КСК 2009 - Биология

Архив от КСК 2009-2010. Колегите преди вас са писали по всички въпроси, които ви интересуват. Използвайте перфектната ни търсачка, за да намерите необходимата ви информация. Успех на изпитите!

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Заключено
IvanKulev
В началото бе словото

Re: КСК 2009 - Биология

Мнение от IvanKulev »

аз съм на "изменчивостта като свойство на организмите.Видове изменчивост и т.н."
За досието само да спомена : Биотехнологиите са биология+информатика,демек трябва да имаш познания и по двете щото в биотехнологиите вървят ръка за ръка... Аз съм на чиста биология :bounce:
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Истинските Колеги си имат и форум :lol: :lol: :lol:
http://bio.topvisia.net/index.php?optio ... t&catid=11
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

мерси , на ясно съм че е заедно с информатика. Не съм го избрала ей така. :)
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Само добавям 8) Значи само всички чакаме справочника за тази година.Гледам че сайта са почнали да го обновяват - да се надяваме скоро на справочник :bounce:
Starchild
В началото бе словото

Мнение от Starchild »

IvanKulev написа:За досието само да спомена : Биотехнологиите са биология+информатика,демек трябва да имаш познания и по двете щото в биотехнологиите вървят ръка за ръка...
Тва са глупости, бтв. =)

Едит:
Ето ви и учебен план. :Р
And with a little pen-knife held in her hand
She plugged him through and through
And the wind did roar and the wind did moan
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

На пресконференция в Софийския университет „Св. Климент Охридски” стана ясно, че новите моменти в тазгодишната кандидатстудентска кампания могат да се обособят в три групи

І група – предварителните изпити, които удвояват шанса на зрелостниците ще бъдат проведени по-рано за разлика от миналата година. Включен е и нов изпит – по Български език и литература. Те ще стартират в началото на м. април както следват:

* 6 април от 9.00 ч. – География на България
* 12 април от 9,00 ч. – Математика
* 12 април от 15.00 ч. – Журналистика /писмен/
* 26 април от 9.00 ч. – История на България
* 26 април от 15.00 ч. – Биология
* 3 май от 9.00 ч. – Български език и литература

Подаването на документите ще става в Учебен отдел на Ректората, в бюрата за различните региони на страната и он-лайн.

ІІ група – миналата година Софийския университет призна като вход за влизане зрелостните изпити за 20 специалности, а сега са прибавени още 14 специалности, който признават матурите за входно ниво. За 34 специалности класирането ще е без изпит, а балообразуването ще е с оценка от положената матура и съответните бележки в дипломата на зрелостника.

ІІІ група – тази година има обявени две нови специалности в Алма матер – във Физическия факултет – Комуникация и физична електроника и във Факултета по начална и предучилищна педагогика – Физическо възпитание и спорт.
Специалността Комуникация и физична електроника обединява две области с широк спектър на съвременни научни и технологични постижения: комуникациите/безжични и оптични комуникации/ и физичната електроника /вакуумни, плазмени, и лазерни технологии/. Бъдещите специалисти ще могат да се реализират в сферата на комуникационния бизнес, високотехнологичното производство, научноизследователските лаборатории и др.
Специалността Физическо възпитание и спорт има амбицията да подготвя педагози за всички степени на средното образование. Завършилите бакалавърска степен ще могат да работят като учители по физическо възпитание, инструктори по различни спортове, възпитатели в домове за деца, консултант-експерти, научни работници, мениджъри в областта на образованието и спорта.

Доц. Мария Шишиньова – зам.-ректор по учебната дейност обяви, че на 5,6, и 7 март в Софийския университет за втора поредна година ще се проведат т.н. „Отворени врати за кандидат-студента”. Тук желаещите ще могат да получат пълна информация по всички интересуващи ги въпроси.

Приемът на документи за предварителната кандидатстудентска кампания ще бъде от 9 до 30 март, а за официалната кампания желаещите кандидати ще могат да подават своите документи от 24 юни до 5 юли.
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Някой знае ли как се образува оценката? Демек теста каква част формира и каква част е на темата?
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Според мен тук някой от БФ трябва да подскаже....Съмнявам се да дава повече от 3.00-3.50 при напълно верен тест...Не знам
Аватар
scalpelo
От дъжд на вятър
Обратна връзка:

Мнение от scalpelo »

Оценяването миналата година уж било:
обща оценка=0.4x(оценка тест)+0.6x(оценка тема)

Тестове от синята книжка на Анубис ли решавате?
IvanKulev
В началото бе словото

Мнение от IvanKulev »

Дам.На Шишиньова и Оджакова.Той е най-сложния според мен...
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

аз от там съм решавала. има и отделна за 8 клас.
Аватар
mucanka
В началото бе словото

Мнение от mucanka »

Аз си купих книжката с тестовете за 9. и 10. клас, но не мога да намеря тази за 8. На същото ли издателство и със същите ли автори е? :?:
Аватар
sparkly
В началото бе словото

Мнение от sparkly »

еми нямам идея но мога да разбера
Аватар
mina
От дъжд на вятър

Мнение от mina »

Хайде разбери, а ние ще ти бъдем много благодарни :roll: