от хора, които си изхвърлят боклука през прозореца на стаята в Студентски град и изобщо не им пука? Или през балкона в Младост? Как няма да ме е срам от хора, които търпят това? Или от тези, които използват нашите протести за тяснопартийни цели и извършват провокации, за да ни злепоставят? Срам ли да ме е от нашите управляващи мафиоти? Как няма да ме е срам от хора, които проявяват слабост, като проявяват агресия срещу невъоръжени хора - не само на 14-и, а и при акциите за спазване на законите в Рила има десетки пострадали от наша страна - от стрес (опит за прегазване с УАЗ, заплашване със заредено огнестрелно оръжие), а някои от пряко насилие (удар в главата с врата на автомобил). Това ли са средствата, които ние използваме? На 14-и януари природозащитниците пяхме "Хубава си моя горо" с плакати в ръце, а на 1 метър пред нас беше полицията с щитове и палки. Това ли е арогантно отношение? Защо да съм арогантен, когато аз не заставам СРЕЩУ други хора. Аз ги карам да се замислят за себе си и за живота си.

Според теб дали е доказателство, че масата хора спят и не им пука, когато няма кой да излезе за спрените еврофондове заради явна корупция във властта? За изгубеното Черноморие, което е оразмерено, опарцелено и заср.но от кичовски хотели без пречиствателни станции? Когато няма кой да излезе и да каже - не на чалгата, не на простотията, не на обезличаването на хората? Какво е твоето мнение по въпроса? А? Ти би ли илзязла, без някой да ти дава пари и без да те привикат от някакво началство? Или те е страх? Кое одобряваш повече - платената кампания на Ковачки за АЕЦ Козлодуй или нашите протести? Кой според теб защитава наистина каузата, за която манифестира?

Айде кажи си сега ти. Коя си. Каква си. Какво е мнението ти по проблемите на хората в България. И за начините, по които гражданските и студентските организации се опитват даги решават. Ако според теб не са това начините, предложи други. И ние ще ти помогнем да ги осъществиш, ако трябва. Одобряваш ли постъпки като гореизброените? Одобряваш ли отношението, което аз имам към тях? Одобряваш ли усилията на хора, които по какъвто и да е начин търсят път навън от блатото? Одобряваш ли предложението ми за среща на всички, които пишат тук, за да се обсъдят проблемите и да се каже какво може всеки от нас да направи за тяхното решаване? Ако не - защо? Искам отговор. Точно и ясно. Ако не отговориш, това означава че си платен агент и провокатор и нямаш гражданска съвест. Бетани е донякъде права, че ми е под достойнството да се занимавам с такива хора. Но не е съвсем права, защото смятам, че в такива хора има потенциал, който трябва да се пренасочи към някаква позитивна инициатива. И аз се боря за това.

Петър Димов
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Шепот
Стенограф
Специалност: Книгоиздаване
Обратна връзка:

Мнение от Шепот »

Петър, :bow:s.
Ужасно много уважавам такива хора. Всички тези неща, които си правил през годините - ако имаше повече хора като теб България щеше да е различна.
Евала, човече!
Аватар
peterdi
Легендарен флуудър
Специалност: ГИСК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от peterdi »

Е, сега... благодаря, но ме караш да се чувствам неудобно... има хора, свършили къде къде повече неща от мен... и продължават да вършат.
НЕ НА АПАТИЯТА
Изображение
Аватар
Дичоу
Легендарен флуудър
Специалност: Връзки с обществеността

Мнение от Дичоу »

Петър Димов,
Не мога да скрия, че останах впечетлен от внушителната графа с участия в протестни действия...протестни действия, чиито идеи и цели подкрепям.
Не мога да скрия и, че изпитвам не малки симпатии към екологичните инициативи, защото самия аз съм бил в сърцето на подобна организация преди около 5 години на територията на моя град...
Но мисля, че след внушителния набор от протестни действия трябва да напишеш резултатите от тях...Сиреч....ок имали сте желание, направили сте ги...КАКВО СЕ СЛУЧИ СЛЕД ТОВА???
Защото май черноморието го застроиха...а в НАТУРА 2000 нищо особено не се промени...
Не те нападам...просто мисля, че и това трябва да се уточни... Разбира се, че когато си недоволен от нещо не трябва да седиш увас...а да действаш, но не мислиш ли, че след толкова години участие в простестните акции... и липса на ясен резултат...е възможно да се предприеме и друг курс...
Интересно ми е...но знам, че не е уместно да те питам...ти ако искаш ми огтовори...Ти, и приятелите ти от организациите за защита на природата...за кого гласувахте на парламентарните избори...кого подкрепихте за президент и европарламент...
...защото това е истинското значение на направеното от вас...да излезете и да кажете: "Да, ние сме недоволни от политиката, която води правителството "Хикс" и за това подкрепяме политиката на партията "игрек" "
Няма такъв филм като непартийна линия на поведение...това е като да си изстреляш патроните във въздуха...
Така ще си останете вечно недоволни...вечно протестиращи и вечно непостигаащи нищо значимо...и естествено без НИКОГА да поемете реална отговорност за случващото се...защото е лесно да си недоволен...трудно е да си отговорен.
...ако пък толкова сте обезверени от всички....ми направете си партия (като партията на "Зелените") но участвайте активно в политическия живот...а не само на арената за каляване на гражданската съвест....
И защото искаш алтернатива на протестите...ще ти я дам като отговор на твоята биографична справка (естествено не толкова забележителна)
....Членувам в управителния съвет на Младежка организация Нова България от 2002 година, когато бях само на 14. Когато всички бяха заети да пушат, къркат и да висят по пейките и игралните зали...шепа младежи се събрахме, защото и ние бяхме недоволни от много неща... Действахме единствено на територията на град Смолян...и работехме по патриотични и екологични инициативи с подчертано желание да стоим извън политиката. Инициатори сме на първата подписка в подкрепа на медиците ни в Либия, която след репортаж по БНТ се превърна в национална кампания. Организирали сме десетки почиствания на замърсени райони в нашия град...както и засаждане на дръвчета и ограждане на застрашени растения. Да и ние правихме митинги... и именно те, доведоха до пълното ни разбиване от страна на партията БСП, защото идваха избори...а нашия глас се чуваше...Разбиха ни с контрол над медиите, лъжи и злоупотреба с власт от страна на кметицата и представители на общинската власт...
От тогава съм посветил гражданския си дълг на борба срещу комунистите... По настоящем съм член на ПП ГЕРБ...партия, към която имам повече резерви от всички вас събрани заедно...но въпреки това член. Защото осъзнах, че с митинги и веене на байряци не се прави политика...дори и революция не се прави...осъзнах, че колкото и нещата да се решават във висшите етажи и да не стигат до обикновения член...аз в тази партия имам правото на 1 глас...правото да се изкажа...правото да въздействам на нейната политика дори с 0,00000001%, но това ще е моя дял в държавните дела. И така...когато утре ГЕРБ дойде на власт...когато съм недоволен от нещо...ще имам 0,0000001% възможност политически да го променя...и също така 0,0000001% отговорност пред всички българи за случващото се. Ще имам 0,0000001 % възможност да отида и да заплюя ББ, за това което върши...и 100% удовлетворение ако нещата в България се оправят. С две думи, ще си оцапам ръцете...и когато излезете да показвате среден пръст на властта...аз ще съм на стената на позора, за ще поема своята отговорност.
За това в 100000 си поста в тая тема ви приканвам да сте политически активни....ЗА ДА НОСИТЕ ОТГОВОРНОСТ ЗА ДЕЙСТВИЯТА СИ...не само пред властите, но и пред всички в тая държава, които не са само в цитираните Младост и Студентски град...
Колко процента е твоята отговорност Петър Димов???

от Димитър а.к.а Дичоу
ФъЖъМъКъъЪъЪЪъъЪЪъъЪЪъЪЪъъЪЪъЪЪЪ
Аватар
pora_e_priqtel
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Курс: друг
Обратна връзка:

Мнение от pora_e_priqtel »

Дичоу написа: Ще имам 0,0000001 % възможност да отида и да заплюя ББ, за това което върши...
И после ще бъдеш 100 % набит :P
Нали знаеш, Бойко Борисов е мъртъв от пет години, но старицата с косата не смее да му го каже :mrgreen:

Така де - сори за офтопика, продължете си разговора :D
Публикувай отговор

Обратно към “България”