Най-НЕлюбим поет/писател ?

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

Re: Най-НЕлюбим поет/писател ?

Мнение от Scorpion »

На мен ми беше най-скучен Вазов, тоя човек за 50 години все едно и също дъвче...
I won't waste myself on you! http://www.youtube.com/watch?v=7UZLUmx7a34
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

So_Special написа:Еми въпреки че за разлика примерно от Славейков и Яворов творбите му са доста по -оптимистични тази пролетарска поезия въобще не ми допада.Това представяне на живота на хората като тежък и скучен и този гняв,който те насъбират и чийто избухване се разглежда като начин за една революция в стария свят ми е направо убийствено скучно.Въпрос на усещане..просто не ме грабна с творбите си..пък да не говорим за тези заводи,мотори ... :D :D :D
Е, силно преувеличено е, че пише само за пролетарски революции. На мен ми е любимият български поет. Темите, които засяга са много и различни. Просто в училище набиват в главите, че е той е комунист и пише само за революции.

Скорпион, Вазов и на мен ми беше много скучен. Всичко му беше толкова еднакво, някакси придвидимо и клиширано.
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Вапцаров има изключителни произведения, например двете стихотворения, озаглавени "Писмо";"Песен за човека", "Пролет моя...", "Ще бъда стар...", да не говорим за "Прощално" и "Предсмъртно". На мен много ми харесва неговият стил, който заличава дистанцията между автор и читател. А относно творбите, които представяли тежкия живот, прочетете стихотворението "Кино" - то обяснява всичко...
Аватар
Clandestine
Драскач
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Clandestine »

"Спомен".

Може би единственият стих, на който съм проронвал сълза, просто докато го чета. Дори сега, щом го погледна, нещо ми засяда в гърлото.
Вапцаров = сила.
Come, my raven, it could be a lark.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Курс: пети

Мнение от ники »

Да, "Спомен" е страхотно. Изобщо Вапцаров е един малкото наши поети, които са писали изключително дълбокосмислени стихотворения с наистина силни чувства, без да това да ги превръща в депресирани, меланхолични и скучни.

Аз харесвам много и "Песен за човека", "Борбата е безмилостно жестока", "Проюално"...
Аватар
NuTellA
Да живей словото
Специалност: Българска Филология, задочно
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от NuTellA »

Атанас Далчев... Така и не ме грабна... Не знам защо.
~ Когато сърцето е в повече, мозъкът не достига ~
Аватар
Scorpion
Легендарен флуудър

Мнение от Scorpion »

Аз явно съм един от малкото в този форум, на които Яворов, Далчев и Славейков не са им неприятни, а напротив...
Аватар
valandin
Живее, за да пише
Специалност: Политология

Мнение от valandin »

NuTellA написа:Атанас Далчев... Така и не ме грабна... Не знам защо.
И не те вълнува картината във ``Вечер`` или ``Неочакван дъжд``?..
И още толкова други. Може би, защото повечето кандидат-студенти, пък и читатели въобще свързват Далчев с ``Дяволско`` , ``Болница``, ``Книгите``.
New jorney
Аватар
debauchee
В началото бе словото
Специалност: Психология

Мнение от debauchee »

дам наблягат ни на по-"комерсиалните",заради матурата,което обаче не е съвсем правилно,защото в нея има и други освен тривиалните стихотворения...май :mrgreen:
Scorpion,преоткрих Славейков и ми харесват идеите му и няколко творби,раздвижил е доста българската литература :shaking2:
I've always been an introvert,happily bleeding!
RA[sgB]
Да живей словото

Мнение от RA[sgB] »

П.Славейков си носи и днес славата на неразбрания творец с идеи ,твърде сложни и възвишени,за да бъдат разбрани от повечето хора...Искам да изтъкна и един забравен факт,че от авторите изучавани в 11 и 12 клас,той е единственият,който е бил предлаган за Нобелова награда....това говори достатъчно красноречиво за неговото творчество!
А иначе аз обичам Йовков...писателят хуманист...обожавам краят на неговите разкази!Както си четеш уж безинтересния разказ и като стигнеш последните 2-3 изречения,чак тогава разбираш колко мъдрост и философски теми са засегнати(за пример давам разказа "Другоселец",след чийто край седях 10 минути в някакво неописуемо за мен състояние).Голям ЧОВЕК е бил Йовков...трябва да сме горди,че е имало такива писатели!
Ат.Далчев също е добър...любимото ми негово стихотворение е "Молитва"...въздейства ми особено силно..
kaloyand
От дъжд на вятър

Мнение от kaloyand »

RA[sgB] написа:П.Славейков си носи и днес славата на неразбрания творец с идеи ,твърде сложни и възвишени,за да бъдат разбрани от повечето хора...Искам да изтъкна и един забравен факт,че от авторите изучавани в 11 и 12 клас,той е единственият,който е бил предлаган за Нобелова награда....това говори достатъчно красноречиво за неговото творчество!
А иначе аз обичам Йовков...писателят хуманист...обожавам краят на неговите разкази!Както си четеш уж безинтересния разказ и като стигнеш последните 2-3 изречения,чак тогава разбираш колко мъдрост и философски теми са засегнати(за пример давам разказа "Другоселец",след чийто край седях 10 минути в някакво неописуемо за мен състояние).Голям ЧОВЕК е бил Йовков...трябва да сме горди,че е имало такива писатели!
Ат.Далчев също е добър...любимото ми негово стихотворение е "Молитва"...въздейства ми особено силно..

абсолютно съм съгласен с мнението ти за Йовков-неговите разкази са най-интересни,заинтригуващи и поставящи различни въпроси
Право,3 курс,13гр
Аватар
JudyRamone
Легендарен флуудър
Специалност: Компютърна химия
Обратна връзка:

Мнение от JudyRamone »

Атанас Далчев, Елисавета Багряна. Йовков също, като изключим някои творби.
...И ПОВРЪЩАМЕ ВЪРХУ НАДЕЖДАТА
ЗА ПО-ДОБРИТЕ ДНИ!!"
Пишеща машина
Специалност: право

Мнение от pink floyd »

Най-голямото безобразие е Багряна.
само не казвайте, че е в конспекта :shock:
Аватар
ShadeOfShane
Да живей словото
Специалност: Психология

Мнение от ShadeOfShane »

В тази тема миналогодишните участници все още са супер активни. Иначе моят глад отново е за Димов и Вапцаров , дори на стената в общежитието ми има нарисувано огромно червено слънце и в него пише ,,За мен е ясно както ,че ще съмне...'' , а най-нелюбими ми останаха Вазов (с който влязох , очаква се да съм по-благодарна, но уви) Яворов и Далчев ... важното е обаче ,че като кскто мине не ги мразиш толкоз :mrgreen:
http://www.vbox7.com/play:3078cf70
eurosky
В началото бе словото

Мнение от eurosky »

На мен пък най-симпатични са ми точно Яворов и Славейков засега :albino: А иначе ненавиждам Вазов. Мразя Вазов. Няма да уча Вазов. Ще изляза от изпита падне ли се Вазов пак :profileright:
Заключено

Обратно към “КСК 2009-2010”